Lehessen választani szülésmódot, nem sok ez a liberalizmusból?
Természetesen a császár vs hüvelyi szülésről van szó! Én nem tartom jó dolognak h vannak olyan orvosok akiknél lehet "rendelni" császárt! Van itt olyan anyuka aki szült így is úgy is? Melyik volt a "jobb"?
Félreértés ne essék nem a császár ellen vagyok, de mégiscsak műtétről beszélünk, puszta félelemből szerintem plusz kockázatvállalás!
Személy szerint megadatott, h "rendesen" szüljek, de előtte volt egy méhen kívüli terhességem, ahol bár csak laparoszkópiával is, de vágtak.....nagyobb volt a hasi fájdalom, a katéter kellemetlensége....azülésem során pedig saját szememmel láttam, h mennyivel nehezebb egy hasi sebbel!

nem ítélkezni akarok tényleg, nem tartok senkit attól rossz anyának, csak nem gondolnám, h ez a megoldás a fájdalom ellen....nekem is van ismerősöm, aki hosszú órákat vajúdott végig, aztán mégis császár volt, pedig szegény túl is hordta.....eszem ágában sincs bántani, mert az én terhességem és szülésem egy piti dolog volt ahhoz képest!
A szülés kiszolgáltatottság? nem gondolom, szerintem csodálatos dolog, alapból azt hiszed, h biztos nem vagy képes rá és akkor a tested bebizonyítja, h mennyi mindenre képes vagy!
off: én nem kértem EDA-t, nem úgy terveztem, bár ha akkor megkérdik lehet mást mondok......a vajúdás vége rossz volt, a szülés meg egyáltalán nem fájt.....

hozzáállás kérdése, ha azért mész oda, h megszüld a gyereked, akkor nem fordul meg ilyen a fejedben!
Régen apu se jöhetett be, meg látogatási idő is volt a kórházakban. Ma meg apu szinte alapkövetelmény, a látogatók meg kontrol nélkül özönlenek az újszülöttosztályra. Van ennek jó és rossz oldala is. Mindenkinek meg van a lehetősége, h orvost és ezáltal kórházat válasszon. Az orvossal meg tudsz beszélni sok mindent.....pl fájdalomcsillapítás, esetleg császár kívánság. A legtöbb kórházban már nem fekve kell vajúdni, sőt nekem kifejezetten azt mondták h ne feküdjek le.....ha nagyon akartam volna megtehettem volna, apu bent volt végig, csücsültünk labdán, mászkáltunk a folyosón és mikor a kicsi megszületett végigkísérhette!
Ha lehetne választani sokan választanák a császárt, mert mennyivel jobb ha az orvos szedi ki a gyereket és nem kell kipréselni, INDOK nélkül. Egyébként az EDA nem kiszolgáltatott dolog?, fekszel egy ágyon nem sétálgathatsz, utána meg kapsz egy csinos kis katétert....vagy a császár?....fekszel egy műtőasztalon teljesen elérzéstelenítve?.....És mindezért fizetni egy orvosnak aki asszisztál a választott szülésmódothoz, elhitetve veled, h természetes módon képtelen lennél megszülni a gyermeked?
Naiv esetleg akkor lehetnék ha a szülést nem tapasztaltam volna a saját bőrömön!
Sajnos sok orvos előtt már csak a pénz lebeg, fizetsz mindent lehet!

A szülés tényleg kiszolgáltatottság. Az eda viszont nem értem miért lenne az.
Én kaptam edát, utána kimentem vele a saját lábamon pisilni, katétert meg nem is láttam. Mondjuk én vajudás alatt nem sétálgattam, üldögéltem labdán, hanem feküdtem. Sms-t irogattam, telefonáltam a férjemmel, hogy mikor jöjjön (aznap dolgozott, de elkérte magát, ezért nem akartam hogy túl hamar jöjjön).
Nem szeretnék én se császárral szülni, mondjuk a másodiktól félek, ugyanis én sokkal tágabb vagyok lent, mint előtte voltam. Így jobb mint szülés előtt, de félek, hogy a második után még tágabb leszek... De ezért nem fogom a császárt választani, hanem majd imádkozom :)

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!