Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mik az előnyök és a hátrányok...

Mik az előnyök és a hátrányok természetes és császáros szülésnél?

Figyelt kérdés
Átlagosan meddig kell a kórházban maradni? Császárnál mennyire rossz a felépülés? Szexelni kb mikortól lehet? Kicsit tudatlan vagyok, de köszönöm szépen a válaszokat.

2022. febr. 23. 09:29
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
72%

Én nem vagyok pánikbeteg, de én is majdnem elájultam az éréstől, hogy nyaktól lefelé nem érzem magam, mintha csak egy fej lennék, szörnyű érzés volt, mondták is hogy tereljem a gondolataim el gyorsan, hánytam is, de adtak valami levegőt vagy mit és utána jobb lett gyorsan. Gondolom adnak, másképp hogy műtenek szerinted meg? Úgy hogy érzed hogy felvágnak?

Van sok eset mikor nem hatott az érzéstelenítő és érezte ahogy felvágják és sikított, azonnal elaltatnak ilyenkor, szerintem akkor esetleg az altatásos jöhet szóba.

Anyukámnak mind a 3 féle volt:

Természetes szülés, altatásos császár, érzéstelenítős császár, ilyen sorrendben a 3 terhességénél, azt mondja ilyen sorrendben is volt az érzés is egyre rosszabb.

2022. febr. 23. 11:07
 22/32 anonim ***** válasza:
40%

A méhproblémák, hólyagproblémák többségét a terhesség okozza, nem a szülés, szóval császárosoknak ugyanúgy lehet ilyen gondjuk is sajnos.

Csm. után is vannak szexuális problémák is, mert azok jó részét a terhesség hozza, nem a szülés.

Plusz átvágnak 13 réteget ott lent, iszonyat fáj, igenis kihat a szexuális életre

Nekem 3 éve volt, mai napig alig tudok normálisan bugyit hordani és nadrágot, hasfalam érzéketlen lent, sokat viszket fáj a hegem főleg frontra. Összenövéseim is vannak ahogy a császáros nők 90!!! %-ának, ami igen komoly teljes testet érintő problémákat tud okozni kezdve a migréntől a térd hátfájásig. Emellett nieche-m is van, ami a belső, méhen levő heg defektusa, régi 4 napos menzesz helyett 9 naposak vannak emiatt..

És ezek a császáros nők többségére jellemzők, nem mindre, de nagyon gyakori. Gyakoribb mint az hogy szülés után tátong utána ott valaki sajnos.

2022. febr. 23. 11:25
 23/32 anonim ***** válasza:
50%

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezekben minden benne van, miért törekedj a császármentességre.

2022. febr. 23. 11:40
 24/32 anonim ***** válasza:
80%
Császározás előnye, hogy életet ment, ha veszélyben vagytok. nem tágulsz, nem vaújdsz és nehezebb a felépülés. Természetes szülés gyorsabban felépülsz, nem fáj a baba ellátásánál ott ahol császároznak.
2022. febr. 23. 11:51
 25/32 anonim ***** válasza:
90%

Én sem vagyok pánikbeteg, de pánikrohamom lett a császár alatt, mert gyakorlatilag le voltam bénulva. Borzasztó érzés volt. Tudtam, hogy az érzéstelenítő miatt van, de akkor is rossz volt. Szerencsére végig beszéltek hozzám, úgy jobb lett.

Én mindig is császár párti voltam, vállalom a lepontozásokat.

Előnye, hogy nem kell órákat, napokat vajúdni kínkeserves fájdalmakat átélve, nem szakadok szét, nem tágulok ki, nem megy tönkre a hüvelyem, nem alakul ki inkontinencia.

Nekem nem volt durva az első felállás sem, simán kibírható.

Simán ültem műtét után pár órával, míg a simán szült szobatársaim egyáltalán nem. Ismerősöm szakadt végbélig, hetekkel a szülés után is alig tudott ülni, sírva ment vécére, a kúpot alig tudta felrakni magának, mert annyira tönkrement mindene.

Egyetlen negatívum jut eszembe, az, hogy borzalmasan fájt utána napokig a fejem.

4. napon mentünk haza, másnap már boltba mentem, vezettem, tettem a dolgom otthon.

Szerintem a baba szempontjából is jobb a császár. Nem lesz oxigénhiányos, nem törik a csontja, nem lesz nyomott a feje. Köszöni szépen a kisifam, makk egészséges nemsokára 2 éves.

2022. febr. 23. 11:51
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
21 köszönöm a választ, ettől tarttotam. Ez esetben gondolom nálam csak az altatasos császár jöhetne szóba ha mindenképpen csaszarral kéne szulnom amit ugye még nem tudok de benne van a pakliban😔
2022. febr. 23. 11:52
 27/32 anonim ***** válasza:
93%

23. A tisztánlátás kedvéért belinkelhetted volna a hüvelyi szüléssel járó anyai sérüléseket, sőt az újszülött sérüléseit is.

Mert a császárral kapcsolatban általad linkelt dolgok nem következnek be törvényszerűen - ugyanúgy, ahogyan a hüvelyi szülést is sokan megússzák probléma nélkül, mások meg szakadnak minden irányban úgy, hogy egy életre megnyomorodnak...

Mindkettőnek megvan a maga kockázata, ezt kéne belátni és nem térítgetni egymást, hogy márpedig a másik mód sz@r.

2022. febr. 23. 11:55
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

20!

Császár esetén spinális érzéstelenítés van, NEM epidurál!

Az epi csak fájdalmat csillapít vajúdás alatt,de az a műtéthez kevés!

2022. febr. 23. 13:16
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan.
2022. febr. 23. 13:18
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
20as nagyon szépen köszönöm!! Első baba, ráadásul a kornyezetemben soha senki nem volt csaszaros így erről fogalmam sincs, ezért kerdeztem 🤗 Köszönöm szépen a segítséged!
2022. febr. 23. 14:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!