Császár után hogyan lehet minél gyorsabban regenerálódni? Ha erőltetem a minél több felkelést, mozgást, persze csak miután már lehet, az jó?
Csatlakozom az elsőhöz.
2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsőnél a szülésznőm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával műtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erőltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az első pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendőket!
Nekem nem volt császárom, de a barátnőm, akinél 33 hetesen beindult a szülés és császározták, azt mondta, hogy minél többet mozgott, végül is annál könnyebb volt.
Jó egészséget neked és a babádnak!
Amint lehet felkelni, mozogni.
Minden felkelésnél nagy levegő, és ki kell húzni a hátat egyenesre, szépen lassan. Nem szabad görnyedni, bár persze az sokkal kényelmesebb.
Ne használj hasleszorítót, mert bár nagyon jó érzés, mintha tokban lennél, összetart, megtámaszt, viszont az izmok, szövetek sokkal lassabban regenerálódnak.
Tehát sok mozgás,nagy levegő, hát kihúz.
Rendbe jössz hamar, meglátod! Hozzáállás kérdése is, hidd el!! :)
3 császárom volt,az utolsó 3 hónapja.12 óra múlva kelhettem fel,spinális érzéstelenítőt kaptam.Első felkelés nagyon nehéz,főleg kiegyenesedni. Minél többet kell mozogni,annál gyorsabb a javulás. A babám az első felkeléstől nálam volt,el kellett látni. Én első 2-nél nem a 3.-nál használtam haskötőt (sőt a szülés után homokzsákot is tettek a hasamra),sokkal jobb érzés ha rajtad van,és visszament rendesen a hasam.Autó kérdés:
mivel éjjel ment el a magzatvizem,taxi nem jött ki,bevezettem a kórházba (10p),így a kocsit haza is kellett hozni....vasárnap szültem,szerdán hazajöttünk. Nem mondom a beszállás nehézkes volt(de egy taxiba is ugyanolyan beszállni) a vezetésben meg mi a megerőltető? Nem teszel hirtelen mozdulatokat,amit egyébként sem tennél kisbabával,gyerekkel a hátsó ülésen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!