Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mik az előnyök és a hátrányok...

Mik az előnyök és a hátrányok természetes és császáros szülésnél?

Figyelt kérdés
Átlagosan meddig kell a kórházban maradni? Császárnál mennyire rossz a felépülés? Szexelni kb mikortól lehet? Kicsit tudatlan vagyok, de köszönöm szépen a válaszokat.

2022. febr. 23. 09:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
89%
Ez a kérdés engem is érdekelne. Évekkel ezelőtt én kis naiv is úgy gondoltam én császárt akarok mert az sokkal jobb, nem szabdalnak szét odalent, nem fáj stb de ma már tudom hogy francokat nem. Bár ugye vannak a trendi mamik mint pl berki mazsika aki császár után 4 nappal már szoptatós melltartot vasarolgatott a plázában és ideoda mászkált mint akinek a világon semmi baja🤷‍♀️ Most vagyok a 32. Héten, holnap kezdem a 33. Hetet, felmerult már nálam is a császár mert a faros babam szépen megtrefalt és most fordult rossz iranyba illetve meretileg is nagy, feje, hasa, szóval még nem lehetek nyugodt hogy nem lesz csaszarom de igyekszem elkerulni.
2022. febr. 23. 10:21
 12/32 anonim ***** válasza:
85%

Kettő császárom volt, az egyik sürgősségi, a másik programozott, így én csak ezekről tudok nyilatkozni.

Tudtam mire számítsak. Volt már előtte hasi műtétem. Tudtam, hogy ez nem a könnyebbik út, tudtam, hogy utána fáj, de felkészültem.

A sürgősséginél sem volt semmi probléma, annyi, hogy akkor nem volt aranyóra, de amint észhez tértem az altatásból, megkaptam a babát és onnantól velem volt, csak fürdetni vitték el.

A programozottnál minden tökéletes volt. A férjem megkapta a babát ahogy kiemelték. Volt aranyóránk, 2 órát együtt voltunk hárman.

Én minden gond nélkül elláttam őket. Persze fájt, de hát ez van, aki azt hiszi, hogy nem fáj, az h*lye, már bocsánat! De egy hét után már semmi bajom nem volt!

Tejem is megindult a 3. napon mind a kettő után.

Nem kellett tovább a kórházban maradni! Ugyan úgy 3 nap, mint a természetes szülésnél!

Szexelni a szülés utáni kontroll utántól lehet, ha az orvos mindent rendben talál. Talán ez még előny, hogy szexnél ott lent nem fáj semmi😁

Nekem összességében nagyon pozitív élmény volt.

2022. febr. 23. 10:36
 13/32 Senior Séf ***** válasza:
43%
Szépen leírtátok a dolgokat az anya oldaláról. A baba szemszögéből viszont senki sem vizsgálta meg a kérdést. Pl mi van az immunrendszerével? Mekkora hátránnyal indul császáros szülés esetén?
2022. febr. 23. 10:48
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annyi féle variáns van, hogy nem lehet azt mondani, hogy biztosan ez vagy az jobb. Nekem természetes szülés után aranyerem lett, és gátmetszés is volt, nekem feküdni is fájt, és nem csak a picsogó kislány módon, hanem belekönnyeztem sokszor és egy hétig inkább szedtem fájdalom csillapítókat. Utána ülni meg kakilni is gyötrelem volt még hetekig. 3 hónap után viszont így mintha mi sem történt volna, tehát rendbe jöttem, de ott a kórházban a császáros szobatársam speciál jobban tudott mozogni, mint én. Úgyhogy ezt tényleg nem lehet előre tudni.
2022. febr. 23. 10:49
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem császárom volt és aranyerem lett a terhesség után..az miért lehet?
2022. febr. 23. 10:52
 16/32 anonim ***** válasza:
86%

9es igen ez csak a saját tapasztalat volt

Tudom h a legtöbb esetben van aranyóra és szőrkontakt apával

Nekünk nem jött össze, mert lélegeztetőre került a kislányom

2022. febr. 23. 10:53
 17/32 anonim ***** válasza:
26%
Igen, gyerek szempontjából sem jó a császár, nyilván nem véletlenül csinálta a természet úgy a szülést, ahogy.. ez van.
2022. febr. 23. 10:54
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő volt nekem is.

Embere válogatja hogyan hat ki ez a testre. Van akinek gyorsan helyre áll minden, van aki sokáig szenved - mindkét szülés fajtára gondolva.

Természetes szülés:

3 nap volt a kórház. Nehéz volt a szülésem, hosszú volt, gátmetszés, kikönyökölés.

Előny: 2 hét után rendben voltam, a hasam helyre állt.

Hátrány: 2 hétig nem tudtam ülni, lett egy bizonyos fokú méhsüllyedésem. Szex egy darabig nem volt jó a gátmetszés miatt.

Császár:

Szintén 3 nap volt a kórház.

Előny: nincs az a fél napnyi szenvedés szülés közben, tudod hogy mi fog történni veled (nem fogsz szakadni, nem fog elakadni a baba útközben, stb)

Hátrány: egy darab hús leszel a pulton. Kiszolgáltatottan fekszel egy műtő asztalon, beléd nyomnak mindent, átvágnak mindent és várnod kell, hogy a karodban tarthasd a babád, akit nem is látsz, mert nem emelheted a fejed.

A felépülés nekem fél évig tartott.

Nekem mindegyik szülés okozott valami traumát, bárhogyan is szül a nő, tudatosan fel kell készülni lélekben, mert egy életre kárt tud okozni. Tudni kell a jogokat, hogy mivel érheted el, hogy jó élmény legyen és meg kell próbálni efelé haladni - már ha együttműködőek az orvosok. A szülésznők többsége általában az.

2022. febr. 23. 10:55
 19/32 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy valóban ahány szülés annyi élmény és vegkimenetel, valaki meg sem érzi a császárt, másnak iszonyatos, ez terhesseg nélkül is valós mondjuk van akinek évi 2x fáj a feje más meg belepusztul a napi fejgorcsbe, nem vagyunk egyformak, nem lehet szerintem relevans választ adni. A baba szemponjabol nyilván a császár rossz de ha életmentő és muszáj, nem csak "trend" az oka akkor igenis abba kell beletorodni.
2022. febr. 23. 10:56
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy bocsánat hogy belekerdezek más postjaba, annyit szeretnék kérdezni hogy, császár esetén kötelezően adnak epit? Ugyanis én panikbeteg vagyok és ha nekem epit adnak és lezsibbadok derektol lefelé az biztosisten hogy panikrohamot kapok, ezért sem szeretnék kérni természetes szülés eseten sem.
2022. febr. 23. 11:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!