Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Választanátok így a császárt...

Választanátok így a császárt a helyemben?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt kétszer ismételtek meg egy vizsgálatot rajtam, de nem nőgyógyászati dolog volt. Olyan szinten sokkolt, hogy ordítottak velem, hogy működjek együtt miattam nem sikerül stb. hogy harmadjára magánban altatás alatt csináltattam meg. Tudom, hogy egy tükrözést egy lapon nem lehet említeni a szüléssel, de ez miatt rettegek. Gondoltam a császárra. Nem a fájdalom elkerülése, hanem pszichésen rettegek, hogy mondják mit csináljak és ,,lebénít,, a fájdalom és nem tudom követni az utasításokat. Aztán lesz egy horror élményem megint. Melyik ,,jobb,,? Császár gyors és kiszámítható pszichésen nem viselne meg, utána a fájdalmat meg tűrném vagy természetes ahol fent áll hogy elvesztem a fejem és kapok megint egy sokkot és magamon kívül leszek?

2022. ápr. 7. 23:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
Kétszer volt természetes szülésem, egyszer császár..Lehet lepontozni, de ha vállalnék 4. gyereket egy percig nem gondolkoznék azon, hogy természetesen szűljek. Soha többet! Sokáig tartò nehéz 2 szülesem volt. Egy 3350 grammos és egy 4200 grammos babát szültem természetesen. Szerintem még most sem sikerült feldolgozni a szülés élményét, nekem borzalmas. Szerintem jò lenne ha nem piszkálna senki senkit, hogy kinek mi a jobb vagy mit szeretne, hogy szeretné világra hozni a gyermekét. Mindenkinek szìve joga! Ha ilyen pszihés gát van az emberben az nagyon nem jò..Velem is mindkét szülésnél kiabáltak és tett megjegyzést a szülésnő rám. Többször is. Halálfélelmem volt, hatalmas fájdalmam és még megkaptam azt is, hogy én vagyok a béna és ne adjak ki hangokat, csendben tűrjem stb..Mindezt hanyatt fekve, lekötözött lábbal, oxi indìtással, kézzel méhszáj tágìtással stb..
2022. ápr. 8. 08:22
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. 37 hétben vagyok, itt már nincs idő segítséget kérnem. Szülésfelkészítőre nem megyek, az csak teljesen erősítene a császár felé. Így is sok horror storyt hallgattam végig a term. szüléssel kapcsolatban. Hozzáteszem megértettem mindenkit nincsenek illúzióim, csak nem tudom belőlem mit hoz ki mondjuk egy nagyon elhúzódó vajúdás.
2022. ápr. 8. 08:23
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Pont hogy segítséget kapnál a vajúdáshoz, stb. Aki nem akarja, hogy megmentsék, azt nem lehet. 🤦

11: az hogy neked konkrétan szülészeti erőszak által lett traumád, nem jelenti azt, hogy másnak is ilyen élménye van.

A horrorsztorikra meg annyit, hogy azért olvasni sokat, mert a jó élményeket nem igazán látjuk meg és inkább a rosszakat írják le.

2022. ápr. 8. 08:29
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Úgy tudom, nincs választási lehetőség, minden szülés természetesnek indul (kivéve programozott császár esetében, de az már szinte a terhesség elején kiderül és csak indokolt esetben csinálják). Én kétszer szültem természetes úton, elsőnél komplikáció lépett fel, de megfelelő orvosi beavatkozással minden rendben lett és pozitívan éltem meg. Mindkét esetben láttam a kórházban császáros anyukákat, sokkal rosszabb állapotban voltak, ki voltak szolgáltatva, sokszor jött hozzájuk a nővér és ha vmelyikük vmit nem jól csinált (az elején nem keltettek fel és az sem volt mindegy, milyen mozdulatot mikor, hogyan csinálnak) könnyen leordították a fejüket. Hidd el, nem jobb. Pont az baj, hogy csak horror sztorikat olvasol, holott szerintem sokkal több szép, boldog szülés van. Császárról is lehetne találni bőven horror sztorikat.
2022. ápr. 8. 08:57
 15/19 anonim ***** válasza:
Én március közepén szültem, természetes úton, repedtem és vágtak is. Borzalmas volt az utána következő pár nap és 1-2 hét, ugyanakkor nem csinálnám másképp, tudatosítottam magamban, hogy marhára fog fájni (a mi kórházunkban nincs epidurális érzéstelenítés), így is történt, de már nem is emlékszem a konkrét fájdalomra pedig nem történt régen. Szerintem egy császárból ezerszer nehezebben épülnék fel, idegesítene, hogy nem tudok ugrani a babámhoz, voltak a gátsebem meg a varratok miatt nehézségek így is, de egy hasi műtéttel szerintem nem ért fel. Könnyebb útnak tűnhet, hogy 45perc alatt kiveszik belőled a babát, de az utána következő hetekre is gondolni kell.
2022. ápr. 8. 08:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Na hát akkor jövök én egy jó sztorival. Mindenki kedves volt és én is igyekeztem a helyzethez mérten azt csinálni, amit ajánlottak. A kiálltásra is csak azt mondták, hogy kiabáljak, őket nem zavarja, de az energiám veszem el magamtól. Komplikáció nélkül született meg a második lányom. Az elsőnél volt egy kis gátmetszes, de hamar helyreálltam utána, abszolút nem éltem meg rosszul. Szobatársak sem panaszkodtak a szülésélményükkel kapcsolatban, szóval nem minden második szülés horror.
2022. ápr. 8. 09:11
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én szülésemnél is mindenki kedves volt, pedig ordítottam is nem keveset 😂

Az osztályon is mindenki tündér volt. A császárosokkal is. És nem magán kórházról beszélünk, meg hálapénzes megoldásokról. Az utóbbi hónapokban szültem, szóval ha akartam volna sem tudtam volna megkenni senkit. (Nem fizettem volna egy petákot sem, akkor sem ha nem törvénytelen.)

2022. ápr. 8. 10:57
 18/19 anonim ***** válasza:
66%

Ha van rá lehetőség, fogadj szülésznőt.

A szülésfelkészítő pedig kifejezetten hasznos, engem kifejezetten megnyugtatott, bár végül semmi sem úgy történt, ahogy az előadáson mondták, de ez a covid "hibája" volt

Sürgősségi császárral szültem. Másnap délelőtt kiderült, hog, a szomszéd szobában covidos van, a közös fürdő miatt kontakt vagyok, kaptam egy kupac babaruhát, hogy oldjam meg egyedül, onnantól akkor se jött senki, ha nyomtam a nővérhívót. A katéter miatt még nem tudtam tartani a vizeletem (ez pár napig tartott), a használatra kijelölt mosdó a folyosó közepén volt. (logikus döntés, hogy ugyan a szobát ne hagyjam el, megsem használhatom a szobához tartozó fürdőt, mert lezárták a fertőtlenítés után, és az új kismama használhatta, aki oda került.) jobb híján óránként mentem wcre, hogy ne pisiljek magam alá. Meg is kaptam az egyik alkalommal, hogy hogy fogom ellátni a gyerekem, ha menni is alig tudok... Hát ugyanúgy, ahogy eddig... Segítség nélkül.

Nehogy azt hidd, hogy a császár könnyebb.

2022. ápr. 8. 15:34
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

Nézd, ez egy elég szubjektív dolog.

Ahogy itt is, általában leírják, hogy a császár milyen borzalmas. Nos, nekem több ismerősöm van, aki pozitívként írja le a császárt, mint aki nem.

Én is inkább azt választanám. Sokan nem veszik figyelembe, hogy egyedi, hogy ki milyen fájdalmat, vagy milyen helyzetet tűr jobban. Én az a fajta vagyok, aki a műtét utáni lábadozást jól tűri. Más meg nem. Ezt neked kell tudni.

Amúgy meg lutri. Ahogy a természetes szülés is: ott is valaki szülés után pár órával már simán mászkál. Más meg ülni alig bír napokig.

De akármelyik is legyen: nem ezen múlik, hogy jó anya leszel-e. Ha császárral nagyobb biztonságban érzed magad, akkor válaszd azt.

2022. ápr. 10. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!