Kedves anyukák olyanokhoz fordulok most akik sos császárral szültek,ti hogy tudtátok feldolgozni?
32.hétre császaroztak.
Én egyaltalan nem hibáztattam magam, és nem dőltem a kardomba.
Tudtam mi miért történt/történik és elfogadtam.
Nyilvan aggodtam a babámért, de tudtam jo kezekben van. 1x nem bőgtem emiatt.
Nekem ez elég depresszió gyanús
1 vagyok.
Nekem is egyik napról a másikra történt, én sem voltam felkészülve, hogy 32 hetesen szülök.
30hetes genetikai uh után nem volt pár hétig teendőm. A baba mozgott, minden rendben volt.
Aztán egyik ejjel arra keltem, elöntött a vér. Azonnal kórház, hajnali 2kor. 5re már meg is volt a lányom, mindössze 1820g és 42cm-el.
Erre lehetetlen felkészülni.
Te hol jártál a terhességben? Hány hétre szültél?
Nagyon nehezen. Apás szülésből lett sürgősségi császárom...gondolhatod..
9 hónapig készültünk az apás szülésre. Végre eljött a pillanat. Bírtam is a fájásokat, nem kiabáltam, fel voltam rá készülve lelkileg.
Persze az ember nem most jött a falvédőről,tudtam,hogy van esély arra,hogy beüt a krach.
De ott átélni,hogy sietség van, hogy jön a doki, hogy a következő én vagyok a műtőben...Rettegtem.
Félelmetes volt lebénítva lenni, tudni,hogy fel vagy vágva...Ráadásul oktatott is a dokim közbe egy rezidenst...ott magyarázott neki latinul a belső szerveimről,amit én is megértettem (így még rosszabb volt).
Műtét után kiderült, hogy rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre, órákig volt az őrzőben kék a szám az oxigénhiánytól (miért nem adtak?), ezért megengedték,hogy a férjem mellettem legyen 4 órán keresztül! Pedig ott nem is lehetne, 3an voltunk benn frissen műtöttek. De remegtem,oxigénért kapkodtam.
A férjem mesélte jóval később, hogy azt hitte,meg fogok halni. Gondolhatod,hogy néztem ki...
Egyszer bejött a nővér,mondta,hogy elmehet a férjem a babához,már nem vagyok kék. Szerintem azért tartották ott,hogy szóval tartson. Egyszer így is elájultam egy pillanatra az oxigénhiánytól.
Szóval szörnyű élmény volt. Azzal nyugtattam/nyugtatom magam azóta is, hogy szükséges volt,mert a lányomon 3x volt a zsinór a nyakán. Minden összehúzódáskor elszorította a nyaki ütőerét. Már kék volt,mire kivették.
Másodszor: több gyerekem úgysem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!