Választanátok így a császárt a helyemben?
Pont hogy segítséget kapnál a vajúdáshoz, stb. Aki nem akarja, hogy megmentsék, azt nem lehet. 🤦
11: az hogy neked konkrétan szülészeti erőszak által lett traumád, nem jelenti azt, hogy másnak is ilyen élménye van.
A horrorsztorikra meg annyit, hogy azért olvasni sokat, mert a jó élményeket nem igazán látjuk meg és inkább a rosszakat írják le.
Az én szülésemnél is mindenki kedves volt, pedig ordítottam is nem keveset 😂
Az osztályon is mindenki tündér volt. A császárosokkal is. És nem magán kórházról beszélünk, meg hálapénzes megoldásokról. Az utóbbi hónapokban szültem, szóval ha akartam volna sem tudtam volna megkenni senkit. (Nem fizettem volna egy petákot sem, akkor sem ha nem törvénytelen.)
Ha van rá lehetőség, fogadj szülésznőt.
A szülésfelkészítő pedig kifejezetten hasznos, engem kifejezetten megnyugtatott, bár végül semmi sem úgy történt, ahogy az előadáson mondták, de ez a covid "hibája" volt
Sürgősségi császárral szültem. Másnap délelőtt kiderült, hog, a szomszéd szobában covidos van, a közös fürdő miatt kontakt vagyok, kaptam egy kupac babaruhát, hogy oldjam meg egyedül, onnantól akkor se jött senki, ha nyomtam a nővérhívót. A katéter miatt még nem tudtam tartani a vizeletem (ez pár napig tartott), a használatra kijelölt mosdó a folyosó közepén volt. (logikus döntés, hogy ugyan a szobát ne hagyjam el, megsem használhatom a szobához tartozó fürdőt, mert lezárták a fertőtlenítés után, és az új kismama használhatta, aki oda került.) jobb híján óránként mentem wcre, hogy ne pisiljek magam alá. Meg is kaptam az egyik alkalommal, hogy hogy fogom ellátni a gyerekem, ha menni is alig tudok... Hát ugyanúgy, ahogy eddig... Segítség nélkül.
Nehogy azt hidd, hogy a császár könnyebb.
Nézd, ez egy elég szubjektív dolog.
Ahogy itt is, általában leírják, hogy a császár milyen borzalmas. Nos, nekem több ismerősöm van, aki pozitívként írja le a császárt, mint aki nem.
Én is inkább azt választanám. Sokan nem veszik figyelembe, hogy egyedi, hogy ki milyen fájdalmat, vagy milyen helyzetet tűr jobban. Én az a fajta vagyok, aki a műtét utáni lábadozást jól tűri. Más meg nem. Ezt neked kell tudni.
Amúgy meg lutri. Ahogy a természetes szülés is: ott is valaki szülés után pár órával már simán mászkál. Más meg ülni alig bír napokig.
De akármelyik is legyen: nem ezen múlik, hogy jó anya leszel-e. Ha császárral nagyobb biztonságban érzed magad, akkor válaszd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!