Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A 6 hetes gyermekágyas időszak...

A 6 hetes gyermekágyas időszakot mennyire kell komolyan venni?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén elég örökmozgó típus vagyok, nem tudom elképzelni 1 hétig se hogy feküdjek csak. Ti mit csináltatok ebben az időszakban? Azért kicsit sétálni, boltba menni szabad, csak ne erőltessem meg magam?
márc. 3. 14:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

19-es, de covid alatt is szultel? :)

Az oke, hogy alapbol nem ulsz otthon, de azert egy szules es az utana levo idoszak az mas. Teljesen felesleges most ezen izgulnod es a gyermekmentes eletedhez hasonlitani a mostanit vagy leendot.

márc. 3. 19:38
 22/34 A kérdező kommentje:
21 akkor nem, csak azért hoztam fel példának, hogy akkor is nehéz volt.
márc. 3. 19:46
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

#22, az más. Én is voltam karanténban, meg voltam covidos is. Összehasonlíthatatlan a gyermekággyal. Ott 2 hétre bezártak, mert ez volt a szabály. A gyermekágy alatt pedig a terhesség és szülés után épülsz fel. Nem vagy bezárva, mehetsz ahova akarsz, ellátod a gyereked, próbálsz helyt állni az új szerepedben, közben gyógyulsz, regenerálódsz, és ha túlpörögsz, egy életre szóló károkat okozol magadnak.

Ismerek olyat, aki 5 hét után rubintrékázott... Lett is belőle hólyagsérv, végbélsérv, méhsüllyedés...

MÉRTÉK. Ez a legfontosabb. Meg ésszel csinálni.

Aztán ki tudja. Ha a babátok nehezebb eset lesz, nem biztos, hogy lesz erőd másra, mint a "napi kötelező".

márc. 3. 19:58
 24/34 A kérdező kommentje:
23as szerencsére könnyebb helyzetben leszek, mint a legtöbb anyuka, mert a férjem is itthon lesz és a nagyszülők is itt vannak, ők már konkrétan azt tervezték, hogy 90%ban náluk lesz a gyerek :D Mivel nyáron születik a baba így szeretném ha minél többet kint lehetnénk hármasban a szabadban illetve menni kicsit erre arra, hogy felfedezze a világot :)
márc. 3. 20:03
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Nalam fizikailag a szules brutal megterhelo volt, utana 3 honapig meg fajdalmaim voltak jaras kozben. De ezt meg elviseltem, ami jobban kiutott, az a napi 2-3 ora alvas, sokszor az is reszletekben, honapokig. Na nekem aztan semmi kedvem nem volt maszkalni, de meg egy pohar vizet is remegve emeltem meg, olyan szinten szarul voltam. En nagyon boldogan kihagytam minden setat, ha addig tudtam pihenni, amig valaki kivitte a babat egy picit.

Szoval ezt en egyszuren semmihez nem tudtam hasonlitani, gyerekvallalas elott ilyen lelki-fizikai megterhelesben sosem volt meg reszem. De nem mindenkinek ennyire nehez, persze. Nekem az volt, nem is csinalom ujra soha, az tuti.

márc. 3. 20:06
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

#24, az egy dolog, hogy te mit tervezel, és egy másik, hogy mit dob az élet.

Egy újszülöttnek nem igénye jönni-menni,nem fedezi fel a világot. Anya, és kaja. Ez az igénye.

márc. 3. 20:40
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Csaszaros voltam, 1 het utan mar mostam a korhazi cuccainkat. 🤷🏼‍♀️ Jol voltam, nem lattam ertelmet fetrengeni. Nagyon nehezet nem

emeltem, es nem 5 km-eket setaltunk naponta.

márc. 4. 09:32
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Érezni fogod mi a jó. Az első szülés után nekem több idő kellett, nyilván akkor sem csak feküdtem hetekig, de több pihenésre volt szükségem, több vért vesztettem, fájt a gátsebem is, idő kellett mire a régi lette., de ettől azért sétálgattam a babával, kisebb házimunkát elvégezte stb. A második után 2 óra letelte után simán kipattantam az ágyból és úgy éreztem mintha nem is szültem volna, egészen más volt. A baba is nyugodtabb volt, én is jobban bírtam az akkor már 2,5 éves nagytesóval is tartani az iramot. Pihengettem, de nem annyit, szülés után 1 héttel már játszótereztem a 2 gyerekkel,

simán elláttam őket egyedül is.

márc. 4. 09:36
 29/34 anonim ***** válasza:
70%

Egy napig sem feküdtem

Meg is bolondultam volna.

Meghat a nagyot iskolába kellett vinni, így a fiam pár napos korában már babakocsival sétáltunk kint az utcán minden reggel és minden délután.

Nem éreztem magam rosszul, nem fájt semmi, szóval indokolatlan lett volna fekudnom napokig, hetekig

Természetesen nem hisz kilós kannakat cipeltem meg ilyesmi, de azért nem is hagytam el magam.

márc. 4. 11:51
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Csináltam mindent ugyanúgy (nyilván a szexet kivéve). Úgyis érzed majd. Császárosoknak azért lehetnek komolyabb fájdalmai ami miatt feküdni szoktak. Meg a gátseb is tud nagyon fájni. Nekem nem fájt, úgyhogy babáztam, takarítottam, pakoltam, boltba is mentem.

Férjjel meg nagyszülőkkel andalogni mondjuk eszembe nem jutott. Nem olyan volt a hangulat egy csecsemővel, aki fél óránként cicit kér aztán nyakig összekakálja magát. Meg bedurrant, csöpögő mellekkel, és persze véres pelenkával a lábaim között. Az újszülött meg nem akarja felfedezni a világot, neki te vagy a világ, téged kell megszoknia, nem anyádat. Nem is lát még semmit az elején. Nem akarlak elkeseríteni, de ha nyáron fog születni, akkor az a korszak amikor jobban elkezdi érdekelni bármi a melleiden kívül, az pont hidegebb időben lesz majd. Addig is kell vele persze kis sétákra menni, de nem érdemes nagy programokban gondolkozni.

márc. 5. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!