Szülés Budapesten és környékén, állami vagy magánkórház?
Nővérem egy vidéki város (megyeszékhely) kórházában szült tavaly, és borzasztóan megbánta. Egyrészt egy csomó kellemetlen emberrel került egy szobába, de ami nagyobb probléma volt az az, hogy a nővérek megkeserítették a teljes bentlétét. Császármetszés miatt nem kelhetett fel az ágyból, és a nővérek semmit nem segítettek neki, hiába kérte, amikor a gyerek nem akart anyatejet magához venni, akkor is csak őt szapulták a nővérek, hogy ez azért van, mert rossz anya, stb, stb. Minden nap megsiratták.
Idén tervezünk gyereket, és nézegetjük a lehetőségeinket. Van jogosultságunk a Honvédban is szülni, de nem tudjuk, hogy merre menjünk. Nem szeretnénk kellemetlen kezdeti élményeket. Érdemes lehet magánkórházba menni? Például a Róbert magánkórház (tritonlife), vagy Szent Imre, Honvéd, bármi egyéb állami hely is jó?
Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen veszünk. Ahogy néztük, a Róbert kórházban kb 1,5 millióba kerülne a szülés a terhesgondozással együtt, ami azért nem kevés.
SOTE-n nincs látogatás az tuti. Max annyi, hogy a látogató lezeheti a portán a behozott cuccot, anyuka meg lemehet érte és adhat cserébe két puszit. Még hazamenetelkor sem mehet fel apuka az osztályra segíteni lepakolni.
Mindenki informálódjon a saját kórházában, kár ezzel szét offolni a kérdést.
Mi is gondolkodtunk a magánkórházon de végül a Bajcsyt választottuk, januárban szültem. Meg tudom erősíteni azt amit 8 írt, borzasztó kedves mindenki, mindenben IS kap az ember segítséget, kulturált a környezet, tisztaság van és ugyan nagyon tartottam az ügyeletben szüléstől, de végül nekem is életem egyik legszebb eseménye lett. Fantasztikus csapatot fogtam ki a szülőszobán, mindenki emberi volt, támogató, amit kértem azt igyekeztek teljesíteni mint pl a gátvédelmet ami sikerült is. A csecsemősök kedvesek, segítőkészek, bármikor rendelkezésre állnak és mindenről kérdeznek / szólnak amit a babával csinálnak. A nővérek szuper cukik, bármi kínja van az embernek nagyon odafigyelnek rá, ellátnak, hoznak orvosságot kérés nélkül is. Laborokra, NST-re jártam még oda és mindig gyorsan ment, nagyon kedves személyzettel találkoztam minden alkalommal.
Én megkockáztatom, hogy magánkórházban nem részesül az ember különb ellátásban, imádtam a Bajcsyt minden szempontból! Látogatni nem lehetett sajnos, de kaptunk 3 óra aranyórát apával és csak 48 órát kellett bent töltenünk a babával. Amikor mentünk haza akkor apa feljöhetett segíteni a cuccokkal.
Róbertben szültem decemberben. Nekem nem volt az a pénz hogy a helyi (Dél-Pesti) kórházba menjek. Nem sznobságból, hanem tavaly nyáron nagyon kellett volna az állami kórházi szolgáltatás, pont két hullám között, és kegyetlenül kiábrándító volt az egész ottani helyzet, hozzáállás. Férjem nem is tud magyarul, ez is egy érv volt - bár pont november elsején jött be a látogatási tilalom, DE így is ott lehetett a szülésnél.
Nekem minden forintot megért kifizetni és nyugodtan végigmenni a szülésen, de ez mindenkinek egyéni. Full alap csomagom volt, külsős orvossal, semmi extra (csak a babafotózás).
Nem volt mindenki mézesmázos, de kedves és segítőkész volt mindenki, beszólást csak 1 dokinőtől kaptam, szerintem nagyon bal lábbal kelt fel mert előtte ő is rendes volt.
Nekem császárom lett mert 9 óra növekvő oxitocinnal se tudtak semmi fájást generálni, és eskü, izgultunk mind de olyan jókat röhögtünk a szülésznővel ezen a szitun, aztán már a dokim is kínjában nevetett.
A császár, nem túlzok, szuper élmény volt. Az altatóorvos már önmagában megérte minden kifizetett forintomat. Irtó profi, kedves, emberséges, azon bőgtem a műtőasztalon hogy milyen kedves volt velem és a férjemmel, konkrétan két nyelven szórakoztatott minket, velem orvos még olyan emberséges még nem volt mint ő, meg ugye a fogadott dokim. De az egész műtősstáb fantasztikusan kedves volt, irtó biztonságban éreztem magam a para ellenére és nagyon szép élmény marad.
Aranyóránk sajnos nem volt, de a férjem foghatta a kicsit 15 percre, ez is sokat jelentett.
Császárosként nagyon sokat segítettek a fiammal és magammal kapcsolatban amíg nem tudtam felállni, és amikor végre fel kellett, iszonyú jófej nővér jött, segített lezuhanyozni, minden.
Szoba rendben van, kaja jó volt, mindenki normális, profi.
Ja, hazamenetelkor abszolút segítettek kicipelni a dolgokat, sőt bekötni a fiam is a hordozóba, mert akkorra már a babánál és nálam is eltört a mécses. :D
Külön örültem, hogy csak kb 46 órát tartottak benn műtét utántól számolva, jólesett hazajönni. Egyébként 5 nappal a császár után kb. kutyabajom se volt, persze ez is egyéni, de nem az volt hogy valami ügyeletes éppen ki tudja hogy var össze.
Szóval nekem megért mindent, de mások vagyunk.
Attól mondjuk szomorú, hogy emberséges ellátásért fizetni kell, és ennyit, még a nem kevés TB mellé, de ezt már elengedtem.
ha a saját magad kényelmét nézed - magán
ha a baba egeszseget- Sote 1 , Honved
Kizárólag olyan helyen szülnék ahol van Pic, Nic
Masodik babat varom, elsőt Sote 1-en szültem. Nyilvan kaja nem jó, nem mindneki kedves, de bármi van, rengeteg szakember van körülötted.
Én biztonságban éreztem magam és a gyerekem. Kajat meg lehet bevinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!