Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha anyuka programcsászárt...

Ha anyuka programcsászárt kér, az apának joga van beleszólni ebbe? Vagy jó férjként, ha szereti és tiszteli a feleségét, el kell fogadnia és mellette állnia?

Figyelt kérdés

2022. nov. 21. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
81%

Nekem mindkét lehetőség tetszett :D Komolyan, olyan kis optimista voltam :D Úgy álltam hozzá: huu de jó ez a császár, kiszedik és kész, na lehet ezt választom. És: huu ez a természetes szülés is de jó, milyen jó h csak bemegyek a kórházba és 24 óra múlva már mindenképp megvan a gyerek, ezt az 1 napot rászánom!

Aztán nagymamám mesélte,neki milyen könnyen ment, hogy bement és már meg is volt az első gyerek, a másodiknál pedig tüsszentett egyet és az meg úgy lett meg. Na,mondom, ez a tuti, bemegyek,hapci azt csá.

... Horror szülésem volt, természetes módon, bunkó orvosokkal, jó nagy trauma maradt:D Nagyon haragudtam magamra,hogy nem a császárt választottam, barátnőim a pénzes pasijukkal elintéztették a császárt, ők ott repkedtek a boldogságtól én meg ott puffogtam irigyen. Erről ennyit részemről.

2022. nov. 22. 19:07
 52/77 anonim ***** válasza:
76%

Nem baj, 51-es, nagy mellénnyel mesélheted legalább mindenkinek, hogy te nem voltál lusta szülni!! Ez az igazi érdem az életben! (irónia)

Általában azok az anyák ragaszkodnak ennyire a természetes szüléshez, anyatejes tápláláshoz X évig, akiknek az életében kevés sikerélmény történt a gyerek előtt és ebben élik ki magukat. Látod ezt a szerencsétlent is, ott zokogott jobbra-balra a kórházba, mert kudarcnak élte meg, hogy műtét útján lesz meg a baba... Aztán itt vagyok én, aki jókedvűen bement a férjével a választott kórházba, egy profi csapattal a műtőben is jól éreztem magam, már amennyire egy ilyen helyzetben lehet. De nem hazudok, akkor én is sírtam kicsit, mikor meghallottuk felsírni a babánkat és odaadták a férjemnek. Lett egy csodás szülésélményem, utána pedig a bent töltött 2 nap is igazából jól telt összességében. Szép környezetben ismerkedtünk egymással hárman, a férjem is bent lehetett velünk végig, kicsit tényleg olyan volt, mintha egy szállodában lennénk. Mindenki kedves és mosolygós volt, nem volt bunkó főorvos, sem mogorva nővérek. Sosem csinálnám máshogy a műtétet követő fájdalom ellenére sem. :)

2022. nov. 22. 19:15
 53/77 anonim ***** válasza:
64%

Volt császárod? Elmondom, hogy a császár előtt kb összehányod a műtőt vagy elájulsz majdnem az érzéstelenítőtől, program császár után mesterséges oxitocint kapsz, szóval a posztoperatívban lenyomsz egy sor szülési fájdalmat ugyanúgy mint szülés előtt úgyhogy ez sem marad ki az életedből, rátesznek egy homokzsákot a frissen műtött hasadra, mellé rázkódsz a gerincérzéstelenítő távozása miatt úgy hogy majd leesel az ágyról, aztán pár óránként jön a vizites orvosi kar, és rákönyökölnek/rányomnak a frissen műtött hasadra hogy távozzon aminek távozni kell, szóval ezt se úszod meg, nekem úgy fájtak ezek a könyöklések hogy a tenyerem vérzett annyira szorítottam ökölbe a kezem, aludni nem bírsz a fájdalomtól, amikor kiveszik a katétert nekem az is nagyon fájt, hetekig fájt a pisilés is, egyedül a drain csövek kivétele nem fájt, az első felállást meg járást hagyjuk is, azt szavakkal se lehet leírni, én egész jól viseltem, kb 40 perc alatt sikerült felállni, de a mellettem levő csaj (azóta barátnőm) össze is esett.(Ugye nem segíthetnek) Menni se bírsz szinte napokig, még 1 hét után hazaúton is a kocsiba is külön logisztika volt beszállni, minden bukkanónál kicsordult a könnyem, legalább 2 hónap volt mire felépültem, de még így 4 év után is vannak bajaim, összenövéseim, a hegem sokszor napokig durván fáj vagy viszket, a hasam is érzéketlen nagy területen, hozzáérni sem szeretek, alig találok normális bugyit nadrágot amit tudok hordani.

Ehhez képest a simán szült ismerőseimnek sincs semmi baja, inkontinencia esetleg, de az császár után is simán lehet, az nem a hüvelyi szülés velejárója. A gyereket is 30 órára elvették, tejem se indult be.

A SOTE-n végzett barátnőid szerint ez mind jobb ugye? Érdekes orvosok, aki szerint ez jobb :D

2022. nov. 22. 19:16
 54/77 anonim ***** válasza:
32%

"Általában azok az anyák ragaszkodnak ennyire a természetes szüléshez, anyatejes tápláláshoz X évig, akiknek az életében kevés sikerélmény történt a gyerek előtt és ebben élik ki magukat. "

Úristen, komolyan ott tartunk, hogy mást elhordunk mindennek, mert természetes úton szült?

Egyébként nem a természetes úton szülő tábort láttam ilyen idegesen, alpári, trágár stílusban visítozni itt, hanem ezt a sok császárfant.

Mondom ezt 2 császárral a hátam mögött.

2022. nov. 22. 19:20
 55/77 anonim ***** válasza:
80%

53-as, volt császárom. Nem tudom, téged hol műtöttek, de én nem hánytam, az érzéstelenítő beadása közben sem volt semmi problémám, utána sem. A műtét után az első felállás az ágyból tényleg nem volt kellemes, de utána egyre könnyebb lett és mikor a 3. napon már hazajöttünk, könnyen mozogtam. 4. nap a műtétet követően már kimentünk a picivel egy 30 perces sétára is, mert nagyon jó idő volt. A 6 hetes kontrollon zöld utat kaptam mindenre, a műtét után 8 héttel elkezdtem újra edzeni is (lassabban, mint előtte persze)

Talán körültekintőbben kellett volna orvost és kórházat választanod!

2022. nov. 22. 19:21
 56/77 anonim ***** válasza:
35%
És kihagytad a vérhígitót 53-as, én úgy néztem ki mint aki halni készül, már egy szabad terület nem volt rajtam, mindenem véres volt, kék zöld, annyira fájt a vérhigító beadása, és mindenütt egy férfitenyérnyi kék zúzódás lett a helyén. Én vagyok a zokogós szerencsétlen hogy a feletted írót idézzem, örülük neki hogy te ilyen kis tökéletes vagy 52, engem marhára aggasztott hogy ottmaradok a műtőasztalon, örülük neki hogy te ezt egy kis vidámparknak élted meg, szerintem rettentő félelmetes volt, sosem csinálnám újra. Igen, járok azóta is pszichiáterhez is és szedek 2 különböző gyógyszert, mert azóta is halálfélelmem, koporsó, temetőfóbiám van, ha meglátok egy temetkezést rosszul vagyok tőle, nem rég kezdtem ezzel pszichoterápiára járni. Örülök neki komolyan hogy te ilyen kis ügyes vagy, küldök neked egy virtuális kekszet meg kockacukrot. Nekem a férjem se lehetett ott mert nem covid hanem még előtte levő infu szezon volt és be se léphetett senki a szülészetre..Örüljél magadnak.
2022. nov. 22. 19:24
 57/77 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem válts pszichiátert, mert nem nagyon látszik, hogy használna. Vagy állítsanak a gyógyszereiden, mert szörnyű, ahogy itt megnyilvánulsz.
2022. nov. 22. 19:26
 58/77 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy mindenki védheti a véleményét, de szánalmas lemenni személyeskedésbe, és rémhír gyártásba!

Azért nem minden normál szülés "oxigénhiányos, könyökléses" szülés.

Ezek az illetők például akár béranyát is fogadhattak volna, hogy megszülje a gyereküket, mégis valamiért a normál szülést választották.

Vajon egy Beyoncé meg Katalin hercegné stb rosszat akart a gyerekének?

Nem hiszem.

[link]

2022. nov. 22. 19:27
 59/77 anonim ***** válasza:
79%
51es vagyok,természetesen szült,de én is maximálisan azt tapasztalom, hogy azok természetesszülés/szoptatás mániások,akik életükben ezelőtt semmiféle pussy powert nem tapasztaltak magukon:D Aztán késő 20-as éveik végére rájönnek,hogy nőből vannak, na onnantól már nyomatják ezerrel.
2022. nov. 22. 19:29
 60/77 anonim ***** válasza:
100%
Mi szörnyűt írtam? Nem tudom. Ha nem tűnne fel legalább 4-5 különböző ember ír, nem csak én, mi volt abban szörnyű amit írtam?
2022. nov. 22. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!