Mik az előnyök és a hátrányok természetes és császáros szülésnél?
Kettő császárom volt, az egyik sürgősségi, a másik programozott, így én csak ezekről tudok nyilatkozni.
Tudtam mire számítsak. Volt már előtte hasi műtétem. Tudtam, hogy ez nem a könnyebbik út, tudtam, hogy utána fáj, de felkészültem.
A sürgősséginél sem volt semmi probléma, annyi, hogy akkor nem volt aranyóra, de amint észhez tértem az altatásból, megkaptam a babát és onnantól velem volt, csak fürdetni vitték el.
A programozottnál minden tökéletes volt. A férjem megkapta a babát ahogy kiemelték. Volt aranyóránk, 2 órát együtt voltunk hárman.
Én minden gond nélkül elláttam őket. Persze fájt, de hát ez van, aki azt hiszi, hogy nem fáj, az h*lye, már bocsánat! De egy hét után már semmi bajom nem volt!
Tejem is megindult a 3. napon mind a kettő után.
Nem kellett tovább a kórházban maradni! Ugyan úgy 3 nap, mint a természetes szülésnél!
Szexelni a szülés utáni kontroll utántól lehet, ha az orvos mindent rendben talál. Talán ez még előny, hogy szexnél ott lent nem fáj semmi😁
Nekem összességében nagyon pozitív élmény volt.
9es igen ez csak a saját tapasztalat volt
Tudom h a legtöbb esetben van aranyóra és szőrkontakt apával
Nekünk nem jött össze, mert lélegeztetőre került a kislányom
Mindkettő volt nekem is.
Embere válogatja hogyan hat ki ez a testre. Van akinek gyorsan helyre áll minden, van aki sokáig szenved - mindkét szülés fajtára gondolva.
Természetes szülés:
3 nap volt a kórház. Nehéz volt a szülésem, hosszú volt, gátmetszés, kikönyökölés.
Előny: 2 hét után rendben voltam, a hasam helyre állt.
Hátrány: 2 hétig nem tudtam ülni, lett egy bizonyos fokú méhsüllyedésem. Szex egy darabig nem volt jó a gátmetszés miatt.
Császár:
Szintén 3 nap volt a kórház.
Előny: nincs az a fél napnyi szenvedés szülés közben, tudod hogy mi fog történni veled (nem fogsz szakadni, nem fog elakadni a baba útközben, stb)
Hátrány: egy darab hús leszel a pulton. Kiszolgáltatottan fekszel egy műtő asztalon, beléd nyomnak mindent, átvágnak mindent és várnod kell, hogy a karodban tarthasd a babád, akit nem is látsz, mert nem emelheted a fejed.
A felépülés nekem fél évig tartott.
Nekem mindegyik szülés okozott valami traumát, bárhogyan is szül a nő, tudatosan fel kell készülni lélekben, mert egy életre kárt tud okozni. Tudni kell a jogokat, hogy mivel érheted el, hogy jó élmény legyen és meg kell próbálni efelé haladni - már ha együttműködőek az orvosok. A szülésznők többsége általában az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!