Szülés Budapesten és környékén, állami vagy magánkórház?
Nővérem egy vidéki város (megyeszékhely) kórházában szült tavaly, és borzasztóan megbánta. Egyrészt egy csomó kellemetlen emberrel került egy szobába, de ami nagyobb probléma volt az az, hogy a nővérek megkeserítették a teljes bentlétét. Császármetszés miatt nem kelhetett fel az ágyból, és a nővérek semmit nem segítettek neki, hiába kérte, amikor a gyerek nem akart anyatejet magához venni, akkor is csak őt szapulták a nővérek, hogy ez azért van, mert rossz anya, stb, stb. Minden nap megsiratták.
Idén tervezünk gyereket, és nézegetjük a lehetőségeinket. Van jogosultságunk a Honvédban is szülni, de nem tudjuk, hogy merre menjünk. Nem szeretnénk kellemetlen kezdeti élményeket. Érdemes lehet magánkórházba menni? Például a Róbert magánkórház (tritonlife), vagy Szent Imre, Honvéd, bármi egyéb állami hely is jó?
Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen veszünk. Ahogy néztük, a Róbert kórházban kb 1,5 millióba kerülne a szülés a terhesgondozással együtt, ami azért nem kevés.
Megyeszékhelyi kórházban szültem 2x is. 5☆os volt minden...
Én biztos nek szülnék magankórházban, nincs az a pénz. Inkább a gyerekre költeném, eltenném neki az árát.
Nem lehet, hogy csak kicsit érzekeny a lelke a nővérednek?
Szia! Nemrég szültem a honvédban ügyeletben, ráadásul előtte be kellett feküdni elővigyázatosságból. Fogadott orvosom nem volt, mégis csodálatos szülésem volt. Nagyszerű kórház, nagyszerű szakmai háttérrel, nem választanék mást most sem. Nem sokkal előttem ismerősöm szült a Robertban, elégedettek voltak, de pl. a szoptatásban annyira nem segítettek, külön tanácsadót kellett hívnia, míg a honvédban maximális a támogatás.
Az tény, hogy a szobatársak barkik lehetnek, nem áll sokáig üresen egy ágy sem, de ez mindenhol így van. Volt egy napot velem is egy roma lány, de semmi gond nem volt! A látogatók itt nem mehetnek be a szobákba, ez nagy segítség!
Ami viszont nagyon zavaró volt, hogy sokakhoz, akik pl. férjük révén jogosultak, a férjek jöttek látogatási időn kívül is a látogatói folyosóra, ott ácsorogtak, bámultak be az ablakon. Emiatt szoptatós felsőt vinnék. De nyilván nem volt akkora tragédia, textil pelenka megoldotta.
Ajánlom fb-on a honvéd kórházas kismama csoportot, reális képet kaphatsz róla.
Maternity.
930.00 ezer volt a szülés, a terhesgondozást nem ott csináltam.
Van tapasztalatom állami kórházban is, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Nekem még úgyis megérte, hogy 120 km-re lakunk. Igazából menekültem az állami kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!