A kórházban szülés előtt, közbe, és utána milyen ruhában kell lenni?
Videokba mindig azt látom hogy szüléskor kb semmi nincs rajtuk, csak vmi vékony nagy rongy ami szinte leesik róluk... Van idő ilyet át venni vagy már szülés előtt is háló ruhában vannak? Akkor csak az van rajtuk és se bugyi se melltarto?
Miután meg van a baba, bent a szobában is lenge ruhában kell lenni meg köntös? Egymás előtt szoptatnak? És ha valakinek nem megy akkor látja a másik 2-3 anyuka is és az nem rossz érzés? (pl én szégyenlős vagyok)
Most csak ez a ruhás témán gondolkoztam, amúgy érdekel sok minden, nem csam ez 😅😅
Szülőszobán csak hálóing lehet rajtad. Se bugyi se melltartó.
Alul szabadnak kell ugye lenned mert vizsgálgatnak, felül meg mikor kibújik a baba egyből mellre rakják. Hidd el, olyan fájdalmaid lesznek, ha anyaszült meztelenül lennél ott sem érdekelne.
Utána zuhanyzás, majd osztályra kerülés.
Osztályon abba vagy amibe akarsz. Én szoptazos trikó rövidnadrágba voltam mind2x. Igen, egymás elött szoptatnak, de hidd el, kb mindenmi le fogja szarni a melleidet, mert a saját babájával lesz elfoglalva.
Mikor bementem, s megállapította a doki hogy szülni fogok, felküldtek a szülőszobába. Ott jött a nővérke,hozott egy kórházi hálóinget,s azt kellett felvennem, alóla bugyit,melltartót le kellett venni.
Abban voltam végig, szülés alatt is, utána is. Osztályon 2 ágyas szobába kerültem, mindenkin csak hálóing volt,alatta bugyi-betét.
Ott senkit semmi nem érdekel! Mindenki örül hogy megszült,s várja hogy mehessen haza! Engem se érdekel ki-mit lát, örültem hogy vagyok :D
Két különböző kórházban szültem és minden esetben a nővérke mondta hogy mikor hogy öltözzek át.
Általában hálóingben/toppan kezdi a kismama bugyi nélkül, aztán idővel lekerül minden vagy felhajtják a nyakadba a ruhát, hogy szabaddá váljon a mellkas a babának.
Utána pedig amikor mindennek vége, általában megkérdezik hogy merre van a kórházi táskád és nyugodtan öltözz át, úgy visznek át a szobába, ahol a 3 napot töltöd.
Ha császároznak, akkor addig a szülési köpenyben maradsz, amíg nincs talpra állítás. Azután szintén a szobai elhelyezés előtt át kell öltözni, hogy ne véres ruhában legyél.
Melltartó lehet, rajtam legalábbis mindkétszer volt sportmelltartó.
Valahol kórházi hálóinget adnak, valahol sajátot kérnek. Alul semmi, hogy könnyen tudjanak vizsgálni.
Vannak nők akik teljesen meztelenre vetkőznek mert általában az erős fájások miatt meleguk van, vagy zavarja a ruha őket vagy kádban is vajudnak stb. Egyéni döntés.
Nekem mindkétszer iszonyatosan melegem volt a fájdalomtól (szeptemberi és decemberi szülés), így elsőre csak sportmelltartó volt rajtam másodiknál nem tudtam levenni úgy mert be volt kötve infúzió meg nst is volt rajtam úgyhogy maradt a hálóing.
Az osztályon először hálóing volt, ha kimentem a folyosóra köntössel.
Másodiknal nekem kényelmesebb volt lenge térdmelegítő nadrág sima laza poloval
Nálunk saját hálóing kellett a szüléshez. Értelemszerűen nem kell alá bugyi, hiszen vizsgálnak, meg nyilván szülésnél sem túl praktikus dolog :D
Melltartó lehet, bár sok értelme nincs. Nálunk a kádban vajúdáshoz kérték, hogy vigyünk, hogy mégse legyen a kismama teljesen pucér.
Nekem végül császár lett, oda meztelenül toltak be, lepedővel takarva.
Szülés után 6 órával keltettek fel, akkor mentem zuhanyozni, utána hálóingben voltam. Volt nálam szoptatós trikó, meg cicanadrág is, de a császár miatt a hálóing kényelmesebb volt. Meg aztán volt némi gondom a vizelet visszatartással is az első 2 napon a katéter miatt, bőven elég volt a bugyipelenkát leimádkozni magamról, nem még nadrággal is szenvedni.
Ketten voltunk a szobában, pont nem érdekelt a szégyenlősségem, pedig alapvetően nem mutogatom magam, még itthon sem mászkálok meztelenül. Ott nem számított, ha a babám éhes volt, mellre tettem. Ha jöttek vizitre, és épp szoptattam, hát ez van. Gyermekágyasoknál talán nem meglepő ilyennel találkozni.
Covid idején nincs össznépi bratyizás az osztályon, a szobatársamon kívül nem is láttam más kismamát, nem tudom, ki miben volt. Nem is érdekelt.
Az osztályon egyedül annyit kértek, bármiben vagyunk, ők nem szeretnének kilógó fenekeket nézegetni. Takarja a hálóing, vagy legalább köntös, ha felkelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!