A Honvéd/ÁEK/MÁV Kórházban (és a többiben is általában) milyen a "dress-code", milyen ruhában kell lenni a szülés alatt, illetve a csecsemős osztályon?
Ha jól tudom a szülésre saját hálóinget kell vinni, de milyet érdemes? Megfelel vajon egy hosszabb kigombolható póló is? Illetve mikor már a csecsemős osztályon vagyok kötelező a szoptatós hálóing, vagy engedik a jól kigombolható pólót pizsialsóval vagy melegítővel?
(Alapjáraton sem tudok sajnos hálóingben aludni, elég vastagok a combjaim, így sebesre kidörzsölődik, ha nincs rajtam legalább egy rövidnadrág... Illetve a vérzést/betéthasználatot is könnyebben viselném nadrágban.)
Rászólnak az emberre, ha nadrágban van, és nem hálóingben?
Szia!
Igaz én az első babámmal 2011-ben voltam ott, most pedig májusban leszek, de ez úgy hallottam nem változott.. Szóval.. szülésre sem fontos hálóinget vinni, (bár ugye ez attól függ, hogy sétálhatsz-e szülés közben) Nekem szülésindítás volt oxival, ctg-vel egyéb gondok miatt, sajnos nem volt olyan opció hogy felállhatok így a kisfiamnál egy hosszított sima trikószerű felsőben voltam plusz letakartak lepedővel.
Előtte egy hétig voltam a terhespathológián és ott szinte senki nem volt hálóingben, hanem vmi nadrág (szabadidő vagy háromnegyedes vmi) plusz egy póló vagy felső, a szülészeten már inkább vannak hálóingben, de gondolom ott a szülés adta kellemetlenségekből adódóan.
Nem szólnak semmiért, legalábbis nekem még ez a tapasztalatom az ott eltöltött két hétről.
Mikorra várod a babád?
Köszönöm szépen a válaszod! :)
Május 14-re voltam/vagyok kiírva a kisfiammal, de a tegnapi uh-n a méretei alapján 35 hetesnek mérték (32 helyett), szóval nem tudom, mi lesz, de hogy nagy baba, az biztos. :) (közel 2400 gramm már most...)
Ha kibírja májusig a kislegény, akkor lehet, hogy fogunk találkozni a kórházban. :)
Gratulálok! :) Akkor azt hiszem kezet foghatunk, nekem is nagyobb a baba mint "kéne" :)) bár nekünk most a május 24 van előirányozva, de majd meglátjuk, már másfél hetet így is beljebb hozott a doki, mert a menstruációs ciklusaim sem voltak az igaziak.. de kb másfél-két héttel még mindig nagyobb a baba átlagosan :)
Kitartást az utolsó hetekhez! :)
Köszönöm neked is! Ha megkérdezhetem, te a vajúdás alatt miben voltál? Mert nekem lenne egy ezer éves pántos hálóingem, amit nem sajnálnék beáldozni, de nem kigombolhatós, így gondolom a mellre tételnél fel kellene majd húznom nyakig.
Tudom, hogy nem ez kellene, hogy a legnagyobb problémám legyen, csak még sosem szültem, nem tudom elképzelni, hogy ez majd hogy megy... :)
Szia, én progis császárral voltam benn, a szülőszobán annyi volt, hogy köntös ne legyen, de nekem nem volt hálóingem, szóval pólóban voltam, de kérték, hogy pucér seggel ne mászkáljak :D szóval azt takargattam :D
fenn az osztályon pedig póló volt rajtam, és pizsamagatya, abszolut nem szólnak bele miben vagy.
nekem nincs is hálóingem egyébként.
képtelen vagyok abban aludni.
este nem is volt rajtam semmi sem, megkérdeztem a szobatársaimat, hogy frusztrálja-e őket, ha egyszál semmiben vagyok, de nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!