Van aki egyedül szült apa vagy rokon barátnő akárki
nélkül csak a kórházi dolgozókkal? Milyen volt?
Tapasztalatok?
van ismerősöm, akik apás szülésre készültek, de végül a szülés pillanatában anyuka azt mondta, apuka inkább maradjon kint 🤷 szerintem ez is érthető, annyira egy kiszolgáltatott kellemetlen helyzet tud lenni.. engem pl. vizsgálatoknál feszélyezne, zavarna ha apuka bent lenne.. lehet azért mert mégiscsak más férfi nyúl hozzám, miközben ő is ott van.. apás szülésre készülünk, szóval ezt ott majd valahogyan le kell vetkoznom, bár gyanítom a fajdalmak mellett ez lesz az egyik utolsó ami érdekelni fog 😄
2022. júl. 23. 08:31
Nálunk a covid miatt nem engedték be a vajúdásra csak a kitolásra, addigra azonban mindegy volt, egyedül voltam, egyálatalán nem tudtam ellazulni, éjjel volt, még a nővérke is magamra hagyott, nagyon szomjas voltam és hiába kiáltottam, hogy hahó, esetleg egy vizet kaphatnék, senki se hallotta. Császár lett a vége. Ebbe így sose mennék bele mégegyszer, kell valaki oda aki képvisel, mert nem tudom képviselni magam, teljesen kiszolgáltatott vagyok. Helyedben intéznék egy dúlát akkor.
2022. júl. 23. 08:37
3/25 A kérdező kommentje:
A kislányomnal ott volt, látott elég sok mindent (sajna) de nem érdekelte, szóval nem emiatt filozok az egyedül szülésen, hanem h a kislányom rendben legyen... csak így meg szegény lemarad a kisfiú születéserol nm vágja el a köldök zsinórt... stb és lelkiismeret furdalasom van h van e jogom élvezni tőle ezt az élményt.. de közben a kislányt is néznem kell
Rengetegen vagyunk így, többek között én is. Milyen volt? Semmi extra. Ha gond van, úgyis a kórházi dolgozók fognak tudni segíteni, nem másvalaki. Ha érzelmi szempontból kérdezed, arra nem tudok válaszolni, mert én nem igénylem, abban a helyzetben sem igényeltem, hogy fogják a kezem.
2022. júl. 23. 08:40
😀
Persze. Szerintem elég sokan vagyunk.
Mondjuk én nem el sem tudtam volna képzelni másként. Az apás szülést még csak megértem, de hogy más rokont vagy barátnőt minek vinne oda valaki, azt fel nem fogom.
Ott volt a dokim, akiben maximálisan megbíztam, meg egy nagyon jófej szülésznő, plusz két csecsemősnővér közönségnek.😅 Bőven elegen voltunk a szüléshez.
2022. júl. 23. 08:43
6/25 A kérdező kommentje:
Elvenni tőle *
Köszi a válaszokat:)
Nekem szörnyű volt egyedül.
2022. júl. 23. 08:54
Szerintem mindenképp jó ha ott van az apuka. Az rendben van hogy nem mindenki szeretne apás szülést, de nekem hosszú vajúdás után végül császár lett és így a baba az élete első óráját az apukájával tudta tölteni bőrkontaktusban és nem egyedül/ idegenekkel volt. Ugyanez az aranyóra.
Tudom ez így vészjóslóan hangzik, de mi sem császárra készültünk.
A férjednek egyébként mi a véleménye? Anyós mennyire van messze? Nem tudjátok az utolsó pár hétben magatokhoz költöztetni?
2022. júl. 23. 08:55
En is így leszek vele, én is tartok tőle. Anyósomat nem erdekli az unokaja, anyukam még dolgozik es 300 km-rel messzebb lakik, nem tudjuk, mikor kene jönnie. Alighanem egyedül fogok szülni en is. De bizakodok...
2022. júl. 23. 08:59
Apás szülés a legutóbbi időkig nem létezett, ha jól tudom, a kórházi személyzeten kívül más nem mehetett be. Az apák a kórház folyosóján rágták a körmüket. Mindenki túlélte, apa, anya, gyerek...
2022. júl. 23. 09:14
Kapcsolódó kérdések: