Személyesen átélt tapasztalatok a vízben szüléssel kapcsolatban?
Számomra ez egy vonzó alternatíva a szülést illetően,viszont van jópár kérdésem ezzel kapcsolatban;
Biztonságos-e a vízben szülés?
Milyen előnyei vannak a vízben szülésnek?
Mindenki számára alkalmas a vízben szülés?
Hogyan történik a baba első lélegzetvétele a víz alatt?Ez engem nagyon érdekel, hiszen számomra nem igazán világos, hogyan jön létre az első légzés, és nem jelent-e veszélyt, hogy a baba a víz alatt születik.
Milyen érzés a vízben szülés?Hogyan éltétek meg?
Mi történik, ha komplikáció lép fel?
Ez komoly kerdes? Hogy vesz levegot a viz alatt? Hat sehogy basszus. A magzatvizben se lelegzik.
Megszuletik, kiemelik a vizbol es akkor vesz levegot.
Komplikacio mentes vajudasnal es szulesnel johet ez letre. Akarmi baj van, ertelemszeruen ki kell szallni a kadbol.
Illetve allami korhazban nem lehet vizben szulni, csak vajudni, ha van kad.
Otthon, maganban esetleg, bar utobbi esetben se biztos.
Azt hallottad, hogy mikor megszületik akkor kitisztítják az orrát, légcsövét? Na és akkor tud levegőt venni és felsírni.
Nem úgy van mint a filmekben, hogy kipottyan és már sír.
Szerintem vajúdni lehet a kádban.
Utána csak az orvos látni akarja mi a helyzet, hogy jön ki, minden rendben van e.
Én amúgy meg pont ózdkodok a vízben vajúdástól, hogy szálljak be a kádba, másszak ki ha jönnek ellenőrizni, törölközzek meg, hát ez nekem túl sok macera.
2-es, erre a tisztitasra amugy nincs feltetlenul azonnal szukseg, elavult szokas.
Nalunk pl mar nem is volt, amikor a fiam szuletett, nem kellett. De persze el tudom kepzelni, hogy van, amikor ez segit, de alapvetoen ha a baba rendben megszuletik, kepes levegot venni barminemu beavatkozas nelkul.
Es nem kell mindig a kadbol kiszallni, tudnak ott is vizsgalni. Ha akarnak.
Én vajúdtam vízben, végül szülni nem tudtam, mert a babánk szívhangja minden fájásnál esett minden pozícióban, így azt javasolták, hogy inkább szálljak ki. (Egyszer sem kellett kiszállnom a kádból viszont vizsgálat miatt, megoldották ott.)
Amikor kiszállítottak a kádból, már nagyon a végén jártunk, kb. 4 fájás alatt jutottam el a kádtól az ágyig. Első fájasközben felálltam, a másodiknál kiléptem, a harmadiknál törölköztem, a negyediknél levetettem magam az ágyra és ennyi. Ha gond lett volna, onnan már tolnak a műtőbe. Addig engednek kádban vajúdni, amíg az teljesen biztonságos. Ha úgy látják, hogy baj lehet (lásd esetem), akkor kiszállítanak. Sőt, ha alapból van valami gebasz, nem tiszta a magzatvíz, nem jó a szívhang, stb., akkor már eleve nem is engednek vízbe szállni.
Levegőt vesz, amikor kiemelik a vízből, nem hagyják ott percekig lubickolni a víz alatt, ez azért nem atomfizika.
Nem mindenkinek jó, valakinek kifejezetten nem esik jól a melegvíz vajúdás alatt, így nyilván a szülés sem esne neki ott jól.
Az előnyöket-hátrányokat eltudod olvasni google-ben rákeresve is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!