Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen szülést megkönnyítő...

Milyen szülést megkönnyítő tornát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Első babámat várom, a 31. hétben járok, és egyik ismerősöm mondta, hogy nagyon megkönnyíti a szülést az, ha valaki előtte rendszeresen tornázik. Sajnos az ismerősőm nem emlékszik se a szerzőre, se a címre, mert már nagyon régen volt, de mindenképp ajánlja, hogy tornázzak és nézzek utána. A problémám csupán az, hogy online nem találok hiteles - orvosok/nőgyógyászok/szülészek által jóváhagyott - edzéstervet, illetve ez lesz az első szülésem, így tapasztalatom sincs. Ingyenes applikációkat néztem eddig, de azok nem voltak túl jók, mindegyik program csupán csak 10 perces volt, plusz nem orvos által javasolt volt. Ezek miatt elhatároztam, hogy most akár előfizetnék/vennék is videót, applikációt, de akár könyvet is, ahol ábrákkal illusztrálják a gyakorlatot. Extra pont lenne, ha légzéstechnikai gyakorlatok lennének benne.

Esetleg aki már szült, és neki bevált az adott edzés/torna, tudna egy címet, szerzőt, vagy linket mondani?

Segítségetek előre is nagyon szépen köszönöm! :)

U.I.: Rólam azt kell tudni, hogy nagyon sokat szoktam mozogni (terhesség előtt még többet), így bármilyen fajta mozgás (akár intenzívebb is) szóba jöhet. Példaként: most hétvégén 26 km-t túráztam a párommal, nem fáradtam tőle ki.

2021. okt. 6. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:
56%
Góg Anikó edzéstervei a 2.3.trimeszterre nagyon jók. Könyve is van a témában (Újra én).
2021. okt. 6. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ha alapból sportos vagy, az segìt. Az utolsò hetekben se hanyagold a sètàt, lèpcsőzèst. Hasazàson meg erőemelèsen kívül folytasd a szokasos edzèsed, amìg bírod.
2021. okt. 6. 19:02
 3/3 anonim ***** válasza:
76%
sétálj,kirándulj,jogázz,táncolj,lépcsőzés
2021. okt. 6. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!