Lehessen választani szülésmódot, nem sok ez a liberalizmusból?
Természetesen a császár vs hüvelyi szülésről van szó! Én nem tartom jó dolognak h vannak olyan orvosok akiknél lehet "rendelni" császárt! Van itt olyan anyuka aki szült így is úgy is? Melyik volt a "jobb"?
Félreértés ne essék nem a császár ellen vagyok, de mégiscsak műtétről beszélünk, puszta félelemből szerintem plusz kockázatvállalás!
Személy szerint megadatott, h "rendesen" szüljek, de előtte volt egy méhen kívüli terhességem, ahol bár csak laparoszkópiával is, de vágtak.....nagyobb volt a hasi fájdalom, a katéter kellemetlensége....azülésem során pedig saját szememmel láttam, h mennyivel nehezebb egy hasi sebbel!

Szerintem semmi közünk hozzá hogy ki hogy szül.
Én spontán szültem, nem cserélném el császárra, bár fájt nagyon, és utána is (repedtem belül, kívül vágtak).
Pusztán félelemből választani a császárt butaságnak tartom, bár utólag már nagy a szám. Előtte én is féltem ám nagyon. Inkább aki császárt szeretne, meg kell próbálni lebeszélni, de a döntés az övé (már ha talál orvost magának).
Egyébként az orvosok is szivesebben császároznak, mert kisebb a "műhiba" lehetőség.

az első babánál szülni szerettem volna és nagyon elkeseredtünk, mikor császár lett. Közben kiderült, hogy még így is sérült lett a babám.
Azóta feltűnt, hogy bizony sok baba kerül oxigénhiányos állapotba és sérül meg időlegesen vagy maradandóan.
Úgyhogy őszintén: a másodiknál imádkoztam fel se merüljön a szülés (és nem is merült fel, hála Istennek) és akár fizettem volna is a császárért és határtalan boldog vagyok, hogy esetleg a harmadik már automatikus programozott császár. Én a császárt kockázatmentesebbnek érzem a baba szempontjából.
Ja és a hasi seb, feküdtem 6 órát, de azt az érzéstelenítés miatt, a sebtől a 6 óra leteltével simán sétafikáltam, nem fájt egy cseppet sem.

lehet hogy nincs közünk hozzá, de vélemyénünk lehet attól még. :)
szeritnem felháborító ha valaki a fájdalom miatt kér császárt, akkor kérjen inkább EDA-t. nekem olyan fájdalmas volt a szülésem, amilyen csak lehet, előtte 20 órát vajúdtam, a végén szó szerint biztos voltam, hogy eljött a halálom órája...de nem kérnék emiatt császárt a 2. alkalomra.
semmi közöm hozzá, h ki hogy szül, de nem is ezért kérdeztem.....emberek néha olyat is megkérdeznek amihez semmi közük, ez egy ilyen oldalnak indult!
Én komolyan megértem ha valakinek az első babájával a szülés nem úgy sült el, akkor császárt szeretne.....számomra ez is már az indokolt kategória!
Én azt nem értem ha valaki besétál egy orvoshoz és elmondja, h ő nem szereti ha fáj, az orvos elmondja, h oké, ez fél milla lesz, megoldjuk!

én szerencsére természetesen szültem, de az utolsó pillanatig meg volt a császár lehetősége, jobban tartottam tőle mint a normális szüléstől, de szerencsére végül is minden rendben ment le.
én sem értem azokat az anyukákat akik inkább "műttetik" magukat... persze megvannak a kivételek, amikor ezt kell tenni, h ne legyen baj! de a női test azért ilyen, h hüvelyen keresztül hozzuk világra gyermekünket!!! nem pedig a hasunkon keresztül...
persze ez csak az én véleményem!!!!

Nekem egy kedves b.nom mind a 3 gyereket csaszarral szulte es nem azert mert nem tudta volna oket megszulni!
Eloszor en is fennakadtam rajta aztan ugy dontottem, hogy ez az o dontese volt. Mar attol is batornak talaltam, hogy 3-at vallalt. En az elsot varom, 36.hetben...mindenki varja, mikor bujik ki. Engem nem erdekel hogyan, csak egeszsegesen! A varandossagom soran 2x fenyegetett meg a doki csaszarral kulonbozo okokbol, de mindig ott van a remeny a termeszetes szulesre - persze miutan belenyugodtam, hogy csaszar lesz.
A korhazban ahova jarok alap az epiduralis erzestelenites. Nagyon erdekes, mikor kerdezik, akarom-e es nekem fogalmam sincs, hiszen nem szultem meg es nem tudom mi az amit birok - mellesleg egy kedves ismerosom multheten szult. Pici vekony no, egy kozel 4kg-s babat. Anyosa ott osztotta az eszt, hogy minek neki epidural...nah, akkor most mi van? Ahogy neki sem volt semmi koze hozza, hiszen nem az o teste fajt ugy eppen nekunk is tok mindegy kell(ene) lennie masok beszarasi problemaja a szulestol.
Egyebkent megertelek a kerdesed miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!