Szüléskor bent lennék a feleségemmel, de vajon bírni fogom?
Jajj!
A szülés nem horror.
Nem fürdik vérben a szülő anya császárnál sem.
Lelki, érzelmi csoda a gyereked születése.
Nàlam nem volt sok vèr, nem sèrültem meg. Vajùdàs közben pàrom felvàltva adogatta a gàzt ès a vizet, az nagy segìtsèg volt. Kitolàskor a ctg tappancsait tartotta a helyèn, mert nègykàzlàb voltam, ès a gumipànt nem tartotta volna meg rendesen. Azt is vègignèzte, ami a gyerek előtt kijött belőlem, premier plànban :D Nem viselte meg.
Hasznos volt, hogy velem volt, ès mìg mosakidni mentem, addig ő fogta a picit.
Én nagyon örültem volna, ha a párom bent tud lenni, de sajnos nem tudott volna.
Én személy szerint durvábbra számítottam. Igaz nem láttam kívülről a dolgokat, de ha tegyük fel nem is bírod a vért tudsz más felé nézni. De ahogy leírod te pont az vagy aki bírja.
Vér van, büdös van, a nő bepisil/bekakil.
Nem véletlen, hogy sok pasi az életben nem tud többet ránézni a nőre. Persze van, akinek nem gond - de hogy ki melyik kategória, az akkor fog kiderülni. Biztos érdemes kockáztatni?
Két szülésemből kettőnél ott volt a férjem, én kifejezetten kértem, hogy csak a fejemnél legyen, nehogy traumatizálja, ahogy félig kilóg belőlem egy gyerek, de hát csak kíváncsi volt a szentem, mindent látott :D
A szülés nem horror, alap esetben nem jár vérfürdővel, az intenzív vérzés nem szüléskor, hanem utána következik, amikor a placenta is leválik (császárnál nem tudom, ez természetes szülés közben viszont tuti így van), azt meg bár még a szülőszobán várjátok meg, addigra tökmindegy, mert úgyis a babát figyeli. Viszont nem is emiatt rossz nézni sokaknak, hanem mert ott van egy általa szeretett személy, akinek a legjobbat akarja, és ott szenved, látványosan, sokszor elég durván (hánynak, elájulnak - nyilván nem mindenki, de elég sokan), mert hát na, a szülés fáj, és ő nem igazán tud enyhíteni a fájdalmon, max hoz hideg borogatást, esetleg masszírozza a derekát a nőnek, ha az éppen jól esik neki, de így ennyi, kb a kezét foghatja és nézheti, ahogy szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!