Ha az az orvos csinálta a programcsászárod állami kórházban, akihez magánba jártál, kért érte külön pénzt?
Tudom, elvileg nem szabad kérnie, de nem a hivatalos verzióra vagyok kíváncsi.
Illetve ha spontán beindul a szülés és felajánlja hogy akkor is bejön és megcsászároz, azért vár pénzt?
Pénzt KÉRNI eddig sem lehetett elvileg, eddig csak a hálapénz adása nem volt törvénybe ütköző.
Most már az. Csak éppen senkinek se érdeke felnyomni a másikat, ugyanis az adása és az elfogadása is tilos. Te nem köpöd be az orvost, mert mehetsz te is a böribe, az orvos meg nem köp be téged, mert ő is mehet a böribe.
Hozzáteszem, a saját munkaidején túl a kórházba se mehetne be munkavégzés céljából, tehát ha nem dolgozik éppen akkor, nem mehetne be….
Csináltak egy szabályozást, ami tök kiforratlan és az orvosok meg a betegek fele nem is veszi komolyan, ugyanúgy megy a feketézés mint eddig…
Hát azt is el tudom képzelni, hogy ő burkoltan így vár pénzt... Hiába elvileg nincs már ez.
De pont ezeket a kínos szituációkat kéne elkerülni a tiltás bevezetésével, de hallani, hogy néhol még ugyanúgy megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!