Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez így nem etikátlan?

Ez így nem etikátlan?

Figyelt kérdés

Pár hete szültem, elég negatív tapasztalatom van a kórházzal kapcsolatban.

A szülést magát hagyjuk is, nem ez a lényeg most. Hanem az, hogy nekem nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznőm.

Annak rendje és módja szerint le is sz*rtak, de most nem ez a lényeg, erre készültem is.

Viszont vajúdás közben többször is kiabáltam "valakiért", mert segítségre volt szükségem (12 órát vajúdtam), de volt hogy órákig nem jött senki.

Aztán később a gyerekágyas részlegen az egyik szobatársamnak volt fogadott szülésznője, és majdnem óránként feljött hozzá érdeklődni meg segíteni stb.

Aztán elgondolkodtató volt, hogy az mondjuk mennyire etikus, hogy ők munkaidőben "maszekolgatnak", mert valaki fizet érte mellékesen, míg lehet valakinek a saját részlegén épp szüksége lenne rá, míg ő egy másik osztályon kóborol olyan miatt, aki fizetett.

Állítólag kevesen vannak stb, ilyenekre valahogy mégis van idő?

2022. szept. 7. 15:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Orvost már nem is lehet fogadni, szülésznőt van ahol igen, nálunk is (fix ára van, ad számlát).

De én eddig úgy gondoltam, hogy az a fogadott szülésznő a rendes munkaidején kívül vállal plusz embereket. Vagyis ha nem fizettek volna neki, ott sem lenne, nem a nem fizetős nők helyett foglalkozik a fizetőssel. Ha így van, akkor nem tartom etikátlannak, vagyis nem a szülésznő szempontjából. Az az etikálan, hogy nem alap a rendes ellátás, hanem ilyenekhez kell folyamodni. De a szülésznő úgy vállal plusz munkát a szabadidejében, ahogy akar.

Ha ez úgy műkődik, hogy az amúgy is épp műszakban lévő állami szülésznőt lehet lefizetni, úgy teljesen etikátlan nyilván.

2022. szept. 8. 12:50
 22/34 A kérdező kommentje:

11!

Nem mindenki egy erkölcsi nulla!

2022. szept. 9. 03:41
 23/34 A kérdező kommentje:

Ez a fentebb említett szülésznő épp műszakban volt.

Még mondta is, hogy most nem tud jönni egy kis ideig mert ez meg az van, de "próbálkozik"...

2022. szept. 9. 03:42
 24/34 anonim ***** válasza:
29%

11!

Nem mindenki egy erkölcsi nulla!

Aha, mesélj még:-D

Amúgy meg el lettél látva? El... gondolom nem voltál 12 órán át az ágyhoz kötözve. az a bajod hogy nem ugrottak neked ingyen minden kiabálásodra. Ha plusz szolgáltatást akarsz(mindig álljanak rendelkezésre perceken belül) azért fizessél.

Tudod, ilyen az, mikor 2 szülésznőre jut 6-7 esetleg 10 vajúdó vagy és szülő nő. Ugye ahhoz kell menni aki előrébb jár, a többieket meg szabott időközönként körbe kell járni.

Én beismerem hogy igen, aki pluszban fizet(én mocsokláda pénzből élek) igyekszem gyakrabban odamenni.

De el lehet végezni a szülésznő szakot, műszakolhatsz, lehetsz talpon 14 órákat a túlórákkal(hivatalosan nem lehet de ha nincs ember muszáj). És nyugodt szívvel utasíthatod vissza a pénzt. Meglátnánk meddig bírod azért a kevés állami fizetésért.

2022. szept. 9. 05:28
 25/34 A kérdező kommentje:

Te nem vagy normális, tuti eüs lehetsz, azért írsz ekkora baromságokat 🤣

Igen, el lettem látva, úgy szedtek fel a zuhanytálcáról 🥲

Az nem "plusz szolgáltatás", hogy ha beküldenek zuhanyozni, mondván, az enyhíti a fájdalmat, akkor rám néznek óránként legalább...

Igen, többször is a pultban ücsörögtek, mivel a szülő szobából ha kimentem az ajtóba, rá lehetett kifelé látni a központi pultra

Ja, a "plusz szolgáltatás" egyenként a másik csomagom lett volna, ami a másik szobában maradt, enni akartam hányás után egy kis szőlőcukrot, mivel hánytam a fájdalomtól, ez volt az én naaagy elvárásom, hogy segítséget szerettem volna kérni a táskám ide juttatásában...

A szobatársam a gyerekágyason nem hiszem, hogy bárki előtt is járhatott aki épp vajúdik...

Ja, és megint egy öngól, ugyanis állami szektorban dolgozom, és igen, vagyok/voltam talpon még többet is, és nálunk korrupció elfogadni "plusz juttatást", tehát számomra ismeretlen fogalom a maszekolgatás.

Amiket itt leírtál egy semmirekellő mentegetőzés, és roppant kínos, magadat égeted csak, meg a kollégáidat. 😅

2022. szept. 9. 13:41
 26/34 A kérdező kommentje:

Arról nem is beszélve, hogy felháborító és gusztustalan, hogy egy állami kórház ezeknek a személyeknek a magánvállalkozása kb., és pénz alapján rangsorolnak.

🤮

2022. szept. 9. 13:47
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és megint egy öngól, ugyanis állami szektorban dolgozom, és igen, vagyok/voltam talpon még többet is, és nálunk korrupció elfogadni "plusz juttatást", tehát számomra ismeretlen fogalom a maszekolgatás.

Amiket itt leírtál egy semmirekellő mentegetőzés, és roppant kínos, magadat égeted csak, meg a kollégáidat. 😅

Jaa hogy savanyú a szőlő hogy neked nem mehet zsebbe plusz pénz. Gondolom vajúdás közben levágták mind a két lábad, plusz oda is kötöztek a szülőágyhoz azért nem tudtál elmenni a szőlőcukorért szegénykém. Arról nem a szülésznő tehet hogy neked 0 fájdalomtűrő küszöböd van és belehaltál egy szülésbe. Komolyan már normális ember szülés után pár órával már ellátja a gyereket nem a zuhanyzóban vergődik sajnálatért.

Értem én hogy megy a hiszti amiért te nem kaphatsz plusz pénzt, de erről nem a szülésznők tehetnek. Lehet annak tanulni, bár igaz ahhoz nem elég egy kis bölcsész diploma vagy okj mint állami szektorban:-)

2022. szept. 9. 15:30
 28/34 anonim ***** válasza:
96%

27, te nem vagy normális.

A kérdező semmilyen pluszpénzt nem akar a saját munkájában, hol olvastál ilyet?

Nem szülés után "vergődött" a zuhanytálcán. Hanem közben.

Miféle két lábát levágták, milyen ostoba zagyvaság ez? Te jó ég. Órákig nem ment be senki a vajúdóhoz. Nem azt mondta, hogy kikötözték. Te nem vagy normális.

Így nem lehet beszélgetni erről, az biztos.

2022. szept. 9. 18:45
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

#27 Te tényleg szülésznő vagy? Nem írnád le melyik kórházban? Csak hogy ilyen sötét érzéketlen suttyóhoz még véletlen se kerüljek. Undorító amit írtál.

Az egyik percben szidod a szakmát, a másikban meg felvágsz rá. Ennyi erővel tetszett volna informatikusan tanulni, akkor nem kéne itt hisztikézni a túlórák miatt, meg nem kéne kenőpénzért kuncsorogni. Ja, hogy ahhoz ész is kellett volna? ...

Kb ennyire volt értelmes az is amit írtál.

2022. szept. 9. 19:01
 30/34 anonim ***** válasza:
#29 Azt az intézményt én is elkerülném, ahol egy ilyen agyhalott, frusztrált embert alkalmaznak. Csodálom, hogy van még munkája...
2022. szept. 9. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!