Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés Budapesten és környékén...

Szülés Budapesten és környékén, állami vagy magánkórház?

Figyelt kérdés

Nővérem egy vidéki város (megyeszékhely) kórházában szült tavaly, és borzasztóan megbánta. Egyrészt egy csomó kellemetlen emberrel került egy szobába, de ami nagyobb probléma volt az az, hogy a nővérek megkeserítették a teljes bentlétét. Császármetszés miatt nem kelhetett fel az ágyból, és a nővérek semmit nem segítettek neki, hiába kérte, amikor a gyerek nem akart anyatejet magához venni, akkor is csak őt szapulták a nővérek, hogy ez azért van, mert rossz anya, stb, stb. Minden nap megsiratták.

Idén tervezünk gyereket, és nézegetjük a lehetőségeinket. Van jogosultságunk a Honvédban is szülni, de nem tudjuk, hogy merre menjünk. Nem szeretnénk kellemetlen kezdeti élményeket. Érdemes lehet magánkórházba menni? Például a Róbert magánkórház (tritonlife), vagy Szent Imre, Honvéd, bármi egyéb állami hely is jó?

Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen veszünk. Ahogy néztük, a Róbert kórházban kb 1,5 millióba kerülne a szülés a terhesgondozással együtt, ami azért nem kevés.

2022. febr. 11. 16:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes, nálam 3 hete minden egyes nap bent volt a férjem. Ha nem lehet, akkor mégis hogy történhetett meg? Illetve valaki linkelte a Margit kórházat. Érdekes, hogy ott is lehet... Egyébként ismerem a Honvéd kórházat, tiltanak mindent meg jogszabály ellenére is. A szülésnél.is csak kitolásnál lehet bent a férj. Na ez nettó szabálysértés, de nem érdekli őket. (Nem tudom,hogy az eltelt néhány hónap alatt változtattak-e ezen.)
2022. febr. 11. 17:52
 22/30 anonim ***** válasza:
2021.12. 27-12. 30. között, illetve 2022. 01. 03-tól a rendkívüli látogatás kérelmezésére a korábban megszokott módon, e-mailes kérvény formájában történő benyújtás útján van lehetőség, erről a honlapunkon tájékozódhatnak (www.szentmargitkorhaz.hu)... Aha.. Lehet😂😂😂
2022. febr. 11. 17:57
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

SOTE-n nincs látogatás az tuti. Max annyi, hogy a látogató lezeheti a portán a behozott cuccot, anyuka meg lemehet érte és adhat cserébe két puszit. Még hazamenetelkor sem mehet fel apuka az osztályra segíteni lepakolni.

Mindenki informálódjon a saját kórházában, kár ezzel szét offolni a kérdést.

2022. febr. 11. 18:04
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Császáros hogy viszi le a cuccait? Nekem a szobába is bejött a férjem pakolni. Persze leegyeztettem a szobatársaimmal, természetesnek tartották. Hozzájuk is jöttek úgyis.
2022. febr. 11. 18:14
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Az ápolók segítettek annak, akinek muszáj volt, vagy fordult többet, kisebb pakkokkal. Nem jöhetett be apuka az osztályra egyáltalán. Egyik sem.
2022. febr. 11. 18:28
 26/30 anonim ***** válasza:
Miskolcra se mehet be jelenleg, ez tuti, semelyik osztályra. Portàig.
2022. febr. 11. 19:01
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi is gondolkodtunk a magánkórházon de végül a Bajcsyt választottuk, januárban szültem. Meg tudom erősíteni azt amit 8 írt, borzasztó kedves mindenki, mindenben IS kap az ember segítséget, kulturált a környezet, tisztaság van és ugyan nagyon tartottam az ügyeletben szüléstől, de végül nekem is életem egyik legszebb eseménye lett. Fantasztikus csapatot fogtam ki a szülőszobán, mindenki emberi volt, támogató, amit kértem azt igyekeztek teljesíteni mint pl a gátvédelmet ami sikerült is. A csecsemősök kedvesek, segítőkészek, bármikor rendelkezésre állnak és mindenről kérdeznek / szólnak amit a babával csinálnak. A nővérek szuper cukik, bármi kínja van az embernek nagyon odafigyelnek rá, ellátnak, hoznak orvosságot kérés nélkül is. Laborokra, NST-re jártam még oda és mindig gyorsan ment, nagyon kedves személyzettel találkoztam minden alkalommal.

Én megkockáztatom, hogy magánkórházban nem részesül az ember különb ellátásban, imádtam a Bajcsyt minden szempontból! Látogatni nem lehetett sajnos, de kaptunk 3 óra aranyórát apával és csak 48 órát kellett bent töltenünk a babával. Amikor mentünk haza akkor apa feljöhetett segíteni a cuccokkal.

2022. febr. 11. 19:06
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

Róbertben szültem decemberben. Nekem nem volt az a pénz hogy a helyi (Dél-Pesti) kórházba menjek. Nem sznobságból, hanem tavaly nyáron nagyon kellett volna az állami kórházi szolgáltatás, pont két hullám között, és kegyetlenül kiábrándító volt az egész ottani helyzet, hozzáállás. Férjem nem is tud magyarul, ez is egy érv volt - bár pont november elsején jött be a látogatási tilalom, DE így is ott lehetett a szülésnél.

Nekem minden forintot megért kifizetni és nyugodtan végigmenni a szülésen, de ez mindenkinek egyéni. Full alap csomagom volt, külsős orvossal, semmi extra (csak a babafotózás).

Nem volt mindenki mézesmázos, de kedves és segítőkész volt mindenki, beszólást csak 1 dokinőtől kaptam, szerintem nagyon bal lábbal kelt fel mert előtte ő is rendes volt.

Nekem császárom lett mert 9 óra növekvő oxitocinnal se tudtak semmi fájást generálni, és eskü, izgultunk mind de olyan jókat röhögtünk a szülésznővel ezen a szitun, aztán már a dokim is kínjában nevetett.

A császár, nem túlzok, szuper élmény volt. Az altatóorvos már önmagában megérte minden kifizetett forintomat. Irtó profi, kedves, emberséges, azon bőgtem a műtőasztalon hogy milyen kedves volt velem és a férjemmel, konkrétan két nyelven szórakoztatott minket, velem orvos még olyan emberséges még nem volt mint ő, meg ugye a fogadott dokim. De az egész műtősstáb fantasztikusan kedves volt, irtó biztonságban éreztem magam a para ellenére és nagyon szép élmény marad.

Aranyóránk sajnos nem volt, de a férjem foghatta a kicsit 15 percre, ez is sokat jelentett.

Császárosként nagyon sokat segítettek a fiammal és magammal kapcsolatban amíg nem tudtam felállni, és amikor végre fel kellett, iszonyú jófej nővér jött, segített lezuhanyozni, minden.

Szoba rendben van, kaja jó volt, mindenki normális, profi.

Ja, hazamenetelkor abszolút segítettek kicipelni a dolgokat, sőt bekötni a fiam is a hordozóba, mert akkorra már a babánál és nálam is eltört a mécses. :D

Külön örültem, hogy csak kb 46 órát tartottak benn műtét utántól számolva, jólesett hazajönni. Egyébként 5 nappal a császár után kb. kutyabajom se volt, persze ez is egyéni, de nem az volt hogy valami ügyeletes éppen ki tudja hogy var össze.

Szóval nekem megért mindent, de mások vagyunk.

Attól mondjuk szomorú, hogy emberséges ellátásért fizetni kell, és ennyit, még a nem kevés TB mellé, de ezt már elengedtem.

2022. febr. 11. 20:42
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Én a Szent János Kórházban szültem még covid elején, 2020 őszén, akkor még fogadott dokival. Nem volt látogatás, de apa bent volt a szülésnél. Szülésznőt nem fogadtam, turnusváltás közepén vajúdtam, mindkét szülésznő nagyon figyelmes és kedves volt, a dokim gyakorlatilag csak a végén volt ott, de pl. első szóra intézett EDA-t. A szülésznők egyébként nem piszkáltak, háborítatlan volt a vajúdás, de ha kellett segítség, jöttek (pedig mellettem ugyanúgy vajúdott még egy kismama, és ráadásul épp átépítés alatt volt a szülészet II. emelete. Ennek ellenére szuper volt minden. Nem volt oxi, nem volt hasbakönyöklés. Gátvédelemmel, kis repedéssel született meg a majd 4 kilós babám, utána rögtön 2 óra aranyóra, apa mehetett mindenhová a picivel, nézte, hogy mérik, stb. De pl. nagyon kedvesen megkérdezte a szülésznő, mikor vigye mérni, és simán kérhettem, hogy még hadd fogjam egy kicsit. Utána segítettek mindenben, nagyon remegett a lábam, simán bekocsizott a szülésznőm a szobámba. A nővérek is nagyon rendesek voltak, apa aggódva küldte a kajacsomagokat, a nővérek és szülésznők felhozták őket egy szó nélkül. Az első éjjel lehet bent hagyni a babát a csecsemősöknél, nekem is bent volt pár órát, míg picit pihentem, de aztán alig vártam, hogy megint mehessek érte. Mentem is, utána rooming-in még két napig. Tápot nem adtak neki, max kis vizet. Protokolláris fürdetés nincs, egyszer fürösztötték pluszban szülés után picivel, mert nagyon bekakilt. Egy idős csecsemős volt nagyon pokróc, a többiek nagyon kedvesek, egy fiatal lány csomó mindent megmutatott a kérésemre, köldökcsonk-ápolás, pelenkázás, megtaláltuk a legkényelmesebb szopis pozíciót, onnantól le sem állt a gyerek egészen a mai napig. :D Ketten voltunk egy szobában egy nagyon aranyos császáros anyukával, szuper volt, hogy volt segítségem. Pl. 2. éjjel annyira kimerült voltam, hogy nem ébredtem meg a baba sírására, ő ébren volt, csengetett a nővérnek, aki kedvesen felrázott. A csecsemősök induláskor segítettek felöltöztetni és hordozóba tenni a babát, mert nem tudtam eldönteni, hány réteg lenne jó. Egy szülésznő segített lecipekedni 2 körben, hogy nekem csak a babával kelljen foglalkoznom (ugye apa nem jöhetett fel). Mindenki segítőkész és kedves volt, ellentételezés nélkül. Nagyon szép élmény maradt így a szülés és a benttartózkodás is, covid ide-covid oda, én mindenkinek csak dicsérni tudom a János szülészetét, egy magánklinikán se lehetett volna jobb dolgom.
2022. febr. 11. 21:29
 30/30 anonim ***** válasza:
66%

ha a saját magad kényelmét nézed - magán

ha a baba egeszseget- Sote 1 , Honved

Kizárólag olyan helyen szülnék ahol van Pic, Nic

Masodik babat varom, elsőt Sote 1-en szültem. Nyilvan kaja nem jó, nem mindneki kedves, de bármi van, rengeteg szakember van körülötted.

Én biztonságban éreztem magam és a gyerekem. Kajat meg lehet bevinni

2022. febr. 12. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!