Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Engedik a kórházban, hogy...

Engedik a kórházban, hogy saját ruhában szüljön a kismama?

Figyelt kérdés

Elég eltérő válaszokat láttam; „nem szeretik a kórházi alkalmazottak, ha valaki sajátot visz”, „nem engedik”, de valahol viszont „nem is adnak kórházit”. Nekem is eltérőek a tapasztalataim (nem szülésnél), valahol nem engedték, hogy a sajátom legyen rajtam, valahol meg örültek, hogy vittem, mert nem volt az osztályon tiszta….

Mohácson fogok szülni; valakinek van tapasztalata, hogy ott szabad-e? Én ragaszkodnék a sajáthoz.

2015. márc. 16. 13:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Kérdezd meg a kórházban a szülésfelkészítőn, vagy az orvosodtól, vagy a szülésznődtől. Kórházanként változik.
2015. márc. 16. 14:02
 2/15 A kérdező kommentje:

Nyilván majd megkérdezem ott is, de attól még miért ne lehetne interneten is érdeklődni a tapasztalatokról?! Amíg várok a következő kontrollra, tudakozódhatok, nem?

Nem értem az ilyen választ, miért kell gorombának lenni...? :( Ha nem tudod a választ, ne írj, kérlek...

2015. márc. 16. 14:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Igen szülhetsz a saját ruhádban.Ez orvosa válogatja,és kórház függő.
2015. márc. 16. 14:28
 4/15 A kérdező kommentje:

És #1: Másrészt pedig már megkérdeztem a védőnőt ezekről, akinek az volt a válasza, hogy nem fogják nekem körbemutogatni a kórházat és kiselőadást tartani arról, mi és hogy zajlik; nyugodjak meg, majd minden „lesz, ahogy lesz”. Ezek után nem merek már mást is megkérdezni erről...

Ennek ellenére engem viszont érdekel az is, hogy készüljek-e saját hálóinggel, amiben majd szülni szeretnék… Lehet, hogy marslakó vagyok, de számomra különleges dolog az első terhesség és szülés, és akkor is próbálom megtudni, ami érdekel, ha az orvos vagy más szerint jó az „ahogy esik, úgy puffan” is. :/

2015. márc. 16. 14:33
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Miért goromba az első? Tényleg kórházanként változik. Van ahol adnak és van ahol neked kell bevinned. Ezt a dokid vagy szülésznőd tudja megmondani. Ha esetleg meg tudod mondani a kórházat ahol szülsz, lehet van itt olyan kismama, aki ott szült korábban és tud neked válaszolni.
2015. márc. 16. 14:35
 6/15 anonim ***** válasza:
68%
Kecskeméten nem engedik. Azt mondták, hogy az ANTSZ nem engedélyezi. Egyébként szerintem oly mindegy, hogy mi van rajtad. Elég kiszolgáltatott ott az ember. Nem hinném, hogy pont a hálóing miatt kellene aggódni...
2015. márc. 16. 14:35
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Kérdező, nem volt goromba egyáltalán az 1. válaszoló. Ne pörgesd ennyire túl magad! Amúgy nemcsak kórházanként, orvosonként változhat.
2015. márc. 16. 14:39
 8/15 A kérdező kommentje:

Ott van a kérdésben, hogy melyik kórházban fogok, és az is, hogy tudom, hogy kórházfüggő. Ezért van ott, hogy Mohácson, hogy az tudjon válaszolni, akinek ottani tapasztalata van.

Pl ez is hasznos válasz, hogy ÁNTSZ nem engedi.

Igenis goromba válasz, mert nem az volt a kérdés, hogy kitől kérdezzem meg, hanem szerettem volna itt megkérdezni, szóval szerintem nem szép olyan választ adni, hogy „kérdezz meg mást”.

Ráadásul lentebb megmagyaráztam, hogy a védőnő szerint ne foglalkozzak ezzel, tehát onnan fogok megtudni semmit.

Szerintem pedig ez is fontos része a nagy napnak; igen, épp elég kiszolgáltatott leszek, és nekem megnyugvás, ha tudom, mire számítsak! Lehet, hogy valakinek nem számít se ez a részlet, se más, de én örülök a terhességemnek, és szeretek gondolkodni azon, milyen lesz a szülés, és kíváncsi vagyok rá, és örömmel rendezgetem a kórházi csomagomat, és érdekel a hálóing is. Sajnálom, ha ez túlpörgés, hogy foglalkoztat az egész... Nem kell megérteni, csak legalább kedvesen válaszolni a kérdésre.

De köszönöm, akkor csatlakozom a felkészületlenek táborához, akik helyben fognak szembesülni mindennel, mert attól biztos könnyebb lesz. :/

2015. márc. 16. 14:46
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem feleslegesen ragaszkodsz a sajáthoz. Úgyis ki kellene dobni utána, mert a szülés nem egy rózsaszín habos-cukros csoda. (Függetlenül attól hogy életem legszebb élménye volt a két szülésem) Hidd el a legkevesebb az hogy mi lesz rajtad. És az elsőnek igaza van. Hiába kérdezgetsz itt, nem fogunk tudni egzakt választ adni. Ha lesz fogadott szülésznőd vagy orvosod, akkor őket kérdezd, ne a védőnőt. Ha nincs fogadott, akkor ha vizsgálatra mész a kórházba, kérdezd meg van-e szülőszoba látogatás, vagy bármi egyéb lehetőség, hogy megnézd a szülőszobát, mert az megnyugtatna téged. Ennyi. Nyisd ki a szád ott ahol kell, ne azt oltsd le aki segíteni próbál. Amúgy nem vagy marslakó, hanem tipikus első babás kismama :)
2015. márc. 16. 14:51
 10/15 A kérdező kommentje:

Volt már több műtétem, de sose az orvos mondta meg, hogy mi lehet rajtam; az esetek legtöbbjében az orvos meg se tudná mondani, melyik kórházi ruha és melyik nem, ez nem az ő dolga. A szülésznővel pedig nem fogok találkozni a befekvés előtt, szóval azt hittem, hogy a legjobb, ha olyanokat kérdezek, akik már átélték, és leírják majd a tapasztalataikat.

És mégegyszer leírom: Szerepel a kérdés kifejtésénél, hogy pontosan melyik kórházban fogok szülni, és hogy tudom, hogy helyfüggő! Csak el kellett volna olvasni válaszolás előtt. :( Köszi mégegyszer mindenkinek.

2015. márc. 16. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!