Miért van az, ha valaki nem tágul semmit vajúdás közben, és ezért meg kell császározni?
Ha nem tágul ki megfelelően, akkor nem fér ki a gyerek. Ez elég logikus, nem?
Én természetes úton szültem.
Pl mert elfolyik a magzatvíz, és egy idő után fertőzés veszélyes lehet. Elmegy a magzatvíz, ami zöld. Vagy leesik a gyerek szivhangja és nem lehet megvárni míg valami rendesen elindul.
Sógornőm mindkét gyerekénél elment a magzatvíz, fájások nélkül. Az elsőnél 12 óra után is szinte teljesen zárt volt a mehszaj, nem vártak tovább vele. A másodiknál hamarabb.
Én pvn szültem, de nálam szép ütemesen ment a tágulás nagyrészt, de így is rezgett a léc, mert a magzatvíz, ami már jól kitágulva ment el total zöld volt, és a végén a fájások is megálltak egy órára. Ha császárt ajánlanak, belementem volna, de nem látták veszélyesnek a ctg alapján a helyzetet. (Bár én rafogom, hogy a babám utána mérsékelten hipoton és megkésett mozgásfejlődésű volt.)
2-3 vagyok. Egészséges voltam, fájdalomcsillapítót nem kaptam. A terhesség teljesen problémamentes volt,még egy hányingerem sem volt,semmi. Csak a hasam nőtt. Lelkileg is fel voltam készülve, apás szülésnek indult. Bíztam a dokimban, külön szobában voltunk stb,stb.
Szóval minden szép és jó volt, és mégse.
Egyrészt lehetnek ennek hormonális, egészségügyi okai is vagy pszichés eredetű.
Másrészt, régen volt, hogy napokig vajúdtak a nők és végül csak megszültek, tehát eltarthat pár napig is a tágulás, csak ugye ma már nem szokás kivárni, mert megvannak a maga kockázatai.
Én nem tagultam es mégse császár lett a vege. Nem mindenkit csaszaroznak ilyen miatt.
Vagy elkezdenek kézzel tagitani vagy ballonnal, vagy oxitocin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!