A 6 hetes gyermekágyas időszakot mennyire kell komolyan venni?
Figyelt kérdés
Megmondom őszintén elég örökmozgó típus vagyok, nem tudom elképzelni 1 hétig se hogy feküdjek csak. Ti mit csináltatok ebben az időszakban? Azért kicsit sétálni, boltba menni szabad, csak ne erőltessem meg magam?márc. 3. 14:57
11/34 anonim válasza:
Azért feküdni jó esetben nem kell 6 hétig, de nálam az elsőnél megbosszulta magát, hogy úgy gondoltam, jól vagyok és nem pihentem eleget. Igaz, az a szülés jobban megviselt, hosszú volt és sok vért is veszítettem. A másodiknál pihentem, ha lehetett, de ott volt a nagytesó, a házimunka, na meg a férjem, aki ezekből kivette a részét, visszafogott kerti munka, pár hét után kutyasétáltatás. Nem kell veled úgy bánni, mint egy hímes tojással, de ne ekkor akard másoknak vagy magadnak bebizonyítani, hogy kemény nő vagy, lefutod a maratont is. Ha úgy érzed, fáraszt, pihenj! Nem véletlenül találták ki ezt a 6 hetet. Egyébként a szüléstől és a körülményektől is függ. Első gyereknél azt mondanám, hogy hangolódjatok egymásra, sétálgass, ha jól esik, de inkább pihenj, legyen tele a fagyasztó ennivalóval és nem kell, hogy csillogjon a tisztaságtól a lakás. Ha élvezed a rokonjárást, élvezd, ha zavar, a férjeddel szorítsátok ezt normális korlátok közé. Nálunk az elején csak a közeliek jöttek, előre egyeztetve.
12/34 anonim válasza:
Mutass nekem abból sok helyből kettőt, ahol szigorú pihenést, fekvést írnak.
13/34 anonim válasza:
Kimelni kell magad igen, a lehetosegeidhez merten. Nyilvan nem fogsz tudni a babad miatt se 0-24 agyban fekudni, nem is kell, de ne most kezdj bele nagytakaritasba, egesz napos turakba, fozesekbe.
Nem vicces a meh, holyagsullyedes, ezek lehetnek a kovetkezmenyei, ha nagyon erolteted magad.
14/34 anonim válasza:
A gyerekagyat nem szo szerint kell erteni, hogy ágy- ban fekszel 🤦🏻♀️
Jozan paraszti esz : nem az elso 6 hetben allsz neki uj sportot uzni, nem rotatorozod fel a kertet, vagy fested le a karnist.
15/34 anonim válasza:
A húgom anyósa is ezt vitte, hogy hat hétig csak wcre kelhet fel a húgom, a gyereket is úgy akarta a kezébe adni, ha szoptatni kellett... Szerencsére elzavarták hamar, jó nagy hülyeség.
16/34 anonim válasza:
8# azért szerintem ez meg a másik véglet.
17/34 anonim válasza:
#16 mivel nem volt segítség, így muszáj volt.
18/34 anonim válasza:
Egyebkent regen tenyleg igy volt es egyes kulturakban meg ma is. 6 hetig valoban nem keltek fel a nok, sok segitseget kaptak. Nem egy rossz dolog ez, de nyilvan kinek van erre lehetosege manapsag :D
19/34 A kérdező kommentje:
18 igen, amúgy egy más nemzetiségű anyukánál láttam én is. Amúgy lesz segítségem bőven, mivel a férjem is itthon lesz nagyrészt illetve Anyukám is, de én nem bírok sokat feküdni. Max 1 hónap pihi belefér, de akkor is muszáj néha kimennem sétálni, boltba, ilyenek. Voltam annó Covid miatt karanténban, elég rossz volt
márc. 3. 19:34
20/34 anonim válasza:
#18, az sem jó a felépülés szempontjából. A mozgás fontos része a felépülésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!