Császár utáni regenerálódás kinek milyen gyorsan ment? 2 napja operáltak, de a felállás, felkelés még mindig eléggé fáj.
Első császár?
Nyugi, nekem hiába volt nagyon szép élmény a csaszarom, utána brutal volt.
Folyamatosan nyilalt, szúrt a hegembe, más felpattant és ellátta a babajat, nekem felülni is kín volt. Otthon viszont jobb volt a helyzet. Míg a varratot ki nem szedte a doki, addig szúrt keményen, utána könnyebb volt gyógyulni. Kitartást :)
Glicerim kúp is nagy segítség a székletnél.
Hiszem h fejben dől el ,h ki hogy regenerálódik.
3as
Császármetszés után kulcsfontosságú a fájdalomcsillapítás. Miután összestoppoltak, még a műtőben bekötötték a fájdalomcsillapító infúziót. A lelkemre kötötték, hogy akkor szóljak, amikor még csak kicsit fáj. Mert nem biztos, hogy azonnal tudnak jönni és kell egy kis idő, amíg hatni kezd a cucc. Infúzióból még 1 vagy 2 kellett. Utána Cataflamot kaptam. Nekem nagyon szépen hatott. Így igazán erős fájdalmat nem éreztem.
A kellemetlen húzódó érzés teljesen normális. Gondolj bele, felvágták a bőrt, átvágtak izmokat, felvágták a méhedet.
Felülést úgy csináld, hogy az oldaladra fordulsz, a karodat magad alá hajlítod, és karral tolod fel magad. Semmiképp se próbálj hanyatt fekvésből felülni. Felállásnál meg kézzel támaszd meg a pocidat. Ezen kívül keresd fel a Császárvonal facebook csoportot, ott segítenek, milyen gyakorlatokat csinálj, hogy könnyebb legyen a regenerálódás.
Nekem 3 napig kellett a fájdalomcsillapító. Amint lehetett, még aznap óvatosan elkezdtem járni, és szellőztettem a sebet.
Hamar gyógyultam nagyon, 3.nap már mindent csináltam amit előtte, a felülés volt trükkös, meg ha köhögtem vagy tüsszögtem.
Augusztusban volt az első császárom 1 hétig volt rossz
Az első 2 napban itthon úgy tudtam felállni az ágyból, hogy egy székbe kapaszkodtam és úgy húztam fel magam
A wc-re leülés még rosszabb volt
De napról napra jobb lett
1 hét után már pattantam ki az ágyból simán
Én hamar felépültem
Fájdalomcsillapítót nem szedtem, a sebem sokat szellőztettem, nagyon szépen és hamar gyógyult, pedig már a császár előtt is kötényhasam volt, azt hittem rosszabb lesz , de abszolút szépen és gyorsan gyógyultam
Változó.Én az első 2 hónapban sokszor felszisszentem.Főleg mikor náthás lettem, hát sírni tudtam volna minden tüsszentés,köhentés után.Szerintem az nagyon igaz, hogy napról napra jobb lett.Viszont vagy fél évig nem tudtam felülni hasból.Fájdalomcsillapítót viszont csak fejfájásra szedtem megfeledkeztem magamról és felemeltem a fejem császár után, úgyhogy volt nagyon durva fejfájásom.Az tartott az első 4 napban.Utána már magára a seb miatti fájdalomra már nem kellett.
A szobatársam 3. nap már törökülésbe ült, pedig őt is császározták és pörgött mint a búgócsiga.:D
Első császár szintén. Nekem az első pár nap volt borzasztó, hajolni sem tudtam meg semmi. Az első hónap után már egész tűrhető volt, már mindent tudtam csinálni (csak nehezet emelni nem mertem - 18 kilós nagy fiamat pl), 6-8 hónap után pedig már ment a hason alvás is. Megjegyezném, hogy szerintem én a lassú regenerálódós fajta vagyok.
Ne aggódj, minden nappal közelebb leszel a könnyed állapothoz. Próbálj karizommal és lábizommal feltápászkodni az ágyban, karra nehezedve leengedni magad fekvésbe stb. Nekem a kórházban sokat segített az ágyvéghez kötött köntös-madzag, azzal húztam fel magam ülésbe - hasizmot békén hagyva.
www.csaszarvonal.hu - sokat segítenek a regenerálódásban. Sétálj, igyál sokat és rendben leszel :) Meg mintha a C vitamin ital/tabletta kimondottan jó lenne a szövetekhez. Valahol mondták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!