Volt szülés utáni depressziótok? Mi a pontos oka ennek a betegségnek?
Figyelt kérdés
2022. dec. 30. 19:03
1/3 anonim válasza:
Több oka is lehet, hormonok, az anyuka alapvető pszichés állapota, környezet stb.
2/3 anonim válasza:
A szülés utáni depresszió okai. A terhességgel, a szüléssel és az azt követő gyermekágyi időszakkal rengeteg testi, lelki és hormonális változás jár együtt. A megemelkedett hormonszint a szülést követően drasztikusan leesik – ez a hirtelen változás a szülés utáni depresszió egyik elsődleges oka.
3/3 anonim válasza:
Én szinte biztos vagyok benne,hogy nekem volt!Nagyon nem jó pszichés,és fizikai állapotban voltam.Mára ez elmúlt (4 hónapja szültem).A legnagyobb segítség ebben a helyzetben a család!Sajnos nekem a Férjemen kívűl nem volt támaszom és segítségem a nehéz időkben,de együtt túl lettünk a helyzeten!
Ha Ők észreveszik,hogy baj van jeleznek védőnőnek,háziorvosnak és a továbbiakban mérlegelik,hogy szükség van-e pszichológusra,ezt egy barátnőmtől tudom aki háziorvos mellett aszisztens,sajnos manapság egyre több esetben fordul elő!Az okokat fentebb már többen is írták.Ha szeretnél beszélgetni nyugodtan írhatsz privátban,ha tudok ezzel segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!