Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A terhességi vitamint az...

A terhességi vitamint az orvos mondja meg, melyiket szedjem, vagy dönthetek én?

Figyelt kérdés
Lehet, buta kérdés, de sokaktól hallom, hogy a Gravida a legjobb, azt kezdeném el szedni (már próbálkozunk), de nem fog kötözködni az orvos vagy a védőnő?
2021. febr. 7. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem fog. Max ajánlani fognak valamit, de nem kötelező azt venni.
2021. febr. 7. 16:20
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a védőnő kötekedett, de őt elhajtottam, mert egy igazi idióta, mindenbe csak beleköt.

A doki annyit kérdezett szedek-e. Igen. Akkor jolvan.

A laborom jó volt mindig, így sose volt kérdés a vitamin nála.

2021. febr. 7. 16:29
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Nekem Trimesztert ajánlott, azt is szedtem végig.
2021. febr. 7. 16:54
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is csak azt kérdezik, szedem-e. Szedem, jó.

Amúgy egy kaptafa mind, úgyhogy azt veszem amelyik akciós épp.

Az endokrinologustol megkérdeztem, jódos vagy jód nélküli legyen, azt mondta mindegy, innen meg az összes többi is az.

2021. febr. 7. 17:06
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekem ajánlottak. Azt szedtem. De amúgy barmit lehet. Ha nem jó a verkeped valószínű úgyis másikat javasolnak. Ha meg jó. Akkor mindegy.
2021. febr. 7. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Kifejezett márkát nem ajánlhat!!

Maximum tanácsolhat.

1, nem turkálhat a penztárcádban, hogy márpedig te az xy vitamint szed tizenezrekért.

2, az orvosok leszerződnek néha gyogyszergyartokkal, azért nyomatják azokat a vitaminokat.

3. Ha a vérkép nem jó, nem kellene azt mondania, hogy akkor válts xy vitaminra, hanem szedjél +ba vasat, vagy folsavat, vagy stb-t...

2021. febr. 7. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Magam választottam, megnéztem melyikben milyen mennyiségben vannak az összetevők. Amúgy pont ugyanazt ajánlotta a védőnő is.
2021. febr. 7. 18:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél nekem a védőnő ajánlott kétfélét (Elevit, Gravida), én akkor ezeket is szedtem, mikor melyik volt éppen.

A másodiknál sem a doki, sem a védőnő nem ajánlott semmit, csak a védőnő mondta, hogy majd válasszak magamnak terhesvitamint, amelyik szimpatikus, és ennyi. Plusz receptre kaptam magnéziumot, de nekem nem volt túl szimpatikus ez a gyógyszertári golyós kiszerelés, kérdeztem az orvosomtól, hogy lehet-e helyette mást szedni, mondta, hogy nyugodtan, csak nézzem meg, hogy nagyjából ugyanannyi legyen benne a magnézium.

2021. febr. 7. 22:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyik nőgyógyászom sem tulajdonított jelentőséget a várandósvitaminoknak, nem ajánlottak semmit, még a szedését se említették/kérdezték, egyedül a védőnő kérdezte hogy szedek-e, de amikor felsoroltam, hogy miket szedek multi helyett, akkor nem feszegette többet. Ha a vérvétel hiányt mutat, azt ilyen multikkal nem lehet orvosolni, hanem célzottan kell - akár vényköteles szerekkel - pótolni azt az egy dolgot - ahogy #6 is írja.

Meglep, hogy úgy hallottad, hogy a Gravida a legjobb, mert nemrég volt itt egy ilyen szavaztatós kérdés, hogy melyik vitamin NEM jött be és magasan a Gravida vezetett, sőt ennek a kérdésnek a párja most is ki van emelve a Terhesség kategóriában és ott megnézheted, hogy melyiket szerették a legtöbben. Én úgy tudom, hogy tudományosan a GAL a legjobb, de a tapasztalat a döntő, mert hiába a legjobb valami papíron, ha pl. túl drága vagy más okból nem veszik.

#8: A doki a magnéziummal mondta, hogy jól felszívódó magnéziumot válassz? Mert hiába van egy termékben ugyanannyi, ha más a magnéziumvegyület, akkor eltérő mértékben szívódik fel?

2021. febr. 9. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!