Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nővérem és nagymamám teljese...

A nővérem és nagymamám teljesen kiakadtak,mikor megtudták ma, hogy programozott császárral fogok két hét múlva szülni?

Figyelt kérdés

Szóval elég jó a kapcsolatom a család női tagjaival és mivel a babám hosszú évek próbálkozása után, lombikkal fogant végre, de mellé jött egy sor immunológiai probléma (mint kiderült Leiden mutációm van, amire egész terhesség alatt vérhigítót kellett szúrnom és császár után is 6 hétig kell, van egy MTHFR heterozigota mutációm, túl erős az immunrendszerem, amit a 24.hétig gyengítettek szteroidokkal, hogy ne lökje ki a babát, lett gesztàciós diabéteszem, sok a magzatvizem, műtötték 15 éve a méhszàjam, ami emiatt gyengébb) szóval a sok probléma miatt a doki akihez

terhesgondozásra járok azt mondta ma, hogy ne kockáztassunk, legyen két hét múlva császár. Én speciel örültem neki mikor mondta, mert azért ennyi problémával féltem volna órákon át vajúdni és esetleg ha nem tudtam volna megszülni természetes úton megszülni, akkor úgyis császár, meg azért a baba és a magam életét is féltem, szóval nekem ez nem gond. Ellenben mikor meséltem anyuéknak, hogy mi és hogy lesz és jó, hogy nem nekem kellett felhozni a jó lenne ha császár lenne dolgot az orvosnak, a nővérem (aki sürgősségi császárral szült, de maximálisan hüvelyi szülés párti) és a nagymamám nekem estek, hogy ez csak felesleges hiszti a részemről, miért nem lehet úgy szülni, mint mindenki más és ha a doki nem ajánlja fel, én miért akartam volna önként és dalolva, hogy "élve boncoljanak"? Teljesen lesokkolt a dolog, mert a nagymamám totál modern gondolkodású, a nővérem még mindig is empatikus személyiség volt , főleg velem és most úgy "leteremtettek", hogy csak lestem. És hiába mondtam nekik, hogy de nem úri passzióból lesz a műtét, hanem a problémáim miatt , amikről egyébként nyilván ők is tudnak, mégis egyik fülükön be, másikon ki. Édesanyám, persze mellettem állt, ő maximálisan megérti a helyzetet. Azóta még mindig otthon vagyunk a férjemmel a szüleimnél vendégségben és nem szól hozzám se tesóm, se a mama, mintha valami halálos bűnt követtem volna el. Persze mondhatja bárki, hogy tegyek rá magasról, igazából a kocka el van vetve,de mégis rosszul esik amit csinálnak. Ti mit csinálnàtok a helyemben? Olyan abszurd az egész.

2024. jan. 23. 18:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20%

Egyébként 18-as,viszont te óriásit fogsz koppanni,ha azt hiszed a könnyebbik utat választod. Mondja ezt olyan,akinek mindkettő volt már. De majd meglátod,hüvelyinél ezerszer rosszabb.

Ha pedig már lenézünk valakit,akkor inkább azokat,akik kényelemből magánba mennek császározgatni,mert csak úgy indok nélkül és nem azt kéne,akinek az orvosa kéri,mert ő indokot lát. Aki ismeri,mi nem tudunk róla kb semmit.

2024. jan. 23. 21:43
 22/28 anonim ***** válasza:
21%

16.: Neked amúgy mi bajod van? Nem vagyok hüvelyi szülés náci. Sőt, képzeld, lehet magam is császárral szülnék inkább, de nem fogom olyan dolgokra, amik nem valódi indokok.

Miért nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy "nem akarok hüvelyen keresztül szülni" és pont. Miért kell olyan dolgokra fogni, amik nem szakmai indokok?

A felvetéseidre reagálva pedig:

"Az orvosnak nem kényelmesebb így,mivel már nem lehet nála szülni. :)"

Ez így nem igaz. Egy csomó helyen az elektív császárokat megcsinálja a fogadott doki, ugyanis a jogszabály úgy szól, hogy ugyanazon BNO kóddal nem lehet ellátni a beteget. A szülés/császármetszés BNO kódja pedig nem ugyanaz, mint a terhességé. Nálunk pl. simán megcsinálják, csak munkaidőn kívül nem jönnek be.

"ha az orvos azt mondja,hogy biztonságosabb a császár,és évekig küzdöttél ennyi problémával a hátadon,hogy nagy nehezen sikerüljön egy lombik,akkor bizony elfogadod ezt és még mindig jobb,ha egyetértesz,mintha depresszióba esnél és nekiállnál vitatkozni. "

Ha én magam is császárral akarnék szülni, csak magamtól nem mertem felvetni az orvosnak, ő meg erre-arra hivatkozva azt mondja, hogy szerinte az jobb, akkor nyilvánvalóan örülnék, mint majom a farkának. Szerintem ez egyértelmű.

Ha meg fontos lenne számomra a hüvelyi szülés, akkor megkérdeznék másik orvost. Ha ő is azt mondja, hogy csak császár, akkor beletörődnék, ha meg nem, akkor összevetném a két orvos által mondom szakmai indokokat és mérlegelnék.

"Attól,hogy valaki hüvelyivel szült,0 dolgot tett le az asztalra konkrétan"

Ezt senki sem mondta, te képzelsz bele olyat az írásomba, ami ott sincs.

"de az ilyen hüvelyi párti szülés anyáknak úgy kívánnám,hogy 1x kerüljenek olyan helyzetbe,ahol azonnal császár kell. "

Köszönöm szépen a jó kívánságokat... Nem vagyok hüvelyi szülés párti, nem igazán értem, nem igazán értem ezt a fajta rosszindulatot.

"Gondolom írtad ezt úgy,hogy megfogtad a kilincset és már terhes lettél,de életedbe nem küzdöttél még ennyit egy gyerekért. "

Hát ez mellément.

Még egyszer összefoglalom: NINCS semmi baj azzal, ha valaki nem akar hüvelyen keresztül szülni. Ső, én maixmálisan pártolom a külföldön teljesen elterjedt szokást, miszerint a várandós MEGVÁLASZTHATJA, hogy hogyan akar szülni. Sőt, képzeld el, hogy olyan helyen dolgozom, ahol még állami ellátásban is ezt az elvet valljuk, tehát ha valaki nem akar hüvelyen keresztül szülni, még csak le se kell fizetnie senkit érte, mert megoldjuk anélkül is.

Viszont igen is ha valaki emellett dönt, akkor vállalja fel és kész. Ne másra meg a körülményekre meg az atyaúristenre fogja.

2024. jan. 23. 21:52
 23/28 anonim ***** válasza:
61%

De te gyakorisként felülbírálsz egy orvost ezzel degradálva a kérdezőt. Nem érted a problémát ezzel? A kérdező odaállt és mondta,hogy márpedig császárt akarok? Én nagyon szeretnék hüvelyivel,de ha a dokim azt mondja,hogy ezzel csak programcsászár. Hiába vagyok eü-s,még így sem fogom felülbírálni. Ő még mindig jobban ért ehhez,mint én. Bizonyított már. Egyébként,vannak olyan kis kórházak,mint a szutyok gyulai kórház,ahol ha akarnék se tudnék másik szakemberrel konzultálni,ha én mást tervezek,mint a doki. Persze,lehet rinyálni és betegjogi képviselőhöz rohangálni,de mi értelme lenne.

A programcsászárt pedig benézted,megyeszékhelyen lakom,decembertől itt nem nyúlhat hozzád programcsászár alatt sem az orvosod,új dolog,de azóta ez van. Ügyeletbe szintén nem nyúlhat hozzád,hanem a másik ügyeletes orvos csak is kizárólag. Eléggé képbe vagyok,mivel annak idején pont ügyelt a dokim,aminek nagyon örültem. Most viszont ez már nem játszik. Friss infó,pár hetes :) Lehet csak helyi dolog itt,de akkor is ez van.

2024. jan. 23. 22:00
 24/28 anonim ***** válasza:
66%
Elmondom más szemszögből,mert látszik,hogy nem megy át. Ha nekem az orvosom azt mondja,hogy iszonyat nagy gyulladásom van terhesen és be kell szednem egy adott antibiotikumot,akkor nekem ne álljon már belém egy db kis tanulatlan senki sem egy anonim oldalon,hogy vállaljam fel,hogy én MAGAMTÓL szedem a gyógyszert. És akkor nyomatják hozzászóláson keresztül,mint a felhúzott papagáj,hogy márpedig vállaljam fel ezt,mert én akartam szedni,nem is az orvos kérte így. :D Kb ezt csináltátok itt többen szerencsétlen kérdezővel.
2024. jan. 23. 22:03
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok. 22-es Mikor én kórhába voltam senki nem akart a helyembe lenni és császárral szülni. Kb te is olyan vagy mint a rokonom ki szerint én intéztem el. Jah igen én kértem a méhlepény a méhszájra tapadjon mert de jó buli vérezni és rettegni elmegy a baba. Én akartam, hogy vágjanak fel mint egy pulykát. Akihez jártam terhesgondozásra hozzám se érhetett. A főorvos és egy másik szakorvos műtött. Szóval szerintem elavult a tudásod arról, hogy megcsinálhatja a doki akihez jársz. 4 hónapja szültem tudom miröl beszélek.

Ez a ha nem szülsz természetesen akkor nem is szültél nézet annyira gáz. Igen van valaki aki kéri. De a többség baromira nem hanem orvosilag indokolt és amikor olyan ember magyaráz aki rohadtul nem orvos, nem látja a leleteket az engem nagyon fel tud bosszantani.

Kérdező tényleg ne foglalkozz az olyan emberekkel akik beleokoskodnak. Én nemrég éltem át tudom miről beszélek. Baromi nehéz de el kell engedni, mert csak mérgez az egész. Csak arra gondolj a baba és te is jól lesztek. És kitartást!

2024. jan. 23. 22:21
 26/28 anonim ***** válasza:
26%

A békén hagyás egy nagyon magas érzelmi szint. Kedves anyák, anyajelöltek, a közelében nem vagytok ennek a szintnek. Gyerek nem való nektek még. Pszichoterápia annál inkább.

Nézzétek kik miatt tart itt az ország? Az olyan emberek miatt, mint ti. Gratuláljatok egymásnak, én inkább csak köpni tudnék rátok.

2024. jan. 24. 06:46
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

A nővéred azért nem szól hozzád mert még mindig nem tudta feldolgozni hogy nem sikerült a szent lyukon kinyomni a gyereket. A nagymamád meg szimplán hülye.

A te dolgod hogy szülsz, ha te kérnéd a császárt az is a te dolgod, magyarázkodni sem kell meg meggyónni sem az internet népe előtt. Szokjunk már le arról hogy a másik méhében turkálunk.

2024. jan. 24. 11:21
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
Én mondjuk nem erőltettem volna a gyereket ha a testem ennyire nem akarja, a veszekedésben igazat adok, de naív azt hinni hogy a szteroidok, hormonok és a vérhígítók nem szólnak bele a gyerek fejlődésébe.
2024. febr. 8. 11:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!