Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez így nem etikátlan?

Ez így nem etikátlan?

Figyelt kérdés

Pár hete szültem, elég negatív tapasztalatom van a kórházzal kapcsolatban.

A szülést magát hagyjuk is, nem ez a lényeg most. Hanem az, hogy nekem nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznőm.

Annak rendje és módja szerint le is sz*rtak, de most nem ez a lényeg, erre készültem is.

Viszont vajúdás közben többször is kiabáltam "valakiért", mert segítségre volt szükségem (12 órát vajúdtam), de volt hogy órákig nem jött senki.

Aztán később a gyerekágyas részlegen az egyik szobatársamnak volt fogadott szülésznője, és majdnem óránként feljött hozzá érdeklődni meg segíteni stb.

Aztán elgondolkodtató volt, hogy az mondjuk mennyire etikus, hogy ők munkaidőben "maszekolgatnak", mert valaki fizet érte mellékesen, míg lehet valakinek a saját részlegén épp szüksége lenne rá, míg ő egy másik osztályon kóborol olyan miatt, aki fizetett.

Állítólag kevesen vannak stb, ilyenekre valahogy mégis van idő?

2022. szept. 7. 15:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, te kihez mész hamarabb? Aki fizet neked pluszban vagy aki nem? Na ugye :-)
2022. szept. 7. 16:44
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb így jártam...Nekem lett volna fogadott szülésznőm de pont a szülésem előtt tiltották be a szülésznő fogadást. Nekem terminustúllépés miatt hamarabb be kellett feküdnöm, a szobatársam még pont szülhetett a szülésznőjénél. Kb óránként jött be hozzá a nő, a s*gge is ki volt nyalva kb a csajnak. Engem meg simán ott hagytak egyedül utána, pedig nekem végül császár lett, de a kötelező felállás után odahozták a babát és ott hagytak. Annyira szar élmény volt hogy utána hónapokig voltak pánikrohamaim ha a férjem ment munkába és egyedül maradtam a babával :D
2022. szept. 7. 17:18
 13/34 anonim ***** válasza:
71%

Nekem sem volt sem fogadott doki, sem szülésznő, de teljesen meg vagyok elégedve az ellátással. (Mo., Győr) igaz, én magánban jártam dokihoz, aki ott dolgozott a kórházban, de nem szülhettem nála, viszont bejött mindkét nap ránk nézni.

Nagyon szomorúan olvasom a történetedet, és sajnálom, de ahogy feljebb is írták, ez etikátlan ugyan, de sajna törvényes… :(

2022. szept. 7. 18:16
 14/34 anonim ***** válasza:
13%
Pàrod vagy dúla nem volt veled? Otthonszülèsnèl ilyen nem fordulhatna elő, ott folyamatosan figyelnek ràd. Mindenkinek jàrna jó ellàtàs, de a tapasztalat az, hogy mèg fizetősen sem kapsz sokszor elèg figyelmet.
2022. szept. 7. 18:55
 15/34 anonim ***** válasza:
75%
14es, igen aztán vagy életben marad a baba vagy nem.
2022. szept. 7. 19:18
 16/34 anonim ***** válasza:
79%
Ja, és gondolom a dula is csak maszekban annyira figyelmes...
2022. szept. 7. 19:52
 17/34 anonim ***** válasza:
17%

A hálapénzt betioltották, nem csak az orvosoknak, hanem minden eü dolgozónak. Tehát ha a szülésznő pénzt fogad el (márpedig nyilván nem ingyen csinálja), akkor bizony törvényellenesen cselekszik és ha ezen rajtakapják, akkor akár börtön is lehet a vége.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony, ami szerint a munkaidején túl nem tartózkodhatna a kórházban, nem csak az orvosokra vonatkozik, hanem az összes egészségügyi szolgálati jogviszony szerint dolgozónak.

Tehát nem csak az orvosfogadés szűnt meg (elvileg ugye, mint látjuk), hanem szülésznőt sem lehet fogadni.

Nálunk a kórházban nincs sem fogadott orvos, sem fogadott szülésznő azóta, hogy kijött a törvény. Nem járkál be a szabadidejében sem az orvos, sem a szülésznő, az van ott, aki éppen be van osztva.

Ennek megfelelően az összes vajódóval pont ugyanannyira foglalkoznak.

2022. szept. 7. 22:00
 18/34 anonim ***** válasza:
30%
Dúla csak “maszekban” van észlény.
2022. szept. 7. 22:00
 19/34 anonim ***** válasza:
90%
17 tévedes. Va ahol számlát ad a szülésznő, még lehet fogadni őket, a mai napig is.
2022. szept. 7. 22:03
 20/34 anonim ***** válasza:
0%
Ne aggódj, majd ők megveregetik a saját vállukat és büszkén hirdetik, hogy ők "háborítatlan szülés-pártiak".
2022. szept. 8. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!