Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után valamiféle testmoz...

Szülés után valamiféle testmozgás, ha még nem töltöttem be a 6. hetet?

Figyelt kérdés

Iszonyatosan fáj a derekam a sok üléstől és a szoptatástól, hiába figyelek a tartásomra. Nem feltétlenül edzésre gondoltam, de nyújtó gyakorlatokat sem lehet ilyenkor csinálni? Vagy valami könnyed átmozgatást?

Egy hete szültem, természetes úton, gátvédelemmel, így igazából az enyhe vérzésen kívül semmi bajom nincs.

2024. jan. 29. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Ez ilyen magyar baromság, hogy a gyerek megpusztul a levegőn. A lakásba ugyanazt a levegőt engeded be, amit kint is szívna. Csak mondom.

Én csak addig vártam a sétával, hogy nekem komfortos legyen, aztán mentünk is, pedig mindkét gyerekem téli gyerek. Semmi bajuk nem lett tőle.

2024. jan. 30. 06:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne sétálni vinni? Rendesen felöltözve nem lesz baj, jót alszik a friss levegőn.
2024. jan. 30. 07:50
 13/19 A kérdező kommentje:
És aki így kiment vele sétálni, először mennyi időt voltatok kint vele?
2024. jan. 30. 07:56
 14/19 anonim ***** válasza:
Amennyit én bírtam. A gátmetszés helye egy idő után ha sétáltam elég érzékeny volt. De egy jó órát 1 hetesen már mentünk minden nap.
2024. jan. 30. 08:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Az elején csak fél órát, de igazság szerint én nem bírtam többet. A terhességem utolsó trimeszterét gyakorlatilag fekve töltöttem, ramaty fizikai állapotban voltam.

2024. jan. 30. 09:03
 16/19 anonim ***** válasza:
En az elejen csak 20 percet tudtam setalni, szoval en ennyire vittem ki, napi 1-2 alkalommal, onnantol, hogy hazajottunk a korhazbol. Viszont a ferjem volt, hogy kivitte 1 orat is, kb 1 hetes koratol, de azert nem mindig birta eddig a baba a szoptatas miatt, leginkabb akkor volt nyugodt, ha a mellemen logott 🤣
2024. jan. 30. 09:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Én decemberben szültem, ötnapos korától minden nap vittük sétálni, fokozatosan növelve a távot - ötnaposan kellett dokihoz vinni, szóval muszáj is volt, de a védőnő is szorgalmazta. Ma már napi 2x is szoktunk, jobb ha szokja az életvitelt, és mindenkinek jót tesz. Szerintem nyújtásokat óvatosan elkezdhetsz otthon, vannak fent nagyon jó csatornák és videók, szülés utáni óvatos mozgáshoz.
2024. jan. 30. 12:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt mondta a védőnő...aztán jött anyám,és bebugyalta a gyereket és babakocsistol kibszta az udvarra,meg engem is,mondván kell a levegő..január közepén születtem,állítása szerint minden nap ha esett ha fújt a terszaon aludtam két órát. Hát nem tudom...erre azért nem vállalkoznak de tény hogy sosem voltam beteg. Mindenesetre ezután minden nap kivitték ki sőt a lányomat,neki és nekem is jót tett a friss levegőn a séta. De azert annyira bebagyulaltam hogy az orra látszott szinte csak ki (tavaly februárban szültem)
2024. febr. 7. 20:58
 19/19 anonim ***** válasza:
*ezután minden nap kivittem a lányomat
2024. febr. 7. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!