Ha annyira borzalmas, és leírhatatlan a szülési fájdalom, akkor miért vállalják be sokan újra meg újra, amikor a fájdalmat nem is lehet elfelejteni?
Most az előbb Facebookon, a Babaváró+Babázó oldalán olvastam egy ilyen: "Milyen érzés a szülési fájdalom" cikk, és a legtöbb anyuka, akinek több gyereke is van, azt írta hozzászólásban hogy soha nem felejti el a fájdalmat, kibírhatatlan volt, olyan érzés, mintha lemészárolnának, meg hogy nem bírták ki ordítás nélkül, stb.
De ha ennyire rossz, akkor miért vállalják be még akár negyedszerre is?
A fájdalomnak nem az a "lényege", hogy minél jobban fáj, annál közelebb kerülünk a babához?
Ti hogyan éltétek meg?
Mert az az x óra fájdalom egyszer elmúlik. A gyereked meg ott lesz egész életedben.
Egyébként sem a vajúdás és a szülés lesz az igazi nehézség, hanem ami utána jön. 😄 Azt már inkább kérdezhetnéd, ha sok anyuka - saját bevallása szerint! - idegroncs már 1 gyerekkel, minek vállal többet.
A napokban is volt itt ilyen kérdező. Leírta, mennyire kivan egy gyerekkel is, nincs segítsége, fél másodikat vállalni, aztán amikor javasolták neki, hogy akkor várjon a másodikkal, akkor jóformán megmagyarázta, hogy úgyis könnyebb lesz idővel. Mert a gyerekének KELL tesó. 🤷♀️
Más az, mikor a fájdalomnak értelme van, és más egy baleseti fájdalom pl.
Ennek a fájdalomnak van értelme. És a legnagyobb fájdalom nem tart olyan sok ideig jobb esetben. (Kitolási szakasz)
2x szültem, engem a 9 hónap terhesség jobban megviselt, mint maga a szülés. Ha csak szülni kéne bemenni, lehet, hogy bevállalnám a 3.at is.
Hát, szerintem általában csak azok készülnek ki idővel 1 gyerek mellett is, akiknek tényleg nincs segítségük.
Nem tudom, ismered-e Bihari Vikit, van egy anyukákat támogató Facebook oldala, ahová videókat tesz ki, mégpedig elmondva a reális igazságot az anyaságról, és közben nyugtatja az éppen kiborult anyukákat, akik nagyon rossz időszakban vannak.
A segítség nagyon fontos lenne ahhoz, hogy egy anyuka fel tudjon töltődni, és újult erővel térjen vissza a gyerekéhez, ne egy idegroncs anyát lásson.
"A fájdalomnak nem az a "lényege", hogy minél jobban fáj, annál közelebb kerülünk a babához?"
Hogy mi?
Tehát akit cs@szároznak, bem kerül olyan közel a babához mert akkor nem fájt?
Érdekes! Sok sületlenséget lehet olvasni
Én szimplán elfelejtettem. A második szülésnél többször hangsúlyoztam a férjemnek hogy ekkora gyökér nem lehetek, hogy másodszorra is bevállaltam. Aztán most két hónapos a pici, már megint nem emlékszem, sőt visszatekintve sokkal könnyebb volt mint az első:-''D
Tuti valami evolúciós hormonhatás, és ennyire erős a szaporodási ösztön.
Ja, Bihari tékás Viki sokat tud az anyaságról. 😄
Ellenben rájött, hogy ő is meg tud abból élni, ha olyan dolgokat mond a nőknek, amit hallani akarnak. Ne haragudj, de nekem ő ilyen Oravecz Nóra szint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!