Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Személyesen átélt tapasztalato...

Személyesen átélt tapasztalatok a vízben szüléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Számomra ez egy vonzó alternatíva a szülést illetően,viszont van jópár kérdésem ezzel kapcsolatban;

Biztonságos-e a vízben szülés?

Milyen előnyei vannak a vízben szülésnek?

Mindenki számára alkalmas a vízben szülés?

Hogyan történik a baba első lélegzetvétele a víz alatt?Ez engem nagyon érdekel, hiszen számomra nem igazán világos, hogyan jön létre az első légzés, és nem jelent-e veszélyt, hogy a baba a víz alatt születik.

Milyen érzés a vízben szülés?Hogyan éltétek meg?

Mi történik, ha komplikáció lép fel?

okt. 28. 10:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez komoly kerdes? Hogy vesz levegot a viz alatt? Hat sehogy basszus. A magzatvizben se lelegzik.

Megszuletik, kiemelik a vizbol es akkor vesz levegot.

Komplikacio mentes vajudasnal es szulesnel johet ez letre. Akarmi baj van, ertelemszeruen ki kell szallni a kadbol.

Illetve allami korhazban nem lehet vizben szulni, csak vajudni, ha van kad.

Otthon, maganban esetleg, bar utobbi esetben se biztos.

okt. 28. 10:31
 2/4 anonim ***** válasza:
13%

Azt hallottad, hogy mikor megszületik akkor kitisztítják az orrát, légcsövét? Na és akkor tud levegőt venni és felsírni.

Nem úgy van mint a filmekben, hogy kipottyan és már sír.

Szerintem vajúdni lehet a kádban.

Utána csak az orvos látni akarja mi a helyzet, hogy jön ki, minden rendben van e.

Én amúgy meg pont ózdkodok a vízben vajúdástól, hogy szálljak be a kádba, másszak ki ha jönnek ellenőrizni, törölközzek meg, hát ez nekem túl sok macera.

okt. 28. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
63%

2-es, erre a tisztitasra amugy nincs feltetlenul azonnal szukseg, elavult szokas.

Nalunk pl mar nem is volt, amikor a fiam szuletett, nem kellett. De persze el tudom kepzelni, hogy van, amikor ez segit, de alapvetoen ha a baba rendben megszuletik, kepes levegot venni barminemu beavatkozas nelkul.

Es nem kell mindig a kadbol kiszallni, tudnak ott is vizsgalni. Ha akarnak.

okt. 28. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Én vajúdtam vízben, végül szülni nem tudtam, mert a babánk szívhangja minden fájásnál esett minden pozícióban, így azt javasolták, hogy inkább szálljak ki. (Egyszer sem kellett kiszállnom a kádból viszont vizsgálat miatt, megoldották ott.)

Amikor kiszállítottak a kádból, már nagyon a végén jártunk, kb. 4 fájás alatt jutottam el a kádtól az ágyig. Első fájasközben felálltam, a másodiknál kiléptem, a harmadiknál törölköztem, a negyediknél levetettem magam az ágyra és ennyi. Ha gond lett volna, onnan már tolnak a műtőbe. Addig engednek kádban vajúdni, amíg az teljesen biztonságos. Ha úgy látják, hogy baj lehet (lásd esetem), akkor kiszállítanak. Sőt, ha alapból van valami gebasz, nem tiszta a magzatvíz, nem jó a szívhang, stb., akkor már eleve nem is engednek vízbe szállni.

Levegőt vesz, amikor kiemelik a vízből, nem hagyják ott percekig lubickolni a víz alatt, ez azért nem atomfizika.

Nem mindenkinek jó, valakinek kifejezetten nem esik jól a melegvíz vajúdás alatt, így nyilván a szülés sem esne neki ott jól.

Az előnyöket-hátrányokat eltudod olvasni google-ben rákeresve is.

okt. 28. 14:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!