Szülés után 3 héttel elkezdhetek valamilyen testmozgást ha semmi gondom?
Figyelt kérdés
Természetes szülés volt,gátmetszéssel,varratok már nincsenek.előtte is sportos voltam,futás,edzés rendszeres volt,de szükséges is a cukrom miatt.nagyon hiányzik a mozgás,de 3 hét telt el,még 3 az első kontrollig.valaki csinált valamit óvatosan az első 6 hét alatt?cukor es inzulin miatt nagyon kéne már valami...de mivel szoptatok az eddigiek kilőve.ti csinaltatok valamit?előre is köszönöm!2016. okt. 2. 21:48
1/4 anonim válasza:
Szülès előtt jártam kismamatornára, ès ott azt mondta a gyógytornász, hogy azokat a gyakorlatokat akár szülès után el lehet megint kezdeni, persze nem megerőltetően, csak amig jól esik.
Èn nègy hetesen kezdtem el.
2/4 anonim válasza:
A szoptatásra semmilyen hatással nem lesz!
Max.mivel jobb lesz a közérzeted lehet több tejed is.
Úgysem fogsz egyből maratont futni.
Én az első után 2 héttel,a második után 4 héttel kezdtem mozogni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.első ne haragudj,zöld kéz helyett véletlenül masikat nyomtam,mert telefonról irok,de valahogy kijavítom zöld kezecskere.elnézést!!!
2016. okt. 2. 22:10
4/4 anonim válasza:
Én gyógytornászhoz jártam egész terhesség alatt, mert a gátizmaim sérültek gyerekként és intimtornáznom kellett. A gyógytornász hölgy tartott kismamatornát is és szülés napján is jött hozzám be. Ő adott egy feladatsort, ami hetente bővült és "nehezedett", azt mondta, hogy ennyi legyen a torna az első 6 hétben. Azt mondta, hogy simán elkepzelheto, hogy ennél jóval többet is bírnék, de minden mozgásra oda kell figyelni a gyerekágy alatt, mert ha nem is most,n akkor pár év/évtized múlva viszaüt, mert még annyira nincs rendben odabent semmi, hogy megágyazhatok egy méhsüllyedésnek, későbbi durva inkontiencianak és bármi másnak, ugyanis a test leggyengebb pontja szülés után nem a láb vagy a kéz, hanem a medencefenék, a has és a gát izmai, így minden mozgás nekik tud ártani. A 6 hét legyen tényleg pihenés. Pedig aztán a gyógytornász tényleg a mozgás híve, olyan kismamáknak is tart tornát, akik valami miatt a terhesség alatt kórházban vannak. Úgyhogy én megfogalmazása a tanácsát és nyugton kivártam a 6 hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!