A kórházban szülés előtt, közbe, és utána milyen ruhában kell lenni?
Videokba mindig azt látom hogy szüléskor kb semmi nincs rajtuk, csak vmi vékony nagy rongy ami szinte leesik róluk... Van idő ilyet át venni vagy már szülés előtt is háló ruhában vannak? Akkor csak az van rajtuk és se bugyi se melltarto?
Miután meg van a baba, bent a szobában is lenge ruhában kell lenni meg köntös? Egymás előtt szoptatnak? És ha valakinek nem megy akkor látja a másik 2-3 anyuka is és az nem rossz érzés? (pl én szégyenlős vagyok)
Most csak ez a ruhás témán gondolkoztam, amúgy érdekel sok minden, nem csam ez 😅😅
Nálunk szülésre nem adnak ruhát, sajat hálóingben kell szülni.
Alatta semmi. Már vajudás alatt se lehet. Alul mert kb aki arra jár (majdnem csak még a takarito nő is) megvizsgált ( 3ora alatt 7x néztek meg, 4 különböző személy). Felül meg mert azonnal mellkasra teszik a babát.
Osztályon rövidnaci, szoptatós trikóban voltam.
Mind2x 4ágyas szobaban voltam, egymás elött szoptattunk. Sőt, elsőnél még nem volt a covid, látogatasi időbe meg boldog-boldogtalan is bejött a szobába.
Szobatarsak kb mind hálóingben volt végig.
Mind 2 szülésnél volt 1-1 szobatárs aki egyszerűen a retinámba égett.
Az egyik az ágy mellett cserélgette a pelenkáját, mikor minden szobanak saját mosdója volt. A másik pedig akkora környezetvédő volt, ő nem használ betétet, meztelen alféllel volt a 3 nap alatt, termeszetesen letakaratlanul, a ruháját ne vérezze össze.
Legjobb volt úgy ebédelni, hogy 2m-re tőled premierplánban láttál mindent is... 🤢🤮
En azért próbaltam kultúráltan kinezni a körülményekhez képest, ezért is a rövidnadrágot választottam (meg mondjuk mert a hálóinget rühellem)
Szülés előtt olyan ruhát kérnek, ami eltakarja a feneket, ha netán sétálni kell vagy visznek osztályra. Ebből adódóan szülés alatt is abban vagy, se bugyi, se melltartó. (Vízben szüléshez vajúdáshoz nem tudom mi kell)
Szülés után nálunk azt tanácsolták, hogy ne zuhanyozzunk le, ruhacseréje lehetett.
Osztályon rajtam trikó, póló, kisgatya volt.
Köntöst sok kismama hordott, de nekem alapból meleg volt (meleg is van az osztályon a babák miatt) így nem vittem magammal.
Egymás mellett, előtt szoptatunk, hidd el, nem jut majd eszedbe szégyenlősnek lenni. Diszkréten is meg lehet oldani, nálunk 4 ágy volt, mindenki a falnak felé szoptatott ülve vagy fekve.
Nemrég volt egy anyuka, aki annyira az utolsó pillanatban esett be a szülőszobára, hogy ő sima, utcai pólójában szült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!