Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi jó van abban, ha császár...

Mi jó van abban, ha császár után belenyomják az arcodba a gyereket?

Figyelt kérdés
Nem nagy titok, nem vagyok oda a császár gondolatáért, de orvosi okból mégis muszáj lesz program császárral szülnöm. Próbálok hozzászokni a gondolathoz, nézegettem videókat, és mindenhol azt látom, hogy születés után a gyereket belenyomják gyakorlatilag az anyja szemébe. Értem, hogy bőrkontaktus meg csak ott van hely, de nem lenne jobb inkább csak megmutatni a babát? Nem ettől a 10 mp odadörgöléstől fog kötődni vagy megnyugodni a baba, és ha 2 mm-re van a szememtől, akkor még látni sem látom. Ezt csak én nem értem? Akik túlvannak már a császáron, ti inkább érezni akartátok a babát, mint látni? Ha én inkább látnám az "bunkóság"? Lehet mondani a dolgozóknak, hogy én inkább csak nézném anélkül, hogy a 0 perces babám mellett rossz anyának tűnjek? A másik kérdésem, hogy miután engem újra összeraktak, mi történik? Elvisznek valami őrzőbe és ott kell lennem, amíg ki nem megy az érzéstelenítő? Addig a babám egyedül sír a kávézó csecsemősök mellett? És mi a tökért kell meztelenül lenni a műtét alatt, ha a hasamon szedik ki a gyereket? Semmi hálóing nincs az emberen, csak tényleg ott pucér fenékkel fekszik az asztalon, miközben egy műtőnyi orvos nézi, ahogy katéteren keresztül pisil? A katéter miatt kell meztelenül lenni? Bocsánat a negatív hozzáállás miatt, nem a császár koncepcióját akarom támadni, csak idegenkedem ettől a hideg, műtői környezettől, gyászolom a természetes szülésélményem, és előre ki vagyok borulva, hogy órákra elveszik a babám.
ma 09:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Augusztusban csaszaroztak, nem voltam pucer, korhazi haloing volt rajtam. A szuleszno helyezte fel a katetert, rajta kivul akkor mas nem volt ott. Utana toltak a mutobe, beszurtak a gerincembe az erzestelenitot, ott mar tobben voltak. Ahogy szetvagdostak, es kiemeltek a kicsit, felsirt, vele egyutt en is, aztan odaraktak az arcomhoz megmutatni, keszult par kep, majd ahogy ot lemosdattak, a ferjem kapta meg fel orara. Addig engem osszeraktak es vittek a csecsemo osztalyra, ahol betoltak a privat szobamba, odajott a ferjem es a babamat is odahoztak.
ma 14:06
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy pajzsmirigy műtéthez is anyaszült meztelenre kellett vetkőzni, pedig csak a nyakamat vágták. Ahogy már írta valaki a műtő teljesen steril környezet, oda semmit sem szabad bevinni kívülről. Ezért nem lehet bent általában apuka se.

(Nyilván sürgősségi császárnál lehet nincs idő vetkőzni, vagy egy súlyos baleset utáni műtétnél csak levágják a ruhát a megfelelő helyen, mert az élet mentése fontosabb)

ma 14:43
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Ruha ugyan nincs rajtad, de nyaktól lefelé végig le vagy takarva, csak a műtéti terület van szabadon. A bent lévőket meg pont nem érdekli, meztelen vagy-e
ma 16:12
 24/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tapasztalatot! Nyilván nem tragédia, ha meztelennek kell lenni, azt gondoltam, hogy nem farmerben fognak császározni, de azért egy lepedőnek vagy hálóingnek örülnék. Csak gondoltam rákérdezek, hogy mire számítsak. 2 gyereket szültem, de a mai napig gyűlölöm a nőgyógyászati vizsgálatokat, pedig a terhesgondozós orvosomnak a kedvenc hobbija méhszájat vizsgálni. Én nem bírom megszokni, hogy idegenek néznek. Próbálok pozitívabban nézni az egész procedúrára, a tapasztalatok segítenek előre feldolgozni. Szerintem egy sürgősségi császár sokkal rosszabb, mint egy programozott. Hála az égnek, hogy van időm készülni rá előre, ráadásul a babámnak sem lesz valószínűleg semmi baja, egy sürgősségi császárnak oka van. Ha ott helyben derül ki 22 óra vajúdás után, hogy baja van a babának, azonnal császár, szerintem életem végéig sokkot kapok. Úgyhogy hősök vagytok mind, hogy végigcsináltátok ezt. Sürgősségisek és programozottak is. Valahogy én is fel fogok nőni a feladathoz, csak még kell egy kis idő. Ha az őrzőbe odajöhetne a férjem vagy legalább a 6 óra letelte előtt legalább egy kicsit velem lehetne, az sokkal jobb lenne. Úgy látom, hogy eléggé kórháza válogatja, hogy mi szokás. De ha nem, akkor is kibírjuk. 6 óra így vagy úgy el fog telni, aztán addig fogom fogni, amíg kihízik a kezemből. :)
ma 17:38
 25/25 anonim ***** válasza:
Ajánlom a császárvonal appot. Az segít felkészülni.
ma 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!