Császármetszés vs természetes szülés?
Aki mindkettőt átélte melyiket választaná?
Illetve császár után mennyi idő felépülni? Hallottam olyat, aki császár után a gyermekét sem tudta felemelni megszoptatni úgy fájt neki és annyira le volt gyengülve.
32. héten sajnos még faros a gyermekem, és egyre többen ijesztegetnek vele, hogy császármetszésem lesz a végén ha hamarosan nem fordul be. :(
Hát ha választani kell akkor természetes, de ilyen esetben amit irtál akkor meg békélek a császárral és nem ostorozom magamat azzal hogy miért nem szülhettem természetes uton.
Valakinek ez , valakinek az. Nincs két egyforma ember . Valaki konyebben felépül, és van aki nem. 🙂
Császárom volt, szintén faros baba. Semmi gond nem volt, a 6 óra fekvés dögunalmas műtét után, de ennyi. Simán felkeltem, zuhanyoztam,azonnal el tudtam látni a babát. Nemvoltak fájdalmaim, bapi 2 Cataflammal elvoltam, 3 nap utánez se kellett. Az első kakilás volt pokoli, de ennyi. Tényleg úgy érzem könnyen megúsztam 1000x inkább ez mint 15 óra vajúdás, gátmetszés meg isten tudja mi mindenem még szét is repedjen... a szobatársam ott halódott mellettem végig, ö hüvelyi szülésen volt túl. Na ő pl. nem tudta ellátni a babát mert ha felkelt elájult. Ülni meg se próbált csóri, szana széjjel stoppolták.
Ha terveznék másik gyereket, csakis császárral szülném meg.
2 sima szülés, 1 császár. Ha választanom kell akkor sima.
Nyilván nem fájdalom mentes, de nekem csak az összehúzódások fájtak, mikor már azt éreztem kész vége, nem bírom tovább, akkor már tényleg vége, maga a kitolás nekem nem fájt, majd utána a varrás sem szerencsére. Pár óra elteltével, mintha nem is szültem volna.
A császárom sürgősségi császár volt sajnos, 6 óra fekvés után fel kellett állnom és elkísértek fürdeni, a sima szülés legszarabb része a kanyarban sem volt ahhoz a fájdalomhoz képest, meg nekem az is olyan megalázó volt,hogy valaki ott mosdasson, végignézze, ahogy kínok kínjával megfürdöm. Sima szülések után egyedül tusoltam egy jót.
Aztán persze minden felkeléssel jobb, de engem baromi frusztrált,hogy sír a babám, én meg mint egy lassított film, csak úgy bírok mozogni.
Aztán jött egy 1 hetes fejfájás (pedig nem emeltem a fejem) és 40db vérhigító injekció.
Aki azt mondja a császár a könnyebbik út, az egy idióta.
Nekem is mondtak mindent, mert sokáig úgy volt, hogy császár lesz. Volt, aki félig belehalt, volt, akinek meg se kottyant.
Akkor még nekem is faros volt, 26.hétig meg haránt. Végül 20 óra vajúdás után császár lett, de nem azért, mert be volt fordulva. Hát, a vajúdás fájt, a műtét már megváltás volt. Az 1.felállás nem életem élménye, utána pár napig még szedtem a fájdalomcsillapítót is, de egy héttel utána már lépcsőztem, gyerekkel, mózessel, bevásárlással. Nem volt időm azon merengeni fáj-e. Szerintem jól viseltem. Ja, és kb.1 hét után belerúgtam a szoptatós fotelba. Na, az tuti jobban fájt. Azt hittem eltört a lábujjam, jól feldagadt és minden színben játszott. Amikor kérdeztek, fáj-e a sebem, mindig azt mondtam, hogy nem tudom, mert minden fájdalmat elnyom a lábujjam🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!