Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés Budapesten és környékén...

Szülés Budapesten és környékén, állami vagy magánkórház?

Figyelt kérdés

Nővérem egy vidéki város (megyeszékhely) kórházában szült tavaly, és borzasztóan megbánta. Egyrészt egy csomó kellemetlen emberrel került egy szobába, de ami nagyobb probléma volt az az, hogy a nővérek megkeserítették a teljes bentlétét. Császármetszés miatt nem kelhetett fel az ágyból, és a nővérek semmit nem segítettek neki, hiába kérte, amikor a gyerek nem akart anyatejet magához venni, akkor is csak őt szapulták a nővérek, hogy ez azért van, mert rossz anya, stb, stb. Minden nap megsiratták.

Idén tervezünk gyereket, és nézegetjük a lehetőségeinket. Van jogosultságunk a Honvédban is szülni, de nem tudjuk, hogy merre menjünk. Nem szeretnénk kellemetlen kezdeti élményeket. Érdemes lehet magánkórházba menni? Például a Róbert magánkórház (tritonlife), vagy Szent Imre, Honvéd, bármi egyéb állami hely is jó?

Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen veszünk. Ahogy néztük, a Róbert kórházban kb 1,5 millióba kerülne a szülés a terhesgondozással együtt, ami azért nem kevés.

2022. febr. 11. 16:22
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
56%

Megyeszékhelyi kórházban szültem 2x is. 5☆os volt minden...

Én biztos nek szülnék magankórházban, nincs az a pénz. Inkább a gyerekre költeném, eltenném neki az árát.

Nem lehet, hogy csak kicsit érzekeny a lelke a nővérednek?

2022. febr. 11. 16:35
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nemrég szültem a honvédban ügyeletben, ráadásul előtte be kellett feküdni elővigyázatosságból. Fogadott orvosom nem volt, mégis csodálatos szülésem volt. Nagyszerű kórház, nagyszerű szakmai háttérrel, nem választanék mást most sem. Nem sokkal előttem ismerősöm szült a Robertban, elégedettek voltak, de pl. a szoptatásban annyira nem segítettek, külön tanácsadót kellett hívnia, míg a honvédban maximális a támogatás.

Az tény, hogy a szobatársak barkik lehetnek, nem áll sokáig üresen egy ágy sem, de ez mindenhol így van. Volt egy napot velem is egy roma lány, de semmi gond nem volt! A látogatók itt nem mehetnek be a szobákba, ez nagy segítség!

Ami viszont nagyon zavaró volt, hogy sokakhoz, akik pl. férjük révén jogosultak, a férjek jöttek látogatási időn kívül is a látogatói folyosóra, ott ácsorogtak, bámultak be az ablakon. Emiatt szoptatós felsőt vinnék. De nyilván nem volt akkora tragédia, textil pelenka megoldotta.

Ajánlom fb-on a honvéd kórházas kismama csoportot, reális képet kaphatsz róla.

2022. febr. 11. 16:48
 3/30 anonim ***** válasza:
83%
Magankorhazban is pont így ki lehet fogni bunkó nővért, ráadásul én megneztem a, velemenyeket, hát a legtobbje kifejezetten lehuzza a Róbert magánkorhazat.
2022. febr. 11. 16:49
 4/30 anonim ***** válasza:
34%
Kedves 2es,tilos a látogatás nem? Vagy az ilyen ott dolgozóknak lehet csak minekunk, egyszerű népnek nem?
2022. febr. 11. 16:50
 5/30 anonim ***** válasza:
79%

Maternity.

930.00 ezer volt a szülés, a terhesgondozást nem ott csináltam.

Van tapasztalatom állami kórházban is, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Nekem még úgyis megérte, hogy 120 km-re lakunk. Igazából menekültem az állami kórházból.

2022. febr. 11. 16:51
 6/30 anonim ***** válasza:
0%
Már rég nem tilos a látogatás védettségivel.
2022. febr. 11. 16:53
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. nekem az volt a legjobb a klinikán, hogy együtt lehetünk hárman végig, családi szobában. A Róbertben a családi szoba, meg azt hogy egyáltalán ne legyél más, idegen anyukákkal együtt, feláras.
2022. febr. 11. 16:53
 8/30 anonim ***** válasza:
79%
Ha van rá bőven pénzed akkor persze menj magánba, én is mentem volna. Nekem nem volt annyi, féltem is, hogy milyen lesz. Bajcsyban szültem, annyira extra kedves volt mindenki, hogy néha már túlzónak éreztem. A császár pedig komolyan mondom, hogy életem legjobb élménye volt, annyira kedvesek voltak bent velem.(pedig sürgősségi lett.) Szóval szerintem nem feltétlen kell félni az államitól sem.
2022. febr. 11. 16:59
 9/30 anonim ***** válasza:
83%
Megint az állami vs. magán kérdés. Ha van pénzed, akkor ne gondolkodj. Lehet az állam is nagyon jó, és lehet a magán is csalódás, de ha megkérdezed azokat akik egyikben vagy másikban szültek, azért az jön ki általában végeredménynek, hogy jóval kisebb eséllyel ér csalódás egy Magánklinikán, mint ami az esélye annak, hogy az államiban lesz egy nagyon jó élményed.
2022. febr. 11. 17:02
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
6os mióta? Novemberben szült ismerős és sehogy sem mehetett a férje látogatni pedig 3x is oltott.
2022. febr. 11. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!