Ha az első szülés császár lett, akkor a második is az lesz? Ki az aki ezt eldönti, dönthet-e erről a kismama?
Annyiszor olvastam már, illetve hallottam is, hogy a kismama dönthet erről, hogy másodszorra bevállalja -e a természetes szülést vagy sem...40+2 hetes kismama vagyok, és nem hagynak választási lehetőséget, muszáj oxival beindítani és természetesnek nekirugaszkodni (azt mondják, ha nem megy zökkenőmentesen, visznek a műtőbe) ...
Az az igazság, hogy számtalanszor mondtam már, hogy császárt szeretnék, de mindig csak ezt a választ kapom, hogy majd meglátjuk...Szeretném, ha mesélnétek nekem, hogy akik hasonló cipőben jártak, náluk hogy történt...azt hittem, van jogom eldönteni, hogy másodszorra hogy szeretnék szülni...Tévedtem volna?
Akkor nem értem, nálam miért nem engedik? Illetve úgy tűnik nekem, hogy mintha nem szeretnének előre nyilatkozni...nem mondanak sem A-t, sem B-t, és emiatt bizonytalanságot érzek, ami nagyon idegesít. Jó lenne tudni, hogy mire számítsak, ehelyett kételyek között hagynak :(
A második válaszadó szülésznőt szeretném megkérdezni, hogy vannak -e ilyen esetben "jogaim"...annyit tudok csupán, hogy oxival indítanak, ha nem indul be a szülés magától (első babánál sem indult be magától)...van-e az a pont, ahol már tényleg "joggal" kérhetem a császárt? Meddig hagynak vajon így vajúdni? ÁÁÁ, nem értem hogy miért pont ebben a kórházban van ez az idióta protokoll...
A jogokról nem tudok nyilatkozni, csak leírom nálam hogy történt.
Első baba nagy súllyal császárral született, rá volt tekeredve a köldökzsinór.
Második is nagy súlyú lett (4,5kg..), már készültünk, hogy valszeg ez is császár lesz. Indítani úgy tudom mindenképp kell előtte, akkor is ha program császár, hogy legyen a babának vajúdás élménye + így jobban beindul a tej.
Végül beindult magától és megszültem rendesen.
Nálam az volt a hozzáállás - az enyém is - hogy megpróbáljuk természetesen, csak akkor lesz műtét, ha nem megy. Szóval nem erőltették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!