Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha annyira borzalmas, és...

Ha annyira borzalmas, és leírhatatlan a szülési fájdalom, akkor miért vállalják be sokan újra meg újra, amikor a fájdalmat nem is lehet elfelejteni?

Figyelt kérdés

Most az előbb Facebookon, a Babaváró+Babázó oldalán olvastam egy ilyen: "Milyen érzés a szülési fájdalom" cikk, és a legtöbb anyuka, akinek több gyereke is van, azt írta hozzászólásban hogy soha nem felejti el a fájdalmat, kibírhatatlan volt, olyan érzés, mintha lemészárolnának, meg hogy nem bírták ki ordítás nélkül, stb.

De ha ennyire rossz, akkor miért vállalják be még akár negyedszerre is?

A fájdalomnak nem az a "lényege", hogy minél jobban fáj, annál közelebb kerülünk a babához?

Ti hogyan éltétek meg?

2023. aug. 3. 10:03
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Utolsó, a férjed/párod hol van?

Ő is ugyanolyan szülője a gyereknek, mint te.

Ne hagyd, hogy beleszakadj!

2023. aug. 3. 21:16
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Próbál segíteni de megszoptatni nem tudja sajnos, cumisüveget meg nem fogad el pedig sokat próbáltuk. És van amikor csak a szopizás nyugtatja meg. Szóval programokról csak olyankor hívott haza a férjem ha már sok ideje ordított masszívan a gyerek. Most meg nála is csak addig van el amíg engem lát. Addig semmi baj, játszanak, nevetgélnek, bújik hozzá nagy szerelemmel a kicsi. De amint nem vagyok a látóterében kezdi az ordítást.

Én is úgy álltam neki, hogy mi aztán nagyon emancipált pár vagyunk, ketten leszünk egy gyerekre, sima ügy. Még home officeban is van a férjem, szóval abszolút sokat van itthon. Aztán a gyerek mégis választott egy elsődleges gondozót. Aki én vagyok. Mondjuk sokak szerint elkényeztetem, és igenis hagyjam csak ott a férjemre egész estére, majd iszik a cumisüvegből ha igazán éhes, meg majd abbahagyja a sírást ha eléggé kimerül. De nekem nincs ehhez szívem. Ha most én vagyok neki a minden, akkor nem akarom elrontani a bizalmát azzal hogy túl sokáig nem vagyok számára elérhető. Mindig kinevetnek a többgyerekesek meg az idősebbek, hogy sokat kapom fel, meg mit féltem úgy a lelkét. De nekem olyan rossz az ha sírni hallom, azonnal szeretném megnyugatatni. Aztán lehet tényleg elrontom, nem tudom. De másképp nem tudom, és nem is akarom csinálni. Viszont ezt sem akarom még évekig csinálni. Ezért nem lesz több.

2023. aug. 3. 21:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!