Császármetszés után természetes szülés,mennyi az esélye?
5 éve 14óra vajúdás után téraránytalanság miatt császármetszés lett a szülésem vége .
Most újra várandós lettem és sajnos nem engedik automatikusan a császárt ,meg kell próbálni természetesen . Az elejétől én császárt akartam ,mivel úgy tudtam ha 1x császáros vagy utána is az leszel.
(a dokim 80%-ra mondta, hogy úgy is császár lesz a vége ne aggódjak hagyjuk magától menni a folyamatot, hátha sikerül természetesen ) igen ám ,de én nem szeretném szenveszteni magam "feleslegesen" ha úgy is császár lesz a vége.
Na de a kérdés,hogy akinek volt már téraránytalanság miatt császárja mennyi az esélye, hogy a másodiknál is az lesz?
Már azon is gondolkodok ,hogy pszichiáterhez elmegyek,hogy írjon nekem papírt program császárra (csak nem vagyok benne biztos,hogy a kórház elfogadja a papírt .)
30hetes kismama vagyok
Segítsetek légyszi !! Szívesen fogadom a pszichiáterrel való témában is a válaszokat mert interneten nem sokat találtam és a védőnőm se tudott ebben segíteni .
Gondolj arra, hogy a babanak is jobb, hogy nem csak ugy “kiveszik” (en is csaszaros voltam, elotte vajudtam 10 orat, ertsd ezt jol :D), hanem elkezdodik a vajudas es o is keszul a megszuletesre. Konnyebb az adaptalodas ugy.
Ha csaszar lesz, ha nem, mindegy. Jobb, ha beindul a szules.
Nekem az elsőt indították, császár lett. Azt mondták nem jól ékelődött be a baba és azért nem tudott kijönni, de 4100 felett volt, úgyhogy gondolom téraránytalanság is közrejátszhatott.
Én a másodikkal mindenképp meg akartam próbálkozni természetes szüléssel, mert én is azt olvastam, hogy a vajúdás jó, ha megvan. Nekem már az nagy élmény volt, hogy ő magától elindulhatott, nem indították 1 hét terminustúllépés miatt, aztán persze nem jött lejjebb ő se, 4600 g felett volt. Nem bántam meg, hogy így történt. Az én lelkemnek kellett ez így, de szerintem ha magától beindul és elkezded fájlalni a heged, úgyse kockáztatnak, betolnak a műtőbe.
Én is így gondolom ,hogy jobb ha magától jön ,de egyszerűen nekem az első szülésem annyira nagy trauma volt ,hogy szeretném elkerulni. A császár után nem fájt annyira mint a vajúdás.
A dokim azt is mondta,hogy aki először császáros volt azt nem hagyják már olyan sokaig vajudni (remélem igaz lesz ez is)
"Császármetszés után természetes szülés,mennyi az esélye? ... a dokim 80%-ra mondta, hogy úgy is császár lesz a vége"
És akkor most mi, a gyk-sok, vagyis
- tizenévesek
- érettségivel sem rendelkezők
- egészen másféle diplomával rendelkezők
- orvosi, de mondjuk fogorvosi, szemészi, stb. diplomával rendelkezők
- nőgyógyászati diplomával rendelkezők, de olyanok, akik életükben még csak nem is láttak
- stb.
bíráljuk felül annak a nőgyógyásznak a véleményét, aki meg is vizsgált meg ért is hozzá?... Ha meg is tennénk (lesznek, akik megteszik, nyugodt lehetsz...), mire mennél vele? Attól, hogy valami mást írunk ide, mint amit az orvosod mondott, még nem nekünk lesz igazunk.
Azt nem tudnám megmondani neked, hogy mennyi az eselye, de biztosan nagyobb a császármetszésre, mint a természetesre. Szerencsére sehol sem kockáztatnak, ha nem muszáj. Én egyébként ugyanúgy voltam, mint te, ugyanúgy nem akartam “rendesen” szülni az elsö császár utàn, mert az borzasztó volt. Nekem is inditottàk a kisfiamat, és ugyan nem téraránytalanság miatt, hanem szivhang többszöri leesés miatt, de császár lett.
5 évre rá született a kislányom. Akivel én leszel a kivétel az eddigi válaszok közül, mert nekem ő végül természetes úton született. De nagyon nem akartam én sem, és végig nagyon lobbiztam a császárért..rettenetesen féltem ugyanis, nem akartam újra átélni azt a felesleges szenvedést, amit először.
Sajnos az orvos kb ugyanazokat mondta, mint neked. Aztán reménykedtem, hogy igaza lesz. Sajnos nem jött szóba a magánkórház, mert építkeztünk. Ha megtehettem volna, tuti azt választom+programcsászàrt:
Úgyhogy teljesen megértelek.
Engem 39+6. Napon befektettek, és rá egy napra este elfolyt a viz. Hàt betojtam rendesen, hohy innen nincs kiút, szülni kell.
Így is lett. Kb 10-11 óra alatt lett meg víz elfolyástól a kislányom. Nem kaptam sem oxit, sem semmit, viszont epidurált sem. Volt viszont gátmetszés, és kivül belül vardat+egy hegbetapintó műtét.
Én utólag és akkor is örültem hogy ilyen szépen meg tudott születni, de engem rettenetesen megviselt az egész fizikailag. Nagyon kemény volt, és sokkal tovább gyógyultam mknt császár után.
Most is azt mondom (bár nálunk több baba nem lesz) hogy a császárt választanám ha újra lenne. És nem mennék szülni csak ha meg tudom fizetni a magánt, hogy majd úgy szüljek, ahogy szeretnék.
Szóval velünk így volt, gondoltam hátha hasznos. Amúgy minden rendben volr, akkor és utána is. Csak hát nagykn lassan épültem fel.
Kivànom, hogy neked úgy alakuljon ahogy a legjobbnak látod és ahogy szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!