Mitől függ, hogy maga az adott szülés(vajúdás) milyen hosszúra sikeredik?
Sajnos nem tudja senki. Vannak körülmények, amik nehezíthetik, és vannak amik könnyebbé teszik, de ezek sem befolyásolhatóak. Ha lenne rá valami hatásos módszer, mindenki úgy csinálná.
Ha a gyerek nem megfelelően van behelyezkedve a szülőcsatornába, akkor az megnehezíti a dolgot (így volt a második szülésem 31 óra).
Viszont van olyan, hogy az ember észrevétlenül kitágul, és amikor megindul a szülés nem több az egész 2 óránál (3 gyereknél így volt).
Háromszor szültem és mindegyik szülésem más volt, és még az sem volt szabályszerű, hogy az első után a második már gyorsabb. Nekem 3x olyan hosszú volt.
Függ genetikától, attól is hányadik gyerek, milyen(ek) volt(ak) az előző szülés(ek).
De van szerintem jó nagy részt lelki oldala is. Mennyire van kész a kismama, mennyire támogató és nyugodt a környezet. A stressz pl lassítja a dolgokat
Nagyon sok függ a környezettől is.
A WHO-nak van egy listája 12 tényezővel, ami hátráltatja a szülés gyors, akadálytalan haladását. Ilyen például a kimerültség, a megalázottság, kiszáradás, hideg stb.
Az első szülésem alatt vajúdás közben ékelődött be a feje a csatornába. Piszkosul fájt, ah összes többi fájdalom lóf@sz volt mellette.
A második gyerek már terhesség alatt jól volt, de emiatt brutál fájt a keresztcsontom is, vagyis olyan érzés volt.
Az első gyerekemmel 24 órát vajúdtam, másodikkal csak 6t. De a 24 órás alatt sokkal többet szenvedtem, megalázva éreztem magam meg nem engedték be valami ellenőrzés miatt a férjem. Egyedül voltam 12 órán át. A második gyerekkel már tudtam mikor menjek be, így épp kitolás előtt érkeztünk és nagyon hamar ki is bújt a baba onnantól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!