Közeledik a szülés időpontja. Tényleg annyira csodás a VBAC? Volt aki megbánta? Nekem annyira hihetetlen, ahogy szuperlatinuszokban beszélnek róla.
Csaszarral szultem augusztusban. Nem arra keszultem, de nem feszultem ra, ugy voltam vele, legyen egeszseges a baba is es en is.
Annyira nem volt rossz, vasarnap delelott inditottak, egyedul voltam az egesz szuloszoban, kesobb jott a ferjem is, de megvolt a hangulata, hogy csak mi ketten voltunk ott. Aztan par ora kinlodas utan azt mondta az orvos, javasolja a csaszart, en rabolintottam, ennyi volt. Szoval annyira nagyon surgos sem volt. 4-5 ora alatt lement az egesz, a gyogyulas sem volt olyan szornyu, kedden mar totyogtam.😀
Nem tervezunk tobb babat, de ha terveznenk, megprobalnam huvelyi uton. Csak azert, hogy kipipalhassam azt is, hogy ne legyen hianyerzetem. De egyebkent nem erzem kevesebbnek magam, hogy “nem szultem csupan kivettek belolem a gyereket” - olvastam ilyen velemenyeket is. Nem is ertem, sokan miert porognek ra ennyire, es ugranak egymas torkanak.
Valakit a csaszar viselt meg, mast a huvelyi, van akit meg eppen forditva. Senki sem tobb a huvelyi szulestol, es kevesebb a csaszarral valo szulestol.
Császárral szültem 23 augusztusában. Túlhordtam, indítottak, nem tágultam úgyhogy császár lett. Eleinte nem is akartam hallani a hüvelyi szülésről második gyereknél, most meg már reménykedem, hogy meg tudom szülni természetesen (35 hetes vagyok).
Igazából nekem is hiányérzetem van. Mintha valamiből kimaradtam volna. Nyilván ha megint császár lesz nem szomorkodom sokáig mert az első nekem pozitív élmény volt.
nem olvastam a válaszokat.
Maga a szülés borzalmasabb volt a császárnál. Azt hittem meghalok.
Viszont a felépülés sokkal sokkal könnyebb.
Én ha vállalnék 3.at, de nem fogok, azt természetesen szeretném szülni.
#22! Én is augusztusban szültem, csak én 24-ben.😁Lehet, csak az augusztusi babák ilyen kis kényelmesek😂
Nekem se volt rossz élmény a császár, csak az zavar, hogy már sose tudom meg, milyen a hüvelyi. A tolófájásoknál kellett feladni, szóval pont a lényegről maradtam le. Mintha elaludnék 5 perccel a film vége előtt 🤣
Drukkolok neked, hogy olyan legyen, amilyet szeretnél!🤞
Én apuka vagyok. Otthonszülésben érkezett az első (és eddig egyetlen) gyerekünk. Mindenféle beavatkozás nélkül.
Lényegében én voltam az, aki segített a szülésben, a bábák csak a kitolási fázisnál vették a kezükbe az irányítást, de még ott is aktív szerepem volt, a feleségem a karjaim közt szülte meg a lányunkat.
Nagoyn sokat erősített a párkapcsolatunkon, a családi kötelék megélésén és a gyerekhez való viszonyunkat is megalapozta.
Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy ott és akkor rengeteg aggodalom volt jelen. A feleségem lassan (vagy hát az első 16 órában lényegében alig) tágult, a magzatvíz már folyt, így megvolt alehetősége annak, hogy kórházba kell menni, amitől ő rettegett... és ez nyilván erősen visszavetette az egész szülést, aminek az alapja az, hgoy ellazulsz a fájások és a félelem ellenére.
De tegyük hozzá, hogy számunkra nagoyn fontos volt, hogy aktívan megéljük a gyerek születését, miénk legyen a kontroll, a döntés, és hogy a gyerek eg ypillanatra se kerüljön el onnan, ahol a helye van: azaz rólunk le. Illetve különösen fontos volt, hogy semmi sem legyen fölöslegesen siettetve. Mindennek megvan a maga ideje, már az esküvőnk mottója is ez volt és eszerint éljük a életünket azóta is.
De ott van pl testvérem aki úgy volt az egésszel, hogy csak legyünk tól rajta hamar. Ő 4 óra alatt lerendezte az egészet, kórházban oxitocinra flekötve oszt kész, ő örült, hogy túlesett rajta, megkönnyebbült. Neki ez a pozitív élmény, nekünk meg az a 20 óra kínlódás.
Szóval összességében az a fontos, hogy te mit tartasz fontosnak. AMi másnak óriási élmény, az sázmodra lehet rémálom és fordítva. Van akinek a császár az ideális, van aki meg azt mondja rá, hogy az nem is szülés.
Az a lényeg, hogy úgy jó, ahogy neked jó. AKi lefitymálja azt, hogy neked hogy ovlt jó, annak simán cska a kva anyját, semmi köze hozzá:D
És ha megnézed ezt a kategóriát, láthatod, hogy mindenki úgy van vele, hogy nála van a Szent Grál, mindneki más egyszerűen ostoba. Kevés toxikusabb van a megmondó anyukáknál:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!