Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ, hogy maga az...

Mitől függ, hogy maga az adott szülés(vajúdás) milyen hosszúra sikeredik?

Figyelt kérdés
Most itt nem olyan válaszokat várok, hogy genetika, mert valakinek az egyik szülése 2 nap, a másik meg pár óra. Tudja valaki a pontos okát? Hozzá állás kérdése? Vannak itt szakik?
2021. dec. 7. 07:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem tudja senki. Vannak körülmények, amik nehezíthetik, és vannak amik könnyebbé teszik, de ezek sem befolyásolhatóak. Ha lenne rá valami hatásos módszer, mindenki úgy csinálná.

Ha a gyerek nem megfelelően van behelyezkedve a szülőcsatornába, akkor az megnehezíti a dolgot (így volt a második szülésem 31 óra).

Viszont van olyan, hogy az ember észrevétlenül kitágul, és amikor megindul a szülés nem több az egész 2 óránál (3 gyereknél így volt).

Háromszor szültem és mindegyik szülésem más volt, és még az sem volt szabályszerű, hogy az első után a második már gyorsabb. Nekem 3x olyan hosszú volt.

2021. dec. 7. 07:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Függ genetikától, attól is hányadik gyerek, milyen(ek) volt(ak) az előző szülés(ek).

De van szerintem jó nagy részt lelki oldala is. Mennyire van kész a kismama, mennyire támogató és nyugodt a környezet. A stressz pl lassítja a dolgokat

2021. dec. 7. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok függ a környezettől is.

A WHO-nak van egy listája 12 tényezővel, ami hátráltatja a szülés gyors, akadálytalan haladását. Ilyen például a kimerültség, a megalázottság, kiszáradás, hideg stb.

2021. dec. 7. 08:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első szülésem alatt vajúdás közben ékelődött be a feje a csatornába. Piszkosul fájt, ah összes többi fájdalom lóf@sz volt mellette.

A második gyerek már terhesség alatt jól volt, de emiatt brutál fájt a keresztcsontom is, vagyis olyan érzés volt.

Az első gyerekemmel 24 órát vajúdtam, másodikkal csak 6t. De a 24 órás alatt sokkal többet szenvedtem, megalázva éreztem magam meg nem engedték be valami ellenőrzés miatt a férjem. Egyedül voltam 12 órán át. A második gyerekkel már tudtam mikor menjek be, így épp kitolás előtt érkeztünk és nagyon hamar ki is bújt a baba onnantól.

2021. dec. 7. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Genetikátol függ, meg sok minden mástól is,amit itt a válaszolok felsoroltak. pl:.hányadik baba,csipő szélessége,baba születési méretei, tested könnyen vagy nehezen tágul,meg mennyit mozogtál terhesség alatt.
2021. dec. 7. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!