Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg nagy trauma sokaknál...

Tényleg nagy trauma sokaknál a szülés? Vagy csak én olvasok ennyi rémtörténetet itt gyakorin? 🤔

Figyelt kérdés
2023. jan. 5. 19:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nem vokt trauma, de brutál fajdalom volt, és nem, én nem felejtettem el, milyen volt, mint ahogy sokan mondják. Szóval nem trauma, de nem is jó élmény. Inkább valami, amin túl kell lenni.
2023. jan. 5. 19:40
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szülés nem volt traumatikus, az utána lévő napok voltak rosszak nagy és nehezen gyógyuló gatsebem volt és belül is varrni kellett, ami miatt nem tudtam ülni és nagyon fájt. És a tejlaz miatt magas láz társult mellé, plusz a szülés utáni hormonok, ezért sokat sírtam. A szülés utáni hétre kevésbé szívesen emlékszem vissza mint magára a szülésre, de traumanak meg ezt sem nevezném.
2023. jan. 5. 19:50
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
10-es, megírnád, mi történt veled?
2023. jan. 5. 20:39
 14/27 anonim ***** válasza:
82%

9

A férjemnek sokáig elvette..

Neki halálfélelme volt…

Ott könyörgött a dokinak, hogy szedje ki belőlem a lányunkat.

De én magam befele koncentráltam, erre nem is emlékszem, csakarra hogy a végén, amikor kinn volt a baba, akkor ki kellett mennie.

Azért egy 2 óra kitolásszakasz durva. A legtöbb kórházban nem is engedik A 2. Szülésnél 10 perces sem volt….

De mondom, csak akkor jöttem rá, hogy ez van akinek nagy gond, amikor több sztorit olvastam, és azt, hogy ki hogy élte meg.

Most ismét várandós vagyok.

Szinte biztosan pcs lesz..ettől sokkal jobban tartok.

2023. jan. 5. 21:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is trauma volt, de szerintem lehetett volna sokkal jobb, ha a kórház jobban odafigyel. A mai napig álmodom azt, hogy lefognak szülés közben. Többet nem is fogok kórházban szülni. Pedig én nagyon vártam a szülést, jól fel voltam készülve, úgyhogy borzasztó csalódott vagyok, hogy így alakult. :(
2023. jan. 5. 22:02
 16/27 anonim ***** válasza:
69%

Az első fájt, majd könyököltek(de ez van, ki kell szedni 4.5 kg vol 58 cm), de másnap már mondtam, majd jövünk újra.

A lányom szülese élmény volt, bementem, sétálgattam, majd felfeküdtem mo dta 5 fájást várjunk 4.nél mondtam hogy valami nyom lent, a lány feje volt. Hívták a dokit, rák{nyökölt a lábamra majd mondta nyomjak, a szülésznő meg fogta a gyereket ő sem volt olyan csepp 4kg 54 cm

Gondoltam ok akkor mehetnénk haza.

20 év múlva a 3.na az fájt igazán, de ez sem volt vészes ilyen egy szülés,de akkor azt mondtam ha az első ilyen lehet nincs 2.,de ha lehetett volna már 4 lenne.

2023. jan. 5. 22:17
 17/27 anonim ***** válasza:
78%
Nekem az elso az volt, a masodik nem, es a masodikrol meselek szivesebben, mert akkora elmeny volt. De ott tudatosan valasztottam a kiseroket, es az mar nekem sem korhazban zajlott, nem veletlenul.
2023. jan. 5. 22:46
 18/27 anonim ***** válasza:
74%
Engem sem a szülés traumatizált. Piszkosul fájt igen, de ezt tudtam hogy így lesz. Sokat készültem rá, nem kellett volna. Ha hülyén megyek oda, nem élem meg ennyire rosszul. Ordítva zokogtam közben és az élmény mellé a babyblúz is beütött, az első 4 hétben mindennap sírtam, sőt zokogtam. Azt hittem sosem dolgozom fel... Már csak csalódott vagyok, elfogadtam, hogy így sikerült. Nem rettentett el a második babától, de teljesen biztos, hogy nem egy állami kórházban fog megszületni.
2023. jan. 5. 23:23
 19/27 anonim ***** válasza:
73%

Valószínűleg inkább az írja le a történetét, akinél valami olyan történt. Ahogy előttem írták: a könnyű szülés nem hangzik izgalmas válasznak. A másik, hogy szülésnél tényleg sok minden félremehet, ráadásul az ember kiszolgáltatott, nem csak magáért aggódik közben, emellett nagyon érzékeny állapotában van. Lehet, hogy rosszul esik neki egy olyan beszólás, amit máskor fel sem venne. Nekem sem esett jól, amikor a bába közölte, hogy ezek még gyenge fájások, alig tágultam, ne hagyjam el magam és hasonlók, amikor 24. órája vajúdtam és úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Pedig nem rossz szándékkal mondta. Rá kb. negyed órára szerencsére jöttek a tolófájások, arra a 2 órára már alig emlékszem, fejben nem igazán voltam ott. Nem mondanám traumának a szülésemet, de részben azért, mert nem sürgették meg és sok támogató ember vett körül.

Édesanyám egyébként 2 szülésére azt mondta, hogy sima ügy volt, a harmadik kicsit rosszabb, a negyedik viszony nagyon traumatizálta, részben azért, mert az orvos nem foglalkozott vele (konkrétan aludt és meghagyta, hogy ne zavarják), így pedig a bába nem élhetett azokkal a kíméletesebb eszközökkel, amikkel megkönnyíthette volna a szülést. Pl. nem volt infúzió, fájdalomcsillapítás, kézzel tágított. Azt mondta, hogy ha ilyen lett volna az első szülése, nem szült volna többet.

Na meg - egy barátunkat idézve - ugyanazt a valóságot eltérően érzékelhetik az emberek. Legyen az egy apás szülés, ami az apa szerint könnyű volt, az anya szerint pokoli ;). De lehet, hogy az apa megrázó élménynek fogja tartani, az anya csodásnak, mert a végén megszületett a baba.

2023. jan. 5. 23:43
 20/27 anonim válasza:
27%

Tudjátok mi a 'trauma'???!!!!

Az,hogy szülés előtt egy hónappal (8 hónaposan) autó balesetünk volt,szilánkos,darabos nyílt könyök törés,agybevérzést kaptam és kiterülve feküdtem az ideg intenzív osztályon Miskolcon nem voltam magamnál 3 hétig.Majd mikor jöttek a fájások egész bal karos begipszelt kézzel történt,és természetes úton.Életet adtam egy gyönyörű lánynak!Azóta felépültem,de a bal kezem nem lett tökéletes......

2023. jan. 7. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!