Milyen az, amikor beadják az oxitocint, és ha még nem tágul a méhszáj, kézzel tágítanak?
Nálatok előfordult ilyen eset?
Sokan írták hogy az oxi nagyon durva fájásokat kezdeményez, majd bele lehet halni.
Nálam nem okozott fájásokat. Aztán burkot repesztettek.. Na az okozott fájásokat 😄
2 ujjnyira nyitva voltam, nem tágítottak.
Rosszabb mint bármi, amit életemben átéltem.
Az orvost, aki egy másodperc alatt felnyomta belém az egész kézfejét, a mai napig annyira gyűlölöm, ha tehetném, centinként vágnám le neki.
Én kaptam oxit, de különösebben nem éreztem tőle változást. Fájt már előtte magától is, nem is teljesen értem, miért kellett bekötni :D
A kézzel tágítás csak a második szülésemnél volt. Az nem volt jó. Az egész vajúdásban az fájt a legjobban, viccen kívül. Magától nem fájt volna ennyire. Éles, szúró fájdalom, semmihez sem tudom hasonlítani. Nagyon rossz volt. A végén már löktem el az orvos kezét, mert ő azt akarta volna, hogy a kitolásnál is még tágítgasson (nagyon sürgetni szerette volna az egész szülést, mert a baba belekakilt a vízbe- ugyan nem értek hozzá, de szerintem ezzel az egésszel nagyon max ha fél órát nyertünk, mert magától is nagyon jól haladtak a dolgok, cserébe én úgy érezhettem, mintha megerőszakolt volna, szóval köszi. Persze a gyerek épségére hivatkozott, szóval hiába tudom, hogy technikailag ezek bármelyikét visszautasíthattam volna, nyilván nem fogom megkockáztatni, hogy tényleg baj legyen).
Nekem oxi mellett 2x tágított kézzel a doki. Eddigi életem során semmi nem fájt annyira. A másodiknál mondtam is, hogy akkor ezt most be lehetne fejezni.
Aztán adott egy méhszáj lazító injekciót.
Nagyon nehezen tágultam, mondta, hogy készüljek fel lelkiekben a császárra. Aztán egyszercsak jöttek a tolófájások. Szülés után meg 1 órán keresztül varrt a doki, mert minden szétszakadt. A méhszáj, a hüvelyfalam végig, plusz volt gátmetszésem. De az egészből a kézzel tágítás volt a legrosszabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!