Meddig dönthetek arról, hogyan szeretnék szülni?
Kérlek Titeket, hogy ne menjen át a válaszolás miért jobb a császármetszés, miért jobb a hüvelyi szülés kérdésébe, mert nem ez érdekel. Szerintem ez minden nőnek a saját döntése, amit az orvosával, szülésznőjével tárgyaljon meg, mintsem idegenekkel.
Viszont... Ugye a szülés mindenkinél más, nincs két egyforma. Nem zárkózom el teljesen a hüvelyi szülés gondolatától, de pl. hallani olyat, hogy nem hat a fájdalomcsillapító, vagy elhúzódik az egész és az oxitocinos beavatkozás miatt borzalmas fájások vannak hirtelen + órákig.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mikor, hogyan dönthetek arról, hogy ennyi bőven elég volt és inkább császármetszést szeretnék? Mi az a pont, ahonnan már nincs visszaút és muszáj hüvelyi úton szülnöm?
Előre elnézést kérek ,ha a válaszom nem helyes. Akkor javítsátok ki.
Úgy tudom ,hogy az állami kórházakban van olyan protokoll ,hogyha 12 órán belül nem "produkálsz" babát ,akkor automatikusan császár. Ezt mondták nekem még Pesten a Margit kórházban. Ez 5 éve volt mikor a második gyermekemet szültem. ☺️
Én 2x szültem természetes úton.
De őszintén szólva ,én nagyon nem szeretnék császárt ( tervben van a 3.baba)
Én azt gondolom ,hogy kiskapuk vannak. Nagyon is. Ha esetleg nagyon azt szeretnéd ,hogy megcsaszarozzanak. Nekem is lenne.
A doki ,akihez járok magánba , ( Budapest ) ő mondta ,hogy először is kell egy befogadó nyilatkozat ,ha abba a kórházban szeretnék szülni ahol ő dolgozik. De még ekkor sem szülhetnèk nála , ha csak épp nem ő lesz ügyeletben.
Császár : nekem egészségügyi okokból jött fel a téma.
Szakvéleményt kell írnia annak az orvosnak ,aki kezel engem. Hogy nem szülhetek simán ,hüvelyi úton. Ezt kell benyújtani a dokinak. Utána befogadó nyilatkozat ( ha ott szeretnék szülni ) és akkor kapok császárra ( programozott császár ugye ) időpontot.
Bocsi ha kicsit összeszedetlenül írtam 😅 reggel van még....
De van az a pénz.... Ha ezt szeretnéd.
Tudom ,hogy nem erre voltál kíváncsi. És nem ezt szeretnéd megvitatni ,de miért gondolod ,hogy egy nagy hasi műtét jobb lenne ?
Miért félsz tőle kevésbé ,mint egy sima szüléstől ?
Utolsó vagyok.
Lehet ,hogy nem is pontosan arra válaszoltam ami a kérdés volt ? 😅
Meddig dönthetsz úgy...
Én a kislányommal 16 órát vajudtam.
Fogadott orvosom volt.
Hosszú órák teltek el. Oxitocin , később már jött a fájdalom csillapitó ( nagyon is hatott 😅)
Csak nem akartam tágulni. De senkinek a fejében nem fordult meg,hogy csaszarozzanak.
Kérésre sztem nem fognak szülés közben , ha közben minden rendben van ,egyszer csak betolni a műtőben ,hogy hát elfáradt a kismama ,inkább kiszedjük a gyereket.😁 Én legalábbis ilyenről nem hallottam.
Ha nincs komoly baj, a baba már befordult , akkor bizony meg kell szülni. Ha tényleg semmi nem jön közbe.
#12-es, nem császároznak 12 óra után.
Ismerősöm 32 órát vajúdott, könyörgött legalább az oxitocinért, de még azt sem adtak neki, több mint egy napig apuka se mehetett be hozzá, teljesen egyedül szenvedett.
Soha többet nem szeretne állami kórházban "beavatkozásmentesen" szülni.
15-os. Lehetséges ,hogy minden kórházban más a protokoll. Vagy sokat változott minden ,miután én szültem.
Sajnálom. Ez nagyon elszomorító .
Semennyire nem megy a "ki vagyok én", az egyik válaszra írtam, ahogy melyik két hely az esélyes. Mert a válaszoló írta, hogy állami helyen nem választhatok. Mi értelme lett volna megvárni még a 10+ kommentet arról, hogy nem, állami kórházban úgy szülök, ahogy megmondják, miközben tudom, hogy állami helyre a lábunkat be nem tesszük...?
A végeredmény talán ugyanaz, de az oda vezető út közel sem. Nekem fontos, hogy maximálisan jó kezekben legyünk, ne egy éppen odaérő orvos legyen velem, megkapjam a legjobb ellátást és velünk lehessen a férjem is. Számunkra megfelel az, amit a magánkórházak nyújtanak. Te szülj úgy, hogy "Isten akarta", én meg majd teszem úgy, ahogy jónak látom.
A normális válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!