Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehessen választani szülésmódo...

Lehessen választani szülésmódot, nem sok ez a liberalizmusból?

Figyelt kérdés

Természetesen a császár vs hüvelyi szülésről van szó! Én nem tartom jó dolognak h vannak olyan orvosok akiknél lehet "rendelni" császárt! Van itt olyan anyuka aki szült így is úgy is? Melyik volt a "jobb"?

Félreértés ne essék nem a császár ellen vagyok, de mégiscsak műtétről beszélünk, puszta félelemből szerintem plusz kockázatvállalás!

Személy szerint megadatott, h "rendesen" szüljek, de előtte volt egy méhen kívüli terhességem, ahol bár csak laparoszkópiával is, de vágtak.....nagyobb volt a hasi fájdalom, a katéter kellemetlensége....azülésem során pedig saját szememmel láttam, h mennyivel nehezebb egy hasi sebbel!

2010. okt. 1. 13:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
De most őszintén! Neked miért nem mindegy, hogy ki hogyan szül? Ha van pénze és megfizeti vele az orvost, a doki vállalja, akkor nem mindegy? Nem a te műtéted, nem a te gyereked, nem a te fájdalmad, nem te nézel szembe az esetleges komplikációkkal. Ha ezt akarja valaki, tegye.
2010. okt. 1. 13:30
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi közünk hozzá hogy ki hogy szül.

Én spontán szültem, nem cserélném el császárra, bár fájt nagyon, és utána is (repedtem belül, kívül vágtak).

Pusztán félelemből választani a császárt butaságnak tartom, bár utólag már nagy a szám. Előtte én is féltem ám nagyon. Inkább aki császárt szeretne, meg kell próbálni lebeszélni, de a döntés az övé (már ha talál orvost magának).

Egyébként az orvosok is szivesebben császároznak, mert kisebb a "műhiba" lehetőség.

2010. okt. 1. 13:32
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

az első babánál szülni szerettem volna és nagyon elkeseredtünk, mikor császár lett. Közben kiderült, hogy még így is sérült lett a babám.

Azóta feltűnt, hogy bizony sok baba kerül oxigénhiányos állapotba és sérül meg időlegesen vagy maradandóan.

Úgyhogy őszintén: a másodiknál imádkoztam fel se merüljön a szülés (és nem is merült fel, hála Istennek) és akár fizettem volna is a császárért és határtalan boldog vagyok, hogy esetleg a harmadik már automatikus programozott császár. Én a császárt kockázatmentesebbnek érzem a baba szempontjából.

Ja és a hasi seb, feküdtem 6 órát, de azt az érzéstelenítés miatt, a sebtől a 6 óra leteltével simán sétafikáltam, nem fájt egy cseppet sem.

2010. okt. 1. 13:36
 4/17 anonim ***** válasza:
51%

lehet hogy nincs közünk hozzá, de vélemyénünk lehet attól még. :)

szeritnem felháborító ha valaki a fájdalom miatt kér császárt, akkor kérjen inkább EDA-t. nekem olyan fájdalmas volt a szülésem, amilyen csak lehet, előtte 20 órát vajúdtam, a végén szó szerint biztos voltam, hogy eljött a halálom órája...de nem kérnék emiatt császárt a 2. alkalomra.

2010. okt. 1. 13:38
 5/17 A kérdező kommentje:

semmi közöm hozzá, h ki hogy szül, de nem is ezért kérdeztem.....emberek néha olyat is megkérdeznek amihez semmi közük, ez egy ilyen oldalnak indult!

Én komolyan megértem ha valakinek az első babájával a szülés nem úgy sült el, akkor császárt szeretne.....számomra ez is már az indokolt kategória!

Én azt nem értem ha valaki besétál egy orvoshoz és elmondja, h ő nem szereti ha fáj, az orvos elmondja, h oké, ez fél milla lesz, megoldjuk!

2010. okt. 1. 13:52
 6/17 anonim ***** válasza:
43%

én szerencsére természetesen szültem, de az utolsó pillanatig meg volt a császár lehetősége, jobban tartottam tőle mint a normális szüléstől, de szerencsére végül is minden rendben ment le.

én sem értem azokat az anyukákat akik inkább "műttetik" magukat... persze megvannak a kivételek, amikor ezt kell tenni, h ne legyen baj! de a női test azért ilyen, h hüvelyen keresztül hozzuk világra gyermekünket!!! nem pedig a hasunkon keresztül...

persze ez csak az én véleményem!!!!

2010. okt. 1. 13:54
 7/17 A kérdező kommentje:
amikor én vajúdtam a kórházban hirtelen betört egy nem idén barnult lány az édesanyjával, üvöltöztek, h jön a baba, de már nagyon.....megvizsgálták, betessékelték a vajúdóba, annyira sipákolt, h mondták neki h nem lesz ereje! ott feküdt mellettem és kiabált, h császározzák meg azonnal!.....utána egy pár órával megszülte természetes úton a gyermekét!
2010. okt. 1. 14:00
 8/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem, szerintem nem sok a liberalizmusból. Nem vagyunk egyformák, van aki szeretne a "halálán lenni" és 20 órát vajúdni, de van aki nem és szerintem normális hogy meglehessen a választás lehetősége. Ha valaki vállalja a műtét kockázatát és a költségeket megfizeti akkor senki ne akarja rákényszeríteni hogy természetes úton szüljön. És császárral szültem és tökéletesen elégedett vagyok vele, egy porcikám sem kívánja a hüvelyi a szülést, következő alkalommal is császárral fogok szülni. A hasi seb persze fájt de azért korántsem annyira és a katétert említeni sem érdemes annyira semmiség volt, egyáltalán nem fájt.
2010. okt. 1. 15:47
 9/17 anonim ***** válasza:
77%
Én senkit nem ítélek el(jogom sincs hozzá)aki császárt kér,azért,mert fél.Vagy,mert megteheti.Én 2 babát szültem,könnyen,gyorsan,tehát fogalmam sem lehet arról milyen 10,15,20 órát vajúdni(4,illetve 3 óra alatt lettek meg a babák,gátmetszésem se volt).Nekem a szülés után semmi fájdalmam,kellemetlenségem nem volt(az utófájásokat ki lehet bírni,és az a császárosoknál is van)A barátnőm pl.császárral szült,mert első baba volt,és faros.Ahol szült,ott ebben az esetben a protokoll az,hogy CSÁSZÁR.Szépen beindult a szülés,gyorsan tágult stb.Mégis vágták.Ő azt mondta,hogy a 2. babát hüvelyi úton szeretné szülni.Holott nem nyavalygós,nagyon jó fej csajszi.Szóval nem vagyunk egyformák.Mi tervezzük a 3.babát,de a fájdalom ellenére se szeretnék császárral szülni.
2010. okt. 1. 16:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy kedves b.nom mind a 3 gyereket csaszarral szulte es nem azert mert nem tudta volna oket megszulni!

Eloszor en is fennakadtam rajta aztan ugy dontottem, hogy ez az o dontese volt. Mar attol is batornak talaltam, hogy 3-at vallalt. En az elsot varom, 36.hetben...mindenki varja, mikor bujik ki. Engem nem erdekel hogyan, csak egeszsegesen! A varandossagom soran 2x fenyegetett meg a doki csaszarral kulonbozo okokbol, de mindig ott van a remeny a termeszetes szulesre - persze miutan belenyugodtam, hogy csaszar lesz.

A korhazban ahova jarok alap az epiduralis erzestelenites. Nagyon erdekes, mikor kerdezik, akarom-e es nekem fogalmam sincs, hiszen nem szultem meg es nem tudom mi az amit birok - mellesleg egy kedves ismerosom multheten szult. Pici vekony no, egy kozel 4kg-s babat. Anyosa ott osztotta az eszt, hogy minek neki epidural...nah, akkor most mi van? Ahogy neki sem volt semmi koze hozza, hiszen nem az o teste fajt ugy eppen nekunk is tok mindegy kell(ene) lennie masok beszarasi problemaja a szulestol.

Egyebkent megertelek a kerdesed miatt.

2010. okt. 1. 22:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!