Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet enni, inni vajúdás alatt?

Lehet enni, inni vajúdás alatt?

Figyelt kérdés

Vagy nem minden kórházban?

Majd csak 2 hét múlva megyek a védőnőhöz, de addig is érdekel, hogy 2021-ben hogyan szokás a kórházakban :)

Azt tudom h 10 évvel ezelőtt nem lehetett mindenhol, de manapság mi a szokás?

A szakértők feltétlen ajánlják az evés-ivást vajúdás alatt, de nem tudom h a kórházak hogyan állnak a dologhoz.

10 évvel ezelőtti kérdéseknél írták h még inni sem engedték a kismamákat.

(Enni nem hiszem h akarnék, nagyobb bajom is lesz annál :D de a kórházi táska szempontjából érdekelne h pakoljak-e ehetőt)

2021. dec. 30. 17:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak szőlőcukrot ehettem. Pedig már vattát köptem a szomjúságtól. Most szültem decemberben.
2021. dec. 30. 18:57
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk lehetett enni és inni, de őszintén szólva úgy voltam vele mint az egyik korábbi válaszoló, hogy nem igazán maradt bennem semmi. Még a cukros lötty oké, esetleg kis csoki, de elképzelesem sincs hogy ki az aki képes mondjuk egy szendvicset elfogyasztani :-D max nagyon a legelején, de akkor még az ember inkább otthon van...
2021. dec. 30. 19:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
kórház és orvos,szülésznő függő. legtöbb esetbe víz és szőlőcukor, lehet inni és enni is, míg vajúdsz.
2021. dec. 30. 20:13
 14/22 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk lehetett volna, de éhes nem voltam, inni is inkább a szájszárazság miatt ittam. Utána viszont hoztak két vajas pirítóst egy kancsó oviteával...leírhatatlanul jól esett.
2021. dec. 30. 20:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Pécsen víz és szőlőcukor a megengedett.
2021. dec. 30. 20:47
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen, ahogy írják víz és szőlőcukor.

De! Volt kismama, akinek elhúzódott a vajúdása és nagypizzát rendelt magának a szülőszobára.

Második babámmal kórházba kerültem szülés előtt másfél nappal. Így ott vajúdtam. Mivel senki nem tudta, hogy vajúdok, ezért ettem és ittam. De nem emlékszem, hogy nagy kedvem lett volna hozzá.

Mindkét szülés után Mekis kaját ettem és az ott kapott finom teát ittam.

2021. dec. 30. 21:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Szintén szőlőcukor és víz volt megengedett nálunk is Zalaegerszegen.

Nekem azt mondta a szülésznő, ennek az az oka, ha valami miatt mégis császár lenne a vége, akkor azért mégse tele hassal menjünk egy műtétre. De szülés után egyből mondta, hogy egyek nyugodtan bármit. Nem mintha ez lett volna az első gondolatom :D

2021. dec. 30. 22:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ehettem-ihattam, pèterfy.
2021. dec. 30. 22:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én bent feküdtem már néhány napja terminus túllépés miatt. Vasárnap este (40+6) mondták hogy 8 után már ne egyek ne igyak semmit mert szülés indítást terveznek. Végül hajnalban magától megindult, délutánra meg is lett. Vajúdás alatt nem ehettem és ihattam semmit sem, helyette adtak 1 tasak infúziót. Mikor kérdezte az orvos a szülésznőt hogy meg volt e már a 2 tasak hogy ki ne száradjak szemrebbenés nélkül azt hazudta hogy igen. 17-18 óra körül kerültem fel a szobába akkor már ittam egy keveset, de rendes vacsorát csak éjfél körül engedték hogy egyek, amikor már több mint egy napja nem ettem. Volt egy császáros anyuka aki velem együtt szült és ő is bent feküdt már napokkal előtte, ő még később tudott csak enni mert senki nem segített neki kikelni az ágyból.
2021. dec. 31. 09:23
 20/22 anonim válasza:
100%

Én ihattam vizet, pontosabban a férjem itatott a szülőágyon. Enni nem ehettem, a szülésznő és a főnővér lenézően csak annyit mondtak amikor felvették az adataimat, hogy "Miért nem evett amikor otthon volt?" Nem tehettem róla, hogy amikor leültem volna vacsorázni, akkor kezdett el szivágorni a magzatvízem :(

Egyébként Heves megyében, Egerben szültem,ott ez volt a protokoll :(

2021. dec. 31. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!