Akinek volt már császármetszése és természetes szülése is, melyiket élte meg "jobbnak"?
Császármetszésem volt már.
Most lehetne VBAC ,de választhatok császárt is. Félek az ismeretlen fájdalomtól.
Igaz először volt a természetes szülés, majd 10 év múlva a császármetszés.
Jobban fájt a természetes szülés alatt...de a császármetszés utáni felépülés lassabb volt...
Viszont indított szülés volt a császármetszés...azok a fájások jobban fájtak, mint a természetes szülésnél.
Nekem az első volt természetes. Fájt, nem tagadom de a felépülés lassabb volt a császarból - pedig program császár volt a lepény helyzete miatt.
Egyáltalán nem biztos hogy a második császár is ugyanolyan lesz.
Amúgy ez a császár után lassabb a felépülés annyira félrevezető.
Császáros barátnőm 5 nappal császá után már kint sétált a gyerekkel, én természetes szülés után 5 nappal örültem, hogy a wc-ig már el tudtam menni anélkül, hogy az ájulás szélére kerülnék, úgy mentem mint aki besz.rt,nemhogy sétálni vigyem a babát. És marha rosszul éreztem magam, hogy mi de ki azt mondja gyorsabb a felépülés, meg a természetes szülés csak közben fáj, utána nem. Utána is fáj és az után is lehet szarul az ember 5-6 hétig.
Minél többedik császár annál nagyobb a komplikációk lehetősége, összenövések esélye, ami életen át tartó problémákat okozhat. Ez egy nagyműtét mégiscsak, tobb réteget vágnak át.
#5, lehet hogy közvetlen szülés után nehezebb volt, de neked nem maradt a hasadon át egészen a méhedig heg, ami sok gondot okozhat. És ugye azt se hagyjuk ki, hogy lehet te a császár után is 6 hétig vonszoltad volna magad, mert sokkal alacsonyabb a fájdalomküszöböd mint a másik említett anyukának.
Nekem nincs összehasonlítási alapom, eddig csak császárral szültem. Mivel tervezünk mégegy babát, engem is ugyanígy foglalkoztat a kérdés.
Benne vagyok egy vbac témájú fb-os csoportban, ott csomó tapasztalatot megosztanak. A többség, akinek sikerült a vbac, nagy sikerélménynek tartja, és igazi kárpótlásként éli meg. De azért akad néhány horror sztori is, aki inkább megbánta, hogy ragaszkodott hozzá. És nagyon sok olyan van, aki megpróbálta ugyan, de végül császárral fejeződött be a szülés.
Szerintem nyugodtan próbáld meg a vbac-et, erőltetni nem fogják, elég hamar felajánlják majd közben a császárt, ha szükséges, az előzmények miatt. Szóval majd ott el tudod dönteni közben. Ha meg fel sem merül közben a császár lehetősége, az a legjobb kinenetel, mert akkor egy simán lezajló természetes szülés lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!