Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák akik mostanában...

Anyukák akik mostanában szültetek (1-2-3-4 hónapja kb) és első gyerek, számítottatok arra hogy ennyire fáj a szülés?

Figyelt kérdés

Mármint tisztában voltatok vele hogy ennyire fáj? Fel voltatok készülve vagy nem? Erre számítottatok? Ki hogy élte meg?

Kinek mennyi idő volt? :) gyakran eszetekbe jut hogy "úr isten X hete ilyenkor még vajúdtam"?

máj. 1. 16:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

4#

Karácsonykor, szóval te előbb szülsz😃

máj. 1. 19:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fájt a vajúdás, de a császár megélése a bénulás miatt nekem még rosszabb volt. Utána a felépülés se piskóta. Szóval mindkét szulesformaban volt részem, hát nem mosolyogva gondolok rájuk vissza:D 6,5 hónapja szültem kb. Én különben nem altattam magam azzal, hogy nem, vagy csak kicsit fog fájni, arra készültem fel, hogy nagyon fáj majd, de kibírom, és hát így is lett. A gyerekem mindenért kárpótol:))))
máj. 1. 19:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsőtől nem féltem, 15 órát vajúdtam, de a kitolási szak abszolút nem fájt. A tolófájások nagyon erősek voltak, előtte pedig jöttek a fájások, kemény volt, azt hittem ennél semmi nem fájdalmasabb. Na aztán megszültem a fiamat. Összesen 2 órát voltam vele szülőszobán, de abban a 2 órában sokkal többet szenvedtem mint a lányommal 15 óra alatt.

A kitolási szak pedig kegyetlen volt.

Nem tudom milyen lenne a harmadik, azt már nem vállalom be.

máj. 1. 21:59
 14/19 anonim válasza:
100%
Szerintem a szülési fájdalmat lehetetlen előre elképzelni. Én eléggé paráztam a szüléstől így viszonylag sokat készültem rá lélekben&fejben, de amikor “beindul a buli” úgy igazán akkor szerintem teljesen arcul csap az egész. Nekem 20 óra volt az egész folyamat kb 10 órán keresztül elviselhető volt, utána viszont azt éreztem, h ezt tuti nem fogom kibírni, borzalmas volt. Kitolási szakasz számomra megváltás volt, kb ujjongtam, h végre másfajta fájdalmat érzek, mint előtte órákig😅 5 hónapja szültem, sokszor eszembe jut még az egész.
máj. 1. 22:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

5 hónapja szultem. Nem erre szamitottam.

40het+4 napra erkezett.

40+3 este 8kor ereztem valami osszehuzodast , de nem fajt viszont idore jott es addig tartott mint amit mondtak a szülés felkesziton. 11:30kor mar mertem mert elege gyakoriak voltak de meg mindig nem fajt. 5 percenkent jott 1 percig tartott. Kb 11:50-re ertunk be a korhazba, megvizsgaltak. 3cm voltam nyitva. Bent tartottak. Nagyon enhyhe volt nem is fajt. Eleinte csak pihentem, aludtam. Masnap 7kor jottek vizsgalni. (Csak ekkor szoltam a szuleinknek, mivel ok is jottek a korhazba varakozni)

A reggeli vizsgalaton 4cm vagyok nyitva, mondtak hogy ne fekudjek mert nem fog haladni a szülés csak lassan. Setaltunk , labdan ultem

(Hozzá tesztem, privat helyen szultem, medence is volt amit vajudas alatt hasznalhattam)

Delutan 3ra csak 6 cm voltam. Semmi fajdalom, nevetgeltem elvoltam. A szuleszno itt eroskodott hogy Burkett kell repeszteni. (Nem akartam se epiduralt, de mesterseges inditast csak ha nagyon indokolt lett volna)

Ekkor burkot repesztett. Na ekkor indultak be a kemeny fajasok. A falat le tudtam volna kaparni... a melegvizes medence sem segitett, neveto gaz is volt, de nem hasznalt semmit. Ekkor igenyeltem az epiduralt, de az anesztes nem volt elerheto csak 7re ert oda. Uvoltottem, karomkodtam. Se a helyes legzes semmi sem segitett. A meleg viz valamennyire tompitott, de nem sokat. Majd jott az anesztes. (Ja burok repesztes utan random omlott belolem a viz meg ekkor is)

Mozdulatlanul kellett ulnom az agyon mig bekototte az epiduralt. A vernyomasom leesett, a baba nem toleralta jol. Gepre lettunk kotve. Itt kiesett minden kb 11ig. Aztan ejfeltol jottek a tofajasok. (Epidurallal is ereztem mindent) kellemetlen volt és hosszu. 2 oran keresztul nyomtam. 2kor megszuletett a fiam. Nem gondoltam volna hogy ennyire sokaig tart maga a kitolas. Aztan utana baba a mellkasomon amig varrtak . Majd kb 5kor a megfigyeles utan a szobaba mehettunk. A baba is velunk volt. Itt mar tobb mint 24 oraja voltam ebren es piszkosul faradt voltam. A babát 2 óránként etetbi kellett es a noverek is jottek ellenorizni minket. Sokat nem pihentunk .

Akkor azt mondtam hogy soha tobbe nem szulok... most mar 5 hónap elteltevel ugy vagyok vele hogy majd valamikor talan 😅 mindenre tisztan emlekszem meg mindig de valahogy mashogy viszonyulok hozza.

máj. 2. 04:59
 16/19 A kérdező kommentje:

Én alapból bent fekudtem a kórházba már 39 hét végén a dokim javaslatára bekudtem. Aztán a kiírt napon éjfélkor arra ébredtem hogy fáj a derekam 2-3 percenként pont annyira hogy aludni ne tudjak. Kimentem nővért keresni, megvizsgált (elkezdett puhulni a méhszáj) aztán azt javasolta menjek aludni vissza, hát mondom mennék de pont annyira fáj hogy ne tudjak aludni.. aztán a folyosón sétáltam fel le. A fájásaim kb 1-4 percesek voltak végig. Elküldtek zuhanyozni hogy a melegvíz majd segit, de semmit nem segített csak jóbban fájt. Aztán éjjel 2-kor szülőszobára költöztettek, NST-re tettek, megvizsgalt a szülésznő hát azt hittem én beszarok szó szerint, annyira fájt a vizsgálat.. szerintem nekem az fájt a legeslegjobban az egészben...aztán feküdtem kb fél 6-ig ilyen felkómába próbáltam aludni.(ekkor engedték be a férjem végre). Közben amúgy végig ilyen 1-4 percesek voltak a fájások, hol gyengébb hol erősebb, álltam egész vajúdás alatt, próbáltam labdazni de csak jobban fájt tőle.

Aztán megvizsgált egy doki és ahogy megvizsgált pont elment a magzatvíz. Na utána kezdődtek igazán erős fájdalmak.. aztán 8korul felfektettek ágyra, adtak oxit mondták hogy próbáljak nyomni de még semmi, nem volt elég erős a toló fájás ezért hagytak még, közben az orvosom addig random elment egy császárra :D aztán 9 felé visszajött na akkor újra feltekertèk az oxit és akkor ahogy jött a fájás lehetett nyomni, közben a doki préselte ki a hasamból a bébit, nem volt elég erős a fájás sem aztán végül 42 perc alatt megszületett.

Mikor kicsúszott akkorát káromkodtam hogy mindenki nevetett rajtam odabent. 😅

Fhu borzalmas volt amúgy, természetesen jött a soha többet gyerek én még egyszer nem szülök, hasonlók. Úgyhogy 9 óra 42 perc alatt lezajlott az egész. Elég is volt belőle.

Hál istennek egy kis gátmetszés történt csak és nem lett aranyerem se (még kitolaskor is ezen izgultam hogy csak aranyerem ne legyen 😂).

Plusz ott volt az aranyóra ami nekem annyira tetszett. Mármint az oké hogy mikor kibújik oda adják de az hogy 1 órán keresztül ott szuszog rajtam úgy ahogy kijött, közben rajtam meg alul dolgoznak (ami nem kellemes) kicsit zavaró volt, ráadásul a lábam a hatsóm már teljesen el volt zsibbadva..

Nagyon nagy fájdalomra számítottam amúgy és be is jött a számításom, csak nyilván nem tudtam milyen jellegű lesz a fájdalom.

És még a szülésznő azt mondta hogy ez még nem is volt olyan igazi fájdalom mint aminek amúgy lennie kellett volna. 🥲🥲

Eddig amúgy úgy viszonyultam a szüléshez hogy hát nem nagy dolog a nők többsége túlesik rajta de így vissza gondolva amúgy egy k.rva nagy dolog és lehet nagyképűen hangzik de rohadtul büszke vagyok magamra hogy végig tudtam vinni egy ilyen dolgot. Azért ez egy nem semmi dolog volt.😅

máj. 2. 08:41
 17/19 anonim ***** válasza:
52%

Én sokkal rosszabbra számítottam. Nem volt annyira vészes.

11 óra előtt folyt el a magzatvíz, 16:55-kor született a kisfiam.

máj. 2. 20:11
 18/19 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem nincs annál rosszabb, mint szülés előtt ilyen sztorikat olvasgatni.

Felesleges.

Nekem azt mondta a anyám, meg a többi nőismerősöm, hogy nem vészes, ki lehet bírni. Hát én ahhoz képest meglepődtem, hogy mennyire fájt.

A második gyerek előtt halálfélelmem volt, mondtam is a férjemnek, biztos ott fogok meghalni. Már tudtam mi vár rám, sokkal jobban féltem, mint az elsőnél.

Ahhoz képest sokkal jobb volt, mint az első.

Nálam az volt a gond, hogy nem indult az első baba, és ezért kellett az oxitocin. Indokolt volt, de valami embertelen fájásokat csinál. A másodiknál is be akarta kötni a doki, mert hogy ő siet. Aha, ezért fizetek? A férjem nem engedte. Össze sem lehetett hasonlítani a kettőt, szinte semmi nem volt a második gyerek. Szóval ha nem muszáj, az oxitocint inkább ne engedjétek. Csak hát a laikus nehezen tudja eldönteni, hogy mikor indokolt, és mikor nem, de nálunk pl. nagyon szeretik a dokik, mert felgyorsítja a folyamatot.

máj. 5. 20:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát őszintén nem tudtam, hogy mire készülök:D Csak azt tudtam, hogy fájni fog de k*rvára:D

Első szülés szóval nulla tapasztalat. Csak az enyém egy gyors vonat volt. Éjfél után itthon elfolyt a magzatvíz, fél6 körül kezdődtek a fájásaim és mivel első szülés ezért a kórházban azt mondták, hogy pihenjek és lélegezzem át a fájásokat...mikor mondtam, h na ez már nagyon fáj, már majdnem kint volt...50 perc alatt szültem meg, fájdalomcsillapítás nélkül...életemben nem éreztem olyat...de szerencsére megúsztam vágás és varrás nelkül is

máj. 7. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!