Meddig dönthetek arról, hogyan szeretnék szülni?
Kérlek Titeket, hogy ne menjen át a válaszolás miért jobb a császármetszés, miért jobb a hüvelyi szülés kérdésébe, mert nem ez érdekel. Szerintem ez minden nőnek a saját döntése, amit az orvosával, szülésznőjével tárgyaljon meg, mintsem idegenekkel.
Viszont... Ugye a szülés mindenkinél más, nincs két egyforma. Nem zárkózom el teljesen a hüvelyi szülés gondolatától, de pl. hallani olyat, hogy nem hat a fájdalomcsillapító, vagy elhúzódik az egész és az oxitocinos beavatkozás miatt borzalmas fájások vannak hirtelen + órákig.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mikor, hogyan dönthetek arról, hogy ennyi bőven elég volt és inkább császármetszést szeretnék? Mi az a pont, ahonnan már nincs visszaút és muszáj hüvelyi úton szülnöm?
18-as válaszoló, igen, én is erre gondoltam… Ezért is lett a kérdés, hogy van-e lehetőség “meggondolni magam”.
Utolsó kettő válaszoló (aki egy és ugyanaz):
Nem igazán érdekel, hogy ki milyen anyának fog majd tartani. A szülésemet kitárgyalni sem tervezem másokkal. Miért gondolod, hogy közügy lenne az, hogy ki kér fájdalomcsillapítást, vagy ki hogyan szül? Senkinek semmi köze hozzá. Ugyanez a téma a szoptatás, gyereknevelés is. Amíg a baba nincs veszélyeztetve, nincs veszélyben, csinálja mindenki úgy, ahogy jónak gondolja és ahogy működőképes. Engem speciel hidegen hagy, hogy a szomszédban élő anyuka hogyan szült. Te se told túl ezt a kotnyeles viselkedést, zavaró.
Egyél ebédre szappant. Leírtam a kérdésemnél is, hogy nem az érdekel, hogy ki szerint melyik a jobb/rosszabb.
Férjed, családod büszke lehet rád ilyen mocsok beszéddel, stílussal. Anyád nem nevelt meg?!
Én csak azt nem értem ,miért ugrik itt mindenki egymásnak ?
Én 2x szültem ,és köszönöm ,de valamiért talán mèg szűkebb lettem😂 Ezt nem tudom hányas válaszoló írta, neki üzenem..
Kérdező ,egyik ismerősöm magánkorházban szült. Közel 1 millió Ft volt. Nagyon megbánta.
Fájdalom csillapitó ért könyörögni kellett. Az orvos hébe -hóba nézett rájuk. Minden pontosan úgy történt ,ezzel 2 negatív dologgal/ dolog mellett. Mint egy sima állami kórházban . Hát nem érte meg 😅
Én államiba szültem de tökéletesen elégedett voltam. Mindenki rendelekesünkre állt. ☺️ Vip szobába voltunk. Az orvos végig mellettünk volt. És utána is minden nap jött be hozzánk.
Nem minden az aminek látszik. És nem minden arany ami fénylik 😘
De a leges legegyszerűbb ha felhivod a kinézett kórházat ,és érdeklődsz. És itt sem esnek neked és te sem másoknak ☺️
Ha a baba a szülőcsatornában van, már nincs lehetőség a császárra.
Ne izgulj előre ezen, majd ha babát vársz, az orvosoddal megbeszélsz mindent. Elmondod a félelmeidet, ő pedig elmondja a lehetőségeket.
Majd ha már várandós leszel, kiválasztod a kórházat és az orvost, akkor vele megbeszéled, hogy hogy megy ez náluk. Ha a baba már a szülőcsatornában van, akkor biztosan nem gondolhatod meg magad, pedig az fáj a legjobban.
Normál kórházban bármilyen fájdalomcsillapításra lehetőség van szülés közben és teljesen mindegy most éppen mit gondolsz, ez tapasztalat. Mielőtt várandós lettem el sem tudtam képzelni, hogy szülni fogok. Rettegtem tőle, rengeteget olvastam a dolgokról. Végül teljesen letisztult a fejemben, hogy természetesen szeretnék szülni, amíg van rá mód és nem zárkózom el semmilyen fájdalomcsillapítástól. Ahogy pedig utána olvasgattam, szakmai szempontból közel sem egy magánkórházban van a legjobb kezekben egy kismama és a babája, így én végül egy országos klinikát választottam, akik tényleg mindenre fel vannak készülve. Nekem a lehetőségekhez képest nagyon jó szülésem volt, az egyetlen hátrány, hogy szülés után 48 órát egyedül voltam a kórházban a férjem nélkül. Viszont nagyon jó szobatársat kaptam (2 személyes alapítványi szobában), így egyáltalán nem zavart. Legközelebb is oda megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!