Ha az első baba után a gyermekágyas időszakom nagyon nehéz volt, a második után is az lesz?
Figyelt kérdés
Egy hétig alig aludtam, nem tudtam szoptatni, 7 hétig véreztem, és állandóan bőgtem. Félek a következőtől. Még nincs kistesó, de tervezzük.2008. dec. 8. 17:51
1/6 anonim válasza:
nem biztos,h ugyanolyan lesz! Ha félsz tőle és szeretnél jobb kedvű lenni,gondold át milyen volt az első terhességed,mi volt,ami nem volt jó benne és azon változtass! Ha keveset pihentél,most pihenj sokat és a gyermekágyas időszakra keress valakit,aki gondoskodik rólad, hogy neked ne kelljen magadról (főz rád,mos rád,takarít és néha-néha megölel,megszeretget és beszélget veled). ami még nagyon jó,ha elmész relaxálni vagy ismerkedsz kismamikkal. Ne aggódj,biztos,hogy sokkal könnyebb lesz,rutinosabb,ügyesebb is leszel a 2. babával
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Az a helyzet, hogy veszélyeztetett terhes voltam az elsővel, és pont attól félek, hogy nem tudok majd pihenni a másodikkal, mert az elsőről már gondoskodni kell, amit persze örömmel teszek, de félek, hogy akkor pihenhettem, és baj lett, most majd nem pihenhetek, mi lesz?
2008. dec. 8. 18:48
3/6 anonim válasza:
Szerintem a természet csodákra képes,nem is lesz akkor erőd azon gondolkodni,hogy "mi lesz,ha nem pihenek" és Az első válaszoló vagyok.lehet,hogy pont emiatt nem lesz semmi probléma :),és a kicsivel is megbeszélheted,hogyha fáradt vagy, rajzoljon inkább vagy együtt nézzetek meg egy mesét. Persze,9 hónapig ez nem mehet,de ha naponta lesz 2-3 órád pihenni,már az is jó - és még az is lehet,hogy a másodikkal nem is leszel veszélyeztetett :)) a relaxációt azért javaslom,csodákra képes!
4/6 anonim válasza:
Az első baba után nekem is iszonyatos volt -fizikailag nem, inkább lelkileg. Mondjuk ő nyári baba volt és kevés olyan augusztust turnék mondani amikor nem voltam depis. Tehát én egyelőre betudom ennek. Dec. 12-re vagyok kiírva, bízom benne, hogy az ünnepek miatt talán most nem lesz olyan durva ez az időszak.
5/6 anonim válasza:
Ne aggódj egy cseppet se, se két terhesség se két szülés nem egyforma. Én az elsőt túlhordtam, indításos, nagyon nehéz szülésem volt, vákumos, szanaszét szakított mindent a kicsim. Szülés után minden nap sírtam, rettenetesen fájt a gátam 5 hétig úszógumin ültem, nem ment a szoptatás 3 hét után tápszeresek lettünk, depressziós lettem 2 év után sikerült rendbejönnöm. Azután újabb 3 év telt el és újra teherbe estem, egész terhességem alatt rettegtem hogy most is nagyon szörnyű lesz-e. Erre spontán indult a szülésem a kiírt nap előtt 3 nappal, 4 óra vajudás után pikk-pakk megszületett a második fiam, kicsi, gyorsan gyógyuló gátsebem volt, pedig a második babám nagyobb volt mint az első, mégis szépen szabályosan gond nélkül született. 8 hónapos és aktívan szopik, nagyon boldog és kiegyensúlyozott vagyok.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves válaszokat, reményt adtatok! A 12-én szülő válaszolónak könnyű szülést kívánok, jó egészséget neked és a babukának!
2008. dec. 9. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!