Az edzés megkönnyíti a szülést, vagy semmilyen hatással nincs rá?
Figyelt kérdés
A terhességem előtt is súlyzóztam és kardióztam évekig, amit most sem hagyok abba. Amíg szabad, addig edzeni fogok a terhességem alatt, persze azért nem úgy, mint előtte, személyi edző segítségével. Arra lennék kíváncsi, hogy aki izmosabb, edzettebb, a terhesség végéig edz, annak valamennyivel könnyebb lesz a szülés? Örülnék, ha lenne ilyen pozitív hatása is.2022. márc. 8. 15:07
11/14 anonim válasza:
Nekem ez nem jutott eszembe, de 15 éve rendszeresen sportolok, a hasam izmos volt terhesség előtt. A terhességem tünetmentes volt, a szülésem gyors, alig fájdalmas (nem volt szükség érzéstelenítésre). A hasam teljesen visszament.
Hogy a sportolástól-e, ki tudja...de én a terhesség alatt nem mozogtam.
12/14 anonim válasza:
Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy egy normális terhességnél heti 150-300 mozgás ajánlott. Viszont emellett a normális, tápláló étkezés is kell. Utolsó 6 hét cukor és lisztmentes legyen. Emellett az intimtornát ajánlotta. A lényeg szerinte, hogy minél tudatosabbak legyünk, kevesebbet hízzunk (10-12 kg) és ismerjük a testünket. Nagyon sok olyan nővel találkozott, akinek mondhatták, hogy nyomjon, de nem tudta hol kell. Szóval mondhatni tudnunk kell irányítani a testünket. Ez leginkább a lényeg.
13/14 anonim válasza:
Nem számít konkrétan a szülésnél.
14/14 anonim válasza:
12es arra reagálnék, hogy sok nő nem tudja, hogy kell nyomni. Nem biztos, hogy az ő hibájuk. 2x szültem. Az 1. tankönyvi, annyi, hogy gátmetszés volt. A másodiknál, a köldökzsinor a babát tartotta, azért sem "szállt" le a hasam, és rosszul illeszkedett be. Spontán indult, de a tolófájások sem voltak igaziak. Hiába nyomtam semmi nem történt, így császár lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!