Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mik az előnyök és a hátrányok...

Mik az előnyök és a hátrányok természetes és császáros szülésnél?

Figyelt kérdés
Átlagosan meddig kell a kórházban maradni? Császárnál mennyire rossz a felépülés? Szexelni kb mikortól lehet? Kicsit tudatlan vagyok, de köszönöm szépen a válaszokat.

2022. febr. 23. 09:29
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
59%

Császáros előnye: semmi

Hátránya: iszonyatos szenvedés utána nap, nem kapod meg a gyereked csak Isten tudja mikor, jobb esetben 6-8 óra után, én speciel pl 35 óra után láttam először, mert akkor engedték ki a posztoperatív őrzőből. Járni alig tudsz, adott egy hasi műtét, amiből alapvetően hetekig lábadoznál nyugodtan ha nem császár lenne, de itt mehetsz ellátni a gyereket azonnal, semmi időd gyógyulni. Gusztustalanul fogsz kinézni, itt katéter,ott drain cső, vérhigító nyoma tenyérnyi kék foltokkal mindenütt rajtad, Betadin a fél testeden stb, hajat nem nagyon moshatsz ideig, míg sima szülés után rendbe tudod magad szedni pár óra múlva. Fáj a hasad elől,mintha kiesnének a beleid, hátul a hátad a gerincérzéstelenítőtől, és üljél le így szoptatni.. gondolhatod. Megőrültem attól is tényleg, hogy nézek ki. A császárnak a kockázata ráadásul minden téren jóval nagyobb, az anyai halálozás aránya is 4*ese császár alatt a sima szülésének.

Nekem 4 napot kellett császár után bent lenni. Szexelni 6 hét után lehet mind a kettő esetben ha az orvos azt mondja a kontorollon minden oké.

Fájni ugyanúgy fog császár után is valszeg a szex,mert sok méh és hüvelyi probléma nem a szülés miatt van, hanem már maga a terhesség miatt. Illetve nyilván a császáros heged bitang érzéketlen és fájdalmas sokáig, ami ott van lent teljesen tehát nyilván ugyanúgy nem lesz kellemes.

Egyetlen előnye talán az, hogy ott nem vágnak meg nem tágulsz ;)

2022. febr. 23. 09:36
 2/32 anonim ***** válasza:
90%

Először is, a császár nem szabadon választható. Ahhoz nyomós indok kell, hogy úgy szülj.

Nekem mind a kettő volt.

Első természetes szülés volt, gatmetszéssel. Indítastól 7ora volt, mire meglett a fiam. Az a 7 ora brutális volt. De utána kicsit fájt ottlenn, de nem volt vészes. Pedig kívül 4 öltés, belül hímzés lett.

Másnap simán mozogtam a kórházba, mire hazaértem teljesen jól voltam.

Hátrányát nem éreztem.

Második (rá 2 és fél évre) császar lett. Hiába indult természetesnek, nem jött ki a gyerek, császároztak.

Ott a vajudás ugyan ugy megvolt, egyedül a kitolás nem.

Utána 3 hét kellett, hogy ne fájjon a vágás. A sajat gyerekem ellátasa is fájt.

A 2.szülés után méhsüllyedésem is lett.

Szex mind a 2 esetben 6 hétig tilos! (Nekem pl csaszar után a 6 hét is kevés volt, 8 hetet vartunk vele, és fájt akkor is. Természetes után nem fájt 6 hét után.

De ezt csak én ereztem igy, valaki pedig a csaszarra esküszik.

2022. febr. 23. 09:37
 3/32 anonim ***** válasza:
65%

Nekem mind a kettő volt.

Első természetes, este 21 körül mentünk be, éjfélkor már megvolt a gyerek, minden oké volt, hajnal 2-kor már törökülésben szoptattam az ágyon, aztán összeszedtem magam és reggelre már azt sem vettem észre, hogy szültem kb. Kaptam 2 császáros szobatársat reggelre, azok meg ott botladoztak meg sóhajtoztak, nem is értettem mit vannak úgy oda.

Második nekem is császár lett mert nem fordult be a gyerek a 39. héten sem, na hát akkor értettem meg mi bajuk volt. Nem gondoltam, hogy ilyen fájdalom létezik a világon és hogy túl lehet élni ilyen fájdalmat, többször hittem a műtét utáni 24 órában, hogy meg fogok halni, néha komolyan azt is már jobb opciónak láttam. Legalább egy hónap kellett mire igazán jobban lettem, szörnyen megviselt.

A sima után már letelt a 6 hét és kb azonnal szexeltünk, jó is volt. A császár után 3 hónapig nem mertem szexelni, egyszerűen rettegtem, hogy a lenti részeimet használni kelljen, aztán elkezdtük, kb 2-3 hónapig fájt és rossz volt utána jött helyre.

Inkább szülnék 10-et sorozatban természetes úton mint még egy császár.

2022. febr. 23. 09:44
 4/32 anonim ***** válasza:
15%
Én Magyarországon nem szülnék császárral, csak ha feltétlen muszáj. Főleg most, amilyen állapotok vannak. Húsevő baktérium a francnak sem hiányzik.
2022. febr. 23. 09:45
 5/32 anonim ***** válasza:
95%
Hát előző, máshol se biztos, én Angliában szültem 3 gyereket, ne is beszéljünk róla, no comment az egész. Akkor mehettem be, mikor már a gyereknek kint lógott a feje kb, és pár óra múlva mehettünk haza, úgy, hogy a lábamon alig álltam, aztán a gyerekekkel is gond volt mehettünk vissza a kórházba stb, semmivel sem jobb máshol sem szerintem mint Magyarországon, szültek ott barátnőim, tesóim, elmondások alapján jobb mint itt.
2022. febr. 23. 09:47
 6/32 anonim ***** válasza:
85%
Általában császáros tovàbb bennarad 1-2 nappal. A heg miatt nehezebb a csecsemőgondozás.
2022. febr. 23. 09:50
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a szülés kiszámíthatatlan és csilliárd féle lefolyása létezik, ami nyilván csilliárd féle beavatkozást igényel, ezért nem lehet megmondani, hogy a te szülésednél mi lenne a pro és a kontra, hiszen lehet hogy ami az Erzsinek így volt, az neked úgy lesz. A gyerek szempontjából tök mindegy a szülés módja, nyilván törekedni érdemes az ő biztonságára is.
2022. febr. 23. 09:53
 8/32 anonim ***** válasza:
79%

Sürgősségi császáros voltam

Előnyei: még nem látom. Esetleg annyi, hogy lent érintetlen maradsz (van akinek számít)

Hátrányai: (nekem) nincs aranyóra. Nem lehetett ott a férjem. Kiszolgáltatott voltam. Nehezebb a felépülés. Nem foghattam meg egyből a lányom. Elvesznek az első közös órák.

Kb ennyi

2022. febr. 23. 10:09
 9/32 anonim ***** válasza:
83%

8-as, miért függne a császártól az aranyóra? Vagy csak a sürgősségi császárra értetted?

Konkrétan tudok olyan esetről, hogy programozott császár után volt aranyóra 2017-ben egy vidéki kórházban. Tehát elvi akadálya nincs.

2022. febr. 23. 10:16
 10/32 anonim ***** válasza:
76%

Indokolt császárnál mondjuk határozottan előny, hogy anya és baba is egészségesen (esetleg élve?) jön ki az egész műveletből, ami ellenkező esetben nem így lehetett volna.

Természetes szülésnél a bizonytalanság, hogy meddig tart még a szenvedés, mert bizony egy vajúdás nem jó buli, aztán van, aki 20+ órákig küzd, mire végre sikerül a babát kitolnia magából.

Amúgy én csak természetes úton szültem, nincs összehasonlítási alapom, de voltak császáros szobatársaim, hozzájuk képest lehet, hogy a vajúdás meg maga a szülés nekem tovább tartott, viszont amint kijött a gyerek, én már tökéletesen jól voltam, csak egy kicsit fáradt talán, ők meg felülni is alig tudtak, nemhogy a gyereket ellátni segítség nélkül. Én folyamatosan együtt voltam a babámmal, nekik pár óránként hozták szopizni, ez szerintem határozott előnye volt a természetes szülésnek és igenis hátránya a császárnak. Az ő szexuális életükről nem tudok, viszont az enyém a 6 hetes kontroll után egyből visszatért a normális kerékvágásba, érzésre/látványra nem változott a lenti régió semmit, és igazából olyan minden, mintha soha nem is szültem volna (leszámítva a 3 gyereket, akiktől már lassan ősz hajszálaim lesznek :D :D :D).

2022. febr. 23. 10:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!