Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés tényleg olyan kataszt...

A szülés tényleg olyan katasztrofális fájdalommal jár, mint azt sokan állítják?

Figyelt kérdés
Leendő anya vagyok, és nagyon érdekelne, hogy mit él át egy nő szülés közben. Engem halálra rémisztettek kisgyerekes ismerőseim, az meg még brutálisabb, amiket olvasok róla. Szétszakadt a hüvelyük, meg ilyenek... Gondolom, nem lehet szavakba önteni a szülés érzését, de aki már tapasztalta, kérem írjon! Jó és rossz élményre egyaránt kíváncsi vagyok.

2022. febr. 8. 14:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Engem is annyira beparáztattak, hogy rettegtem a szüléstől, a gondolatától is rosszul voltam. Ezért szültem császárral.
2022. febr. 8. 15:05
 12/35 anonim ***** válasza:
83%

Nekem elég frissek még az emlékek, csak 10 napja szültem.

20 órás volt a vajúdás, és közben egy picit sem tudtam pihenni (nyilván). A fájdalom itt még elviselhető volt. A várakozás engem sokkal jobban kikészített. Mire a kitolási szakaszhoz értünk, addigra már fájásgyengeség lett, így kaptam oxitocint. Utána már sokkal intenzívebb lett a fájás, de az nem tartott sokáig, fél órán belül kibújt a babuci.

Én nagyon féltem a szüléstől, de így visszatekintve szerintem az a legjobb, ha nem olvasol róla túl sokat. Csak rágörcsölsz feleslegesen.

2022. febr. 8. 15:07
 13/35 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

#11: ezen én is gondolkodtam. De hogy csináltad? Elvileg nyomós ok vagy rendellenesség kell hozzá, hogy császározzanak, nem?

2022. febr. 8. 15:09
 14/35 anonim ***** válasza:
86%
Mindenkinek más. Youtube -on sok szüléses videó van. Van, aki üvöltve épp belehal szinte, más meg mosolyog kitolás közben és nyúl le a babájáért. Ugyanaz a folyamat, más megélés. A tiéd sem lesz olyan, mint amiket itt olvasol, az a tiéd lesz.
2022. febr. 8. 15:09
 15/35 anonim ***** válasza:
67%
Még annyit hozzáfűznék, hogy ne olvass rémtörténeteket! Természetes, hogy félsz, szerintem minden terhes nő fél egy kicsit. Ne idegeskedj! Arra gondolj, hogy túl leszel rajta, és a picikéd kárpótol minden kellemetlenségért!
2022. febr. 8. 15:11
 16/35 anonim ***** válasza:

Ha gondolod, nézz meg párat: [link]

(Lehet, hogy az életkorod igazolni kell hozzá. De nem kell annyira félni, nem mind olyan, mint egy disznóvágás, vannak nagyon szép szülések.)

2022. febr. 8. 15:13
 17/35 anonim ***** válasza:
72%

Az első szülésem indított volt, oxit is kaptam amitől igen, brutálisan fájt, de nem voltam magamnál csak már a kitolásnál és nem is emlékszem a durva részre. Vágni nem kellett, szakadni nem szakadt semmi, szebb volt mint új korában. Pozitívan éltem meg a szülést, szép emlék maradt.

A második szülésem spontán indult, nagyon kedves, baráti kis fájásokkal, kb mint egy rosszabb napon a mensi fájdalom és ez X percenként, a végén sem volt elviselhetetlenül erős, simán mosolyogtam 5 perccel azelőtt, hogy kibújt a babám. Szintén nem lett sérülésem, gyors is volt, igazi álomszülésnek mondható. Ilyen is van, neked is hasonlót kívánok.

2022. febr. 8. 15:15
 18/35 anonim ***** válasza:
Akármilyen szörnyű is volt, úgy vagyok vele, ha sikerül újra a baba, akkor őt is természetes úton szeretném szülni. A császártól sokkal jobban félek. (10-es válaszoló)
2022. febr. 8. 15:17
 19/35 anonim ***** válasza:
46%
Tényleg
2022. febr. 8. 15:18
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is oxyval gyorsították a szülést. Az olyan fájdalom, amit el sem tudtam képzelni korábban. Soha többet nem is akarom. A legközelebbi szülésemnél ha azzal jönnek, megmondom, hogy kösse be magának, engem hagyjon ki ebből. A kitolás megváltás volt. Nem szakadtam, repedtem, nem kellett vágni sem.
2022. febr. 8. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!