Miért mondják, hogy császár után nagyon rossz az első felkelés?
Császárral szültem és utána, amikor először felkeltem, felkészítettek, hogy nagyon nehéz lesz. Utána császáros ismerősöm is kérdezte, hogy ugye milyen xar volt? Benne ez mély nyomot hagyott.
Mi miatt mondják, hogy ez ennyire nehéz? Nekem az összes felkelés nehéz volt utána, nem kevésbé, mint az első és azért, mert fájt a sebem. De nem éltem meg annyira rosszul, mint ahogy beharangozták.
Hüvelyi szülés után is mondják, higy nehéz az első felkelés?
8as vagyok.
Én pl jobban féltem a hosszába vágástól, amit a doki altatás előtt közölt 10 percel 😁. 4 órás műtét volt, annyiba jobb volt hogy vég aludtam utánna 20 órát. Császárnál segítséggel keltem fel első 2 alkalommal, itt reggel amikor jöttek értem hogy minnyárt visszavisznek a másik szobába, mire jöttek értem már a folyoson mentem 😃, ráadásul 2 cső is "lógott" belőllem.
Érdekes, hogy mitől függhet ez.
Császárom nem volt, de nőgyógyászati hasi műtétem mélyaltatásban igen (ciszták, endometriosis, összenövések méh körül). Nekem fájni szinte egyáltalán nem fájt az első felkelés, a seb húzódott, de nem volt vészes, inkább csak ólomból voltak a tagjaim. Szédülés, hányinger előfordul, én megúsztam.
Szerintem egyénfüggő. Lehet, hogy a műtéti technikán is múlik (császárt sem csak egyféleképpen lehet elvégezni).
Kellemetlen, fajdalmasabb es huzodik faradtabb vagy, kimerultebb, nehezebb mozogni a mutet miatt.
Oldalt fordulsz es ugy nyomod fel magad, hogy a hasizmaidat nem hasznalod majd lassan lecsuszol az agy melle folyamatosan kapaszkodva mert siman elajulhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!